• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.03.2019

19:52

"ORLOVI" NA JAVNOM SERVISU? RTS nije odustao od utakmica reprezentacije!

Fudbal

"ORLOVI" NA JAVNOM SERVISU? RTS nije odustao od utakmica reprezentacije!

Podeli vest

Utakmicu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojoj su Portugal i Srbija podelili bodove u Lisabonu prenosila ne TV "Nova S". Dan kasnije stiglo je saopštenje Javnog servisa Srbije

Čelni ljudi Javnog servisa rešili su da se oglase saopštenjem. Oni tvrde da pregovora nije bilo, a isto tako ne gube nadu da bi "orlove" mogli da gledamo na njihovom programu.

 

- Odgovarajući na saopštenje RTS-a zašto na njegovom programu nema utakmica reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo, Junajted medija je tvrdila da RTS nije prihvatio ponudu koju su mu poslali.

Niko u RTS-u nikada nije dobio takvu ponudu, pa je netačna i tvrdnja Junajted medije da su "vođeni dugotrajni pregovori".

RTS poziva Junajted mediju da objavi 'dokaze o pregovorima' koje je dostavila nadležnima u Uefi, a RTS će to tražiti i od organizatora Evropskog prvenstva u fudbalu.

Prema članu 64 Zakona o elektronskim medijima, događaje od posebnog značaja za građane Republike Srbije (na zvaničnoj Listi ovih događaja nalaze se kvalifikacione utakmice naše reprezentacije za Evropska prvenstva u fudbalu) mogu prenositi samo televizije čija zona pokrivanja obuhvata celokupno područje Republike Srbije.

KAKO JE KRISTIJANO PROŠAO PROTIV SRBIJE? Ronaldo neće ispuniti Tadićevu "želju"!

U skladu sa tim, RTS je uputio zahtev Regulatornom telu za elektronske medije da ispita na koji način je došlo do toga da sinoćnju utakmicu prenosi kablovska televizija, odnosno televizija koja ne obuhvata celokupno područje Republike Srbije, čime je značajan deo domaće javnosti lišen mogućnosti praćenja tog prenosa.

Zahtevu RTS-a su se priključile i televizije Prva, O2 i Hepi.

Konačno, RTS ostaje otvoren za sve razgovore i očekuje od Junajted medije da stvarno pošalje svoju ponudu za prenos utakmica fudbalske reprezentacije Srbije - navodi RTS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija