• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.03.2019

22:15 >> 20:55

VELIKI BOD! Hrabra Srbija preživela Portugal, Ronaldovo košmarno veče, Tadić opet plesao!

Fudbal

VELIKI BOD! Hrabra Srbija preživela Portugal, Ronaldovo košmarno veče, Tadić opet plesao!

Podeli vest

Bod veliki kao kuća! Na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno protiv selekcije Portugala u gostima - 1:1 (1:1)

 

Početak obećava... Srbija je odigrala solidan meč protiv šampiona Evrope. Bilo je dosta grešaka, imali smo i sreće, ali ona prati hrabre, a ovoga puta to su bili Tadić i drugovi. Selektor Krstajić je u napad stavio Mitrovića, dok su susret počeli Ljajić, Lazović i Gaćinović, a Sergej i Luka Jović ostali su na klupi.

Portugal je krenuo jako, a onda je usledio šok. U sedmom minutu šokirali smo domaće! Sevnula je kontra, golman Patrisio srušio je Gaćinovića, a Tadić je pogodio sa bele tačke.

Domaći su napadali, Tadić je plesao, delio sjajne lopte, dok je Dmitrović bio na visini zadatka. Portugal je ostao bez Kristijana Ronalda. Povredio je zadnju ložu i morao je da napusti igru sjajni as. Ponovo nije uspeo da zatrese mrežu Srbije.

Foto: Reuters

Ipak, to je pošlo za nogom Danilu... Pravom bombom je pocepao mrežu Srbije u 42. minutu za 1:1. Nisu naši igrači ispratili vezistu koji je na sjajan način pogodio.

U nastavku se vodila velika borba, imao je Ljajić šansu, ali nije uspeo da pogodi gol. Sudija Marčinjak je čak i pokazao ne belu tačku za Portugal, ali je na asistenciju pomoćnika rešio da poništi svoju odluku. 

Portugal je ima mnogo šansi, ali uspeli smo da sačuvamo svoju mrežu.

Srbija je preživela! Naredni meč igramo 7. Juna protiv Ukrajine u gostima, a tri dana kasnije dočekujemo Litvaniju. Sanjamo san dug 20 godina, Evropsko prvenstvo je daleko, ali prvi korak je napravljen.

 

Portugal - Srbija 1:1 (1:1)

Stadion: La Luž. Sudija: Šimon Marčinjak, Strelci: 0:1 Tadić u 7. minutu, 1:1 Danilo u 42. minutu

Porugal: Patrisio - Kanselo, Pepe, Dijaš, Gereiro - Rafa Silva (od 84. Guedeš), Karvaljao, Neveš, Ronaldo (od 31. Pici) - Dijego Souza (od 58. Andrea Silva), Bernardo Silva

Srbija: Dmitrović - Rukavina, Spajić, Milenković, Mladenović - Tadić, Maksimović, Ljajić (od 88. minuta Serge), Lazović (od 69. Živković), Gaćinović (od 21. Radonjić), Mitrović

 

GRUPA B:

Luksemburg – Ukrajina 1:2 (1:1)
(Turpel 34 – Cigankov 40, Rodriges 93a.g.)

Portugalija – Srbija 1:1 (1:1)
(Pereira 42 – Tadić 7pen)

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

TOK MEČA:

90+6. minut - KRAJ UTAKMICE!

90+3. minut - Imali smo mnogo sreće! Pepe je promašio veliku šansu!

88. minut - Sergej menja Ljajića.

86. minut - Tadić je zaradio žuti karton posle gužve.

82. minut - Pepe simulira i traži penal posle duela sa Spajićem.

73. minut -Dobro je, Portugal je tražio penal, lopta je pogodila Rukavinu u ruku, ali je pomoćnik rekao ne.

71. minut - Imali smo mnogo sreće... Portugal je promašio čist zicer, u sledećem napadu Tadić nije uspeo da zahvati loptu na pravi način.

69. minut - Izlazi Lazović, u igri je Živković.

66. minut - Portugal drži loptu, dok Srbija preti iz kontre.

56. minut - Šteta... Ljajić je imao veliku šansu, ali je loše šutirao iz izgledne pozicije.

Foto: Reuters

55. minut - Opao je tempo, Portugal ima loptu u nogama.

49. minut - Šutirao je Lazović posle dobre akcije, ali je Patrisio bio na mestu.

46. minut - Tadić i pored povrede počinje drugo poluvreme! 

45+4. minut - Kraj prvog poluvremena!

Foto: Reuters

44. minut - Mogli smo da povedemo, Tadić nije uspeo da pored Pepea ubaci loptu u mrežu.

42. minut - GOOOOOLLLLL - Danilo je dao strašan gol, 1:1! Nije Dmitrović imao šanse ovo da odbrani.

36. minut - Tukao je Karvaljo sa distance, ali je lopta otišla preko gola.

31. minut - Kraj za Ronalda! U igri je Pici!

 

 

28. minut - Ronaldo se povredio! 

 

 

24. minut - Portugal ozbiljno napada, Milenković je uspeo da zaustavi Ronalda u kaznenom prostoru "orlova".

23. minut - Tadić je pronašao Radonjića, ipak, for je bio suviše jak.

21. minut - Gaćinović je izašao, na terenu je Radonjić!

18. minut - Peh za Srbiju... Mijat Gaćinović je povređen i veliko je pitanje da li će moći da nastavi meč.

Foto: Reuters

15. minut - Dmitrović je ponovo odličan, zaustavio je šut Rafe Silve, a onda je i Gerero pokušao sa distance, ali bez uspeha.

11. minut - Portugal napada, ali Srbija se brani svim silama!

9. minut - Ovo je važno, Dmitrović je sjajno zaustavio Ronaldov udarac.

8. minut - GOOOOOOOLLLLL - Srbija vodi, Tadić je pogodio sa bele tačke!

 

 

7. minut - PENAL ZA SRBIJU! Gaćinović je srušen!

4. minut - Velika šansa za Portugal! Ogromna gužva u kaznenom prostoru, a Karvaljo je sa svega nekoliko metara poslao loptu pored gola.

Foto: Reuters

1. minut - Utakmica je počela! 

20.30 - Kakva je atmosfera oko stadiona, pogledajte OVDE.

20.20 - Portugalci nisu izgubili na prethodnih sedam utakmica:

 

 

20.10 - Srbija će imati podršku na "La Lužu", ovi momci stižu iz Ciriha:

Foto: S.M.

19.50 - Kristijano Ronaldo još uvek nije postigao gol protiv Srbije, a ne mora ni večeras.

Foto: Reuters

19.38 - Juve će na ovom meču imati svoje skaute. Koga gledaju pročitajte OVDE.

Foto: Starsportphoto

19.27 - Srbija je do sada odigrala četiri meča protiv Portugala. Nismo uspeli da slavimo, dva puta je bilo nerešeno, dva puta smo izgubili. Vreme je da se upiše prvi trijumf!

19.18 - Evo i sastava Srbije: Dmitrović - Rukavina, Spajić, Milenković, Mladenović - Tadić, Maksimović, Ljajić, Lazović, Gaćinović, Mitrović

POLJAK NA CENTRU U LISABONU! Evo ko sudi Srbiji protiv Portugalije, nije se proslavio na Mundijalu!

19.15 - Dobro veče i dobro došli na naš portal. Posle 20 godina Srbija juri plasman na Evropsko prvenstvo, a prvi izazov je Portugal.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan Skoplje

pre 5 godina

Da hrabra Srbija ali g-din Krstaic za narednu utakmicu mora da stavi fudbalere sto su dorasli za vakve utakmice,veceras je bog bio sa nama.pozdrav svima zivela SRBIJAAAA

Bosanski balvan

pre 5 godina

Ovaj Krstajic veze nema,Luka Jovic je klasa iznad svih,a igra mu onaj smrkavi Mitrovic koji samo ko bik ismrkava njusku.Jovica traze Real,Barsa,Bajern,decko igra razbiva ima njuh za gol,ali njemu Zivkovic i Radonjic igraju iako rezerve u svojim klubovima a Jovic prvi strelac bundeslige.Srbijo teraj ovog Bosanskog panja u Zenicu odakle je i dosao.

Tomislav

pre 5 godina

Hrabra Srbija je večeras mogla da uzme sva tri boda da imamo normalnog selektora. Ali imamo neopevanog idiota i ljudsku ništariju. Najpre je zajebavao Prijovića, a sad zajebava Jovića. Najboljeg strelca Bundeslige ne uvodi ni minut - koja si ti štetočina, krstajiću! Koji si ti šljam od čoveka!

Petar

pre 5 godina

Samoprozvanii i tako mali, baš mali, " komentatori Saša Popović,( ?!) i Ivan Ivanović (?!) su zaključili da je reprezentacija Srbije imala sreće, kao nikada pre. Odakle im pravo da oni komentarišu umeće i trud sjajnih fudbalera. Imali su sreće i Portugalci. Međutim mene ne brine nedostatak pameti dvojice nabeđenih komentatora, nego " selektorova pame".Odluka da na klupi "drži" jednog od najuspešnijih evropskih golgetera, (u ovoj sezoni), Luku Jovića, diskredituje "izbornika".Šta još treba Luka da uradi da bi postao standasrdni reprezentativac? Samo da nastavi da igra, a da reprezentaciju sastavlja neki drugi, ali istinski selektor. Zamislite "klupu"košarkaške reprezentacije Srbije na kojoj sede Nikola Jokić,ili Bogdan Bogdanović. Ja ne mogu. Basš kao što u ovom trenutku ne mogu da zamislim reprezentaciju bez Luke i svih "proteranih" reprezentativaca. Selektor je zaštićeniji od belih medveda. A opasniji.

Izbori 2024

Vesti

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija