• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.03.2019

18:07

FRKA U FUDBALSKOM SAVEZU SRBIJE! FSS na tapetu FIFA, slučaj iz Niša uzdrmao Evropu!

Fudbal

FRKA U FUDBALSKOM SAVEZU SRBIJE! FSS na tapetu FIFA, slučaj iz Niša uzdrmao Evropu!

Podeli vest

Svetsko udruženje profesionalnih fudbalera (FIFApro) odlučilo je da tuži Fudbalski savez Srbije (FSS) Međunarodnoj kući fudbala (FIFA) zbog "kršenja principa savesnog vođenja saveza i narušavaje integriteta organa saveza"

Ovo je prvi primer da se neki Fudbalski savez iz Evrope nađe na tapetu FIFA, a razlog je nesprovođenja pravila o nezavisnoj arbitraži u slučaju Vladimira Simunovića, trenutno fudbalera Spartaka iz Subotice.

Na Arbitražnom sudu je prvo doneta odluka da 25-godišnji Simunović može da raskine ugovor sa Radničkim iz Niša zbog neisplaćenih dugovanja. Iako su tokom samog procesa ispoštovana pravila FSS, postavljena su trojica novih sudija koja su donela novu odluku koja kaže da igrač nema pravo na raskid ugovora.

Prijavi koju je podneo FIFPro prethodilo je upozorenje o nefer tretmanu većeg broja igrača. FIFPro dodaje i podatak da je samo u 2017. godini čak 50 odsto fudbalera bilo u arbitražnom sporu sa klubovima.

Generalni sekretar FIFPro Teo van Segelen istakao je da je tužba morala da se dogodi zbog svega prethodnog što se dešavalo pod orkiljem FSS-a.

Morali smo da reagujemo na ovaj neuobičajen način kako bismo zaštitili našeg igrača u Srbiji. Radi se o ozbiljnom kršenju prava ovog igrača, o kršenju pravila samog FS Srbije kao i internacionalnih pravila - izjavio je Segelen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cigi

pre 5 godina

Pa gde bi išao kad ga vode "grobari", pardon Partizanovci?

Klimt Bec

pre 5 godina

Pa kada pogledamo sve te face koje vec decenijama unistavaju Srbski fudbal, cudo da smo jos i clanica FIFE ????

Gligor

pre 5 godina

Sve je jasno, gde se Tončev pojavi tu trava neniče. Bruka i sramota ne samo za naš fudbal, već i za celu zemlju

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija