• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.03.2019

22:53 >> 22:46

(VIDEO) A SAD (S)ADIO! "Šef" Mane srušio Bajern, Barsa nakratko zadrhtala, a onda deklasirala Lion!

Fudbal

(VIDEO) A SAD (S)ADIO! "Šef" Mane srušio Bajern, Barsa nakratko zadrhtala, a onda deklasirala Lion!

Podeli vest

Fudbaleri Liverpula pobedili su Bajern u Minhenu sa 3:1 i plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona. Sjajnu partiju Sadio Mane krunisao je sa dva gola i poslao svoj tim u narednu fazu takmičenja. Barselona lako izašla na kraj sa Lionom (5:1)

 

Sjajnu partiju pružili su momci Jirgena Klopa i pokazali da im je mesto u samom vrhu evropskog fudbala. Mnogi su posumnjali posle remija sa Bavarcima na "Enfildu" da će "Redsi" stati u osmini finala, ali se veliki klubovi ne zadovoljavaju time.

Klopova ekipa uspela je da uradi ono što je do sada pošlo za rukom samo Real Madridu. Trijumfovali su Englezi na "Alijanc areni" i učinili da Bavarci izgledaju nedoraslo, nemoćno.

Sjajni Sadio Mane u 26. minutu doneo je prednost svom timu posle predivnog gola. Primio je Senegalac loptu koju mu je uputio Virdžil van Dajk, poslao Manuela Nojera "po burek" i rutinski završio akciju.

Međutim odgovor je brzo usledio. Hames Rodrigez poslao je loptu ka Robertu Levandovskom, a štoper "Redsa" Žoel Matip u nameri da izbaci loptu u gol aut postigao autogol. Ipak, nisi posustali Englezi, daleko od toga...

Delovalo je kao da njima treba gol za prolaz, a ne Bajernu koji nije imao rešenje za napadački trio Liverpula. Nagrada za dobru igru stigla je u 69. minutu kada je nakon kornera Džejmsa Milnera najviši u skoku bio Van Dajk i najavio pobedu i prolaz svog tima u narednu fazu.

Tačku na i stavio je sjajni Mane još jednom lepom egzekucijom i poručio Bavarcima "A sad adio, vidimo se nekom drugom prilikom".

Fudbaleri Barselone sigurnom igrom stigli su do plasmana u četvrtfinale. Nakon 0:0 u Francuskoj, Mesiju i drugarima nije bilo teško da sa 2:0 pobede Lion te su za svega 13 minuta rešili pitanje prolaza među osam najboljih u Evropi.

Vođstvo Kataloncima doneo je maestralni Lionel Mesi. Argentinac je na fenomenalan način, "Panenkom" iz penala pokazao gostima da su uzalud došli. Već u 31. minutu opet su se domaći radovali, ovoga puta Brazilac Kutinjo pogađa gol nemoćnih Francuza.

Kontrolisala je Barselona igru, pretila u više navrata, ali su golmani Entoni Lopez (povredio se u 31. minutu), a onda i njegova zamena Matje Gorgelin čuvali nadu "lavovima".

Nervozu u redovima Katalonaca doneo je gol Lukasa Tusara u 58. minutu, ali je to ujedno bilo sve od gostiju na ovom meču. Nastavili su se ataci domaćina. Pokušavao je Suarez, u nekoliko navrata i raspoloženi Kutinjo. Sve se na kraju isplatilo u 78. minutu kada je Leo Mesi svojim drugim golom na meču potvrdio plasmana Barse među osam najboljih u Evropi. Kasnije su Đerar Pike i rezevista Osman Demele samo dotukli nedoraslog protivnika.

Sada je kompletiran spisak četvrtfinalista, a tu su Totenhem, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Barselona, Ajaks, Porto i Juventus.

BAJERN MINHEN - LIVERPUL 1:3

Mane 26; 84; i Van Dajk u 69. minutu za Liverpul - Matip (autogol) za Bajern

Stadion: Alijanc arena, Sudija: Danijele Orsato

BAJERN: Nojer – Rafinja, Zule, Humels, Alaba – Martinez, Tijago Alkantara – Gnabri, Hames (od 78. Sančes), Riberi (od 61. Koman) – Levandovski. 

LIVERPUL: Alison – Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson – Vajnaldum, Henderson (od 13. Fabinjo), Milner – Salah, Firmino, Mane.

 

BARSELONA - LION 5:1

Lionel Mesi u 18;(penal) 78. i Kutinjo u 31; Pike u 81; Dembele u 84. minutu za Barselonu - Tusar u 58. za Lion

Stadion: Nou Kamp, Sudija: Šimon Mirčinjak

BARSELONA: Ter Štegen – Serđi Roberto, Pike, Lengle, Alba – Rakitić, Buskets, Artur – Mesi, Suarez, Kutinjo (od 70. Dembele). 

OLIMPIK LION: Lopes (od 34. Gorgelin) – Duboa, Denajer, Marselo, Markal, Mendi – Tusar, Fekir, Ndombele – Depaj (od 73. Traore), M. Dembele. 

Tok mečeva:

KRAJ I U BARSELONI! Katalonci pobeđuju sa 5:1!

90. minut - KRAJ U MINHENU! LIVERPUL IDE DALJE! U 84. minutu u Barseloni 5:1 za domaćina, Osman Dembele stralac!

87. minut - U Barseloni je sve gotovo! Đerar Pike za 4:1. Utakmica u Kataloniji kasnije je počela te je tamo trenutno 81. minut.

85. minut - GOOOOOOOOOL, GOOOOOOL, GOOOOOOL! Mane postiže gol za 3:1 Liverpula, a Mesi za 3:1 Barselone, sve je rešeno!

 

78. minut - Promena u redovima Bavaraca. Iz igre izlazi Hames Rodrigez, a na terenu je Renato Sančes.

73. minut - Iz igre izlazi Memfis Depaj kod Liona, a menja ga Bertrand Traore.

70. minut - Velika šansa za Kutinja. Umalo da Brazilac postigne svoj drugi gol na meču, ali lopta ide pored gola. Odmah potom Brazilac je napustio igru i svoje mesto prepustio Osmanu Dembeleu.

69. minut - GOOOOOOOOL! VAN DAJK! Liverpul vodi 2:1! Odlično je skočio visoki Holanđanin nakon centaršuta Džejmsa Milnera i pogurao svoj tim ka četvrtfinalu!

61. minut - Dobra prilika za Bajern. Nakon centaršuta Hamesa Rodrigeza ostao je kratak Levandovsi. Odmah potom usledila je promena kod Bavaraca. Niko Kovač u igru šalje Kingslija Komana umesto Franka Riberija.

58. minut - GOOOOOOL! Lion smanjuje na 2:1, Lukas Tusar matira Ter Štegena!

55. minut - Lepa kombinacija Trenta Aleksandra Arnolda i Salaha, od svega samo aut za goste.

50. minut - Prva šansa za Liverpul u nastavku. Šutirao je Mohamed Salah, ali pravo u Nojera.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme revanš mečeva.

POLUVREME U NEMAČKOJ I ŠPANIJI! Liverpul i Barselona imaju rezultate koji ih vode dalje.

41. minut - Umalo 3:0 za Barselonu. Mesi je šutirao, ali brani Gorgelan.

39. minut - GOOOOOL! Džoel Matip loptu šalje u svoju mrežu, 1:1.

37. minut - Odlična prilika za Suazera, ali šut Urugvajca ide pored gola.

36. minut - Andre Robertson umalo nije duplirao prednost Liverpula, ali ovoga puta dobro reaguje Nojer.

34. minut - Golman Liona Lopez ne može da nastavi igru, umesto njega ulazi Matju Gorgelan.

31. minut - GOOOOL! KUTINJO ZA 2:0! U Barseloni se sada mnogo lakše diše!

30. minut - Pokušaj Levandovskog izblokirao je Virdžil van Dajk pa Alisonu nije bilo teško da uhvati loptu.

26. minut - MANEEEEE! VODI LIVERUL U MINHENU! Odlično se snašao Senegalac, primio loptu na ivici kaznenog prostora, okrenuo Manuela Nojera koji je istrčao i doneo veliku prednost svom timu.

21. minut - U Minhenu nema većih uzbuđenja. Obe ekipe "opipavaju puls" protivniku i čekaju grešku u zadnjoj liniji.

18. minut - GOOOOL! VODI BARSELONA! Lionel Mesi siguran sa "kreča". Argentinac je izveo "Panenku" i maestralno matirao Lopeza.

 

16. minut - PENAL ZA BARSELONU! Džejson Denajer obara Luisa Suareza, a sudija Mirčinjak nakon provere VAR snimka pokazuje na belu tačku!

13. minut - Džordan Henderson zbog povrede ne može da nastavi susret, umesto njega na terenu je Fabinjo.

11. minut - Tražili su jedanaesterac fudbaleri Bajerna nakon što je oboren Robert Levandovski, ali sudija samo odmahuje rukom.

9. minut - Pokušaj Alkantare odlazi daleko preko gola, nema promene rezultata.

5. minut - Prva prilika za Barselonu, odličan pokušaj Lionela Mesija, ali brani to Antoni Lopez.

1. minut - Počeli su mečevi u Minhenu i Barseloni.

20.55 - Neposredno pred početak utakmica, evo ko će sedeti na klupi.

Bajern: Ulrih, Boateng, Gorecka, Dejvis, Jong, Koman, Renato Sančes.

Liverpul: Minjole, Fabinjo, Lovren, Stridž, Lalana, Šaćiri, Origi

Barselona: Silesen, Semedo, Dembele, Malkom, Vidal, Umtiti, Alenja.

Lion: Gorgelin, Rafael, Auar, Traore, Tete, Šejkin, Korne.

20.50 - Lionel Mesi prilično je raspoložen za večerašnji meč. Videćemo kakav će biti odgovor Argentinca na het-trik Kristijana Ronalda protiv Atletiko Madrida.

 

 

20.45 - U Barseloni je bilo vrelo ovog popodneva jer su navijači Liona napravili sjajnu uvertitu pred okršaj sa Kataloncima.

 

 

20.40 - Ovako je izgledao dolazak fudbalera Bajerna i Liverpula na "Alijanc arenu".

 

 

 

 

20.35 - Bavarci će imati posebnu podršku protiv Liverpula večeras. Bastijan Švajnštajger, suprug naše Ane Ivanović je na "Alijanc areni".

 

 

20.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen revanš mečevima osmine finala Lige šampiona između Bajerna iz Minhena i Liverpula, odnosno Barselone i Liona. Englezi će protiv čete Nika Kovača pokušati da se priključe ostalim "sunarodnicima" (Totenhemu, Mančester junajtedu i Mančester sitiju) i tako kompletiraju niz sa sva četiri predstavnika u četvrtfinalu. Sa druge strane, ekipa Liona mora da se nada velikom čudu u Barseloni protiv Mesija i drugara.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija