• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.03.2019

22:52

(VIDEO) "AHTUNG, AHTUNG", JOVIĆ JE HEROJ AJNTRAHTA! Srbin srušio Inter za četvrtfinale, bajka Nemaca još uvek traje!

Fudbal

(VIDEO) "AHTUNG, AHTUNG", JOVIĆ JE HEROJ AJNTRAHTA! Srbin srušio Inter za četvrtfinale, bajka Nemaca još uvek traje!

Podeli vest

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta pobedili su Inter u Milanu sa 1:0 i tako se plasirali u četvrtfinale Lige Evrope. Junak trijumfa bio je naš reprezentativac Luka Jović

Ekipa naših Filipa Kostića, Mijata Gaćinovića i Luke Jovića slavila je u revanš meču protiv "neroazura" i tako se domogla naredne runde. Sjajni Nemci stigli su motivisani u "grad mode" samo po jedno - pobedu.

Odmah na startu meča krenuli su ataci ekipe iz Frankfruta, a prečku je već u drugom minutu pogodio Sebastijan Haler. Međutim, nije se dugo čekalo na novo uzbuđenje. Naš Luka Jović prevario je Stefana de Fraja, a onda šmekerski "bocnuo" loptu preko Samira Handanovića i doneo veliku radost oko 20 hiljada gostujućih navijača, koji su stigli da bodre svoje ljubimce.

Da je pobeda bila zaslužena pokazalo se i u nastavku igre gde su Nemci nastavili da dominiraju. Imao je pred kraj prvog dela igre Kostić dobru priliku, ali se istakao Slovenac. Kasnije je dobro pokušao i Haler, ali je ostao kratak. 

Pokušavao je i domaćin, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze Kevina Trapa. Još jednom je Jović pokazao da je svetska klasa i samo nastavio da sebi podiže cenu. Mogao je Srbin i do drugog gola u 87. minutu, ali je Handanović ovoga puta bio oprezniji.

Plasman u četvrtfinale ostvario je i Arsenal koji je uspeo da nadoknadi 3:1 iz prvog meča protiv Rena pa je sa 3:0 u Londonu prošao dalje. Najzaslužniji za tako nešto bio je Pjer Emerik Obamejan koji je sa dva gola (5. i 72. minut) overio prolaz. Pomogao mu je Ensli Mentand Najls koji je bio precizan u 15. minutu meča na "Emirejtsu".

Viljareal je na "Madrigalu" samo potvrdio trijumf u Sankt Peterburgu (3:1) i tako sa 2:1 u Španiji prošao u narednu rundu. Naš Bane Ivanović bio je strelac jedinog gola za Ruse, dok se Džerard Moreno i Karlos Baka (29. i 47. minut) bili strelci za "žutu podmornicu".

Mečevi Benfika - Dinamo Zagreb i Slavija Prag - Sevilja otišli su u produžetka, a tamo su više sreće, ali i koncentracije imali Portugalci, odnosno Španci.

Ekipa naših Andije Živkovića i Ljubomira Fejse povela je u 71. minutu preko Žonasa, a plasman u narednu fazu doneo im je Fero u 94. minutu, a kasnije Aleks Grimaldo samo potvrdio prolaz u 105. minutu(3:0). U Pragu smo videli pravu goleadu, ali i veliko iznenađenje i plasman Čeha među osam najboljih Mišel Ngadu Ngađuji doneo je prednost Slaviji (15. minut), ali je uzvratio Visan Ben Jeder iz penala (44. minut) . Najstrožu kaznu potom je dobio domaći tim, a Tomaš Suček (47. minut) bio siguran za novo vođstvo praškog tima. 

Ipak, opet su uzvratili gosti, Munir el Hadadi poslao je meč u produžetke (54. minut), a tamo su Španci prvi pripucali. Franko Vaskez u 98. minutu doneo je prednost gostima, a drama u ovaj duel vratio Mik van Buren u 102, a potpunu ludnicu u Pragu priredio je Piter Olajinka u poslednjem minutu produžetka i tako poslao Slaviju dalje.

LIGA EVROPE, OSMINA FINALA - REVANŠ MEČEVI:

Dinamo Kijev - Čelsi 0:5 (0:3)
/Žiru 5, 33, 59, Alonso 45, Hadson-Odoi 78/

Salcburg - Napoli 2:1 (1:1)
/Dabur 25, Gulbrandsen 65 – Miik 14/

Krasnodar -  Valensija 1:1 (0:0)
/Šapi Sulejmanov 84 – Guedeš 93/

Arsenal - Ren 3:0 (2:0) 
/Obamejan 5 i 72 Najls 15/ 

Inter - Ajntraht 0:1 (0:1) 
/Jović 5/

Benfika - Dinamo Zagreb 3:0 (0:0) 
/Žonas 71, Fero 94, Grimaldo 105/

Slavija Prag - Sevilja 4:3 (1:1) 
/Nagaduji 14, Souček 47 pen, Van Buren 102, Olajinka 120 - Ben Jeder 44 pen, El Hadadi 54, Vaskez 98/

Viljareal - Zenit 2:1 (1:0) 
/Moreno 29, Baka 47 - Ivanović 90/


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija