• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

19.04.2019

07:15

TADIĆ POSLE VELIKOG USPEHA ZA INFORMER: Možemo do evropske titule!

Fudbal

TADIĆ POSLE VELIKOG USPEHA ZA INFORMER: Možemo do evropske titule!

Podeli vest

Možemo da pobedimo bilo koga i da stignemo do titule prvaka Evrope jer smo gladni uspeha, kaže fudbaler Ajaksa Dušan Tadić (30) za Informer

Holandski tim eliminisao je u utorak Juventus u četvrtfinalu Lige šampiona pobedivši 2:1 u Torinu, nakon remija u Amsterdamu (1:1) prošle nedelje.

Bez granica

Ajaks se nikada ne zadovoljava postignutim, želimo da nastavimo ovu avanturu
Dušan Tadić

BROJKA - 32 gola postigao je Tadić ove sezone za Ajaks u svim takmičenjima

Fudbalski svet je u šoku zbog poraza "stare dame", koja je ove sezone uložila sve u pohod na "ušati trofej" i dovela jednog od najboljih fudbalera sveta Portugalca Kristijana Ronalda. Tadiću je, međutim, plasman u polufinale potpuno prirodan.

NAJJAČA MOGUĆA EMOCIJA! Ovo je dokaz da je Ajaksov gol DAR SA NEBA!

- Možemo da pobedimo bilo koga. Ovaj tim je gladan trijumfa i uspeha. Ako nastavimo da igramo jedni za druge, možemo do titule prvaka Evrope. Dobro je što se Kristijano Ronaldo oporavio za duel sa nama i što je postigao gol, naša pobeda zbog toga ima veću težinu. Potpuno smo nadigrali Juventus u obe utakmice i zasluženo prošli - jasan je momak iz Bačke Topole.

Foto: reuters

Srpski reprezentativac bio je jedan od najveselijih u svlačionici posle meča, a zajedno sa golmanom Andreom Onanom podizao je atmosferu i vodio ples. Za to i te kako ima razloga, jer je ove sezone jedan od ključnih igrača tima trenera Erika ten Haga. Iako u Torinu nije postigao gol kao u osmini finala kada je Ajaks eliminisao Real Madrid, imao je veoma zapaženu ulogu. Saigračima je redovno stvarao šanse, a vidljivo je bilo da puca od samopouzdanja i da ne planira da se zadovolji polufinalom.

- Veoma sam zadovoljan plasmanom u polufinale Lige šampiona, ali je sa druge strane sjajno što se ovaj tim nikada ne zadovoljava postignutim. Verovali smo u sebe, što je pokazala naša igra na terenu, definitivno možemo svima da se suprotstavimo. Sve ovo je jedna velika avantura, ali želimo da je nastavimo. Videćemo gde su nam granice - kaže Tadić, koji je ove sezone postigao 32 gola u svim takmičenjima i zabeležio 20 asistencija.

Opasan protivnik

Posle meča mnogi stručnjaci i navijači komentarisali su da je Juventus potcenio Ajaks, ali se srpski reprezentativac sa time ne slaže.

- Nisu nas potcenili, znali su vrlo dobro da smo jako kvalitetni i nezgodni i dali su sve od sebe - dodaje srpski reprezentativac.

(VIDEO) TADIĆU, SETI SE VELIBORA VASOVIĆA! Rat Partizana i Zvezde, dugih 30 godina i čarolija kapitenske trake Ajaksa!

Ajaks je postao prvi tim koji je stigao do polufinala Lige šampiona a da je prošao tri runde kvalifikacija za prestižno takmičenje. S obzirom na to da su eliminisali favorite Real Madrid i Juventus, nemaju nijedan razlog da se plaše Mančester sitija ili Totenhema, koji su sinoć odlučili ko će u polufinale.

- Ko god da je protivnik u polufinalu, težak je, ali nikome neće biti lako da igra protiv nas - zaključuje Tadić.

Stopama Velibora Vasovića

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Velibor Vasović imao je veliki udeo kada je Ajaks osvojio prvi od četiri trofeja u Ligi šampiona. Vasović je kao kapiten amsterdamskog tima 1971. podigao pehar u pobedi nad Panatinaikosom na "Vembliju" (2:0), a Tadić duboko veruje da može da krene njegovim stopama.

- Zaista se nadam da mogu, ali idemo korak po korak - kaže Tadić, koji ove sezone takođe nosi kapitensku traku u odsustvu Matijasa de Lihta.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija