• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

30.03.2019

16:10

ĐILAS I ŠOLAK OTELI FUDBAL NARODU! Srbi zbog TAJKUNA ne mogu da gledaju reprezentaciju!

Fudbal

ĐILAS I ŠOLAK OTELI FUDBAL NARODU! Srbi zbog TAJKUNA ne mogu da gledaju reprezentaciju!

Podeli vest

Srbi su jedini narod u Evropi koji ne može da gleda utakmice svoje fudbalske reprezentacije, i to samo zahvaljujući tajkunima Draganu Đilasu i Draganu Šolaku

Njih dvojica su preko svoje firme "Junajted grupe" otkupili paket prenosa na utakmice "orlova" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. i sad ih emituju preko kanala Nova S, koji ne može da gleda ni polovina Srbije.

Nigde više u Evropi ne postoji slučaj da barem jedna televizijska stanica sa nacionalnom frekvencijom ne prenosi utakmice državnog tima. Počev od samoproglašene države Kosovo, preko Albanije, zatim Kazahstana ili Azerbejdžana, koji geografski ni ne pripadaju Evropi, pa sve do zemalja Zapadne Evrope.

Ogromno interesovanje

Svuda je, bez obzira ko je na tenderu kupio paket prenosa utakmica reprezentacije, barem jedna televizija koja ima nacionalnu pokrivenost emitovala mečeve Lige nacija ili utakmice kvalifikacija za EP. U nekim zemljama, poput Velike Britanije, Belgije, Andore, Republike Irske ili Italije, čak četiri TV stanice imaju otkupljena prava na prenos utakmica nacionalnog tima.

Funkcioner Fudbalskog saveza Srbije Goran Vasilijević smatra da je to skandal i objašnjava da su čelnici "kuće fudbala" na udaru nezadovoljnih navijača.

- To je nečuveno! Nikad u životu nisam čuo za takav slučaj bilo gde u svetu, da narod ne može da gleda svoju reprezentaciju. Nije to prenos neke inostrane lige, nego svoju reprezentaciju ne možeš da gledaš! Pritom, sad je ogromno interesovanje, jer imamo odlične rezultate, igrače koji su zvezde. Pa znate li koliko me je ljudi i prijatelja zvalo da pitaju gde da gledaju utakmicu s Portugalom?! - kaže Vasilijević.

Šolak ćuti

Informer je u petak pokušao direktno od Šolakove "Junajted grupe" da dobije odgovore na pitanja zašto je narodu Srbije oteta fudbalska reprezentacija i zbog čega im tajkuni uskraćuju pravo da gledaju "orlove". Ni Šolak, niti bilo ko od njegovih saradnika nije imao šta da kaže o tome što je FSS pod pritiskom nezadovoljne javnosti tražio od UEFA da interveniše. Nije bilo odgovora ni na pitanje da li će nekoj TV stanici sa nacionalnom frekvencijom biti ponuđen prenos preostalih utakmica. Takođe, Šolak nije želeo da otkrije koji je to poslovni i finansijski interes "Junajted grupe" da za 10 miliona evra kupi pravo na prenos koji je potom gledalo svega 515.000 ljudi.

Nekadašnji prvak Evrope i sveta sa Crvenom zvezdom dodaje da bi najkasnije do juna, kad Srbija igra sledeći meč kvalifikacija za EP, moralo nešto da se promeni.

- Ova situacija je sramotna i neka televizija sa nacionalnom frekvencijom mora što pre da dobije pravo da prenosi mečeve reprezentacije. Ne zanima me koja, ali ne može neki privatnik da drži ceo narod kao taoce. Ne može neko reprezentaciju da izoluje od naroda, to je strašno - ističe Vasilijević.

Imali drugi plan

Tajkuni Đilas i Šolak imali su sasvim drugačiju ideju kad su za oko 40 miliona evra kupili paket prenosa utakmica Lige nacije, kvalifikacija za EP, samog EP i kvalifikacija za SP u Kataru 2022, i to za teritoriju čitave bivše Jugoslavije.

- Oni su očekivali da će prenose moći da emituju na kanalima sa nacionalnom frekvencijom, ali su se preračunali. Hteli su da kupe TV Prvu ili O2, da im prepuste prenose i tako im podignu gledanost. Međutim, nisu uspeli, niti je Nova dobila nacionalnu frekvenciju i sad imamo samo u Srbiji situaciju da navijači ne mogu da gledaju reprezentaciju - kaže naš izvor odlično upućen u dešavanja.

Od čitave Evrope još samo u Makedoniji utakmice državnog tima ne prenosi stanica sa nacionalnom frekvencijom, već kanal Sport klub, ali njega emituju bukvalno svi kablovski operateri u zemlji.
 


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 5 godina

Nije tacno. Ovde u U.K kablovska SKY TV prenosi Englesku, a ne BBC koju ima svaki Britanac. Lepo platis 70 funti mesecno , pa gledas na kablovskoj. TAko da nije Srbija jedina. Sta ima tu cudno..? RTS nece da plati cenu i kraj.

mashnica

pre 5 godina

Pa nek kablovski operateri uvrste Novu s TV u svoj program pa ce se gledati prenosi reprezentacije.To je resenje a ne kukanje.

milenko

pre 5 godina

To lici na njih, neradnici jedni, dokolicari. Nista ne mozete tim stvarima postici narod zna ko ste.

Violeta

pre 5 godina

Cim cujem prezime Djilas, odmah znam da je nesto na stetu nase drzave. Konstantno!

Žigili

pre 5 godina

Što je RTS to dozvolio?Ako se još jednom to desi ne plaćam pretplatu i pozivam narod na bojkot.

Nemanja

pre 5 godina

Sve rade kako bi unistili Srbiju, pa cak su oduzeli i pravo da gledaju nacionalnu reprezentaciju. Strano i necuveno!

perica

pre 5 godina

RTS je pretplatom od 220.00 dinara po brojilu obezbedila sigurno finansiranje, tako da ne mora ni da emituje program.

Maja

pre 5 godina

Ono što je vezano za Đilasa ne može da bude dobro jer tog čoveka briga za građane, gleda samo sebe.

Jasna

pre 5 godina

Neka ne misli da ce ovako jos dugo ici uz nos narodu.

Marcco

pre 5 godina

Ja, hvala bogu, imam internet pa ću već negde da nađem direktan prenos. A što se tiče domaćih TV stanica, moj kablovski operater ih je sve lepo grupisao na gomilu tako da mi je bilo lako i brzo da ih sve izbrišem.

as

pre 5 godina

Pa šta nije Vučić dao pare pa da gledate stoko. Ovako sirotinja koja glasa za Vučića ne može da gleda. Idite Vučiću plačite kako vas je zli Đilas naguzio

IvanTS

pre 5 godina

A, do sad ga prenosio j..i RTS, svi ste ista go...

Igor

pre 5 godina

Stvarno sramota,pa dokle će ovi lopovi da otimaju narodu ono što mu pripada?

Ljubo

pre 5 godina

Oslobodi nas BOZE i Djilasa i njegovih kriminalaca ,i Vucica i njegovih nevernika ,ne zna se ko je gori i opasniji za Sebiju i srbski pravoslavni rod !

Dak

pre 5 godina

Pa dajte im nacionalnu frekvenciju i resen problem,svi ce moci da gledaju!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija