• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

30.04.2019

10:23

KRALJ, A NE NAVIJA ZA "KRALJEVIĆE"! Španski kralj pristalica najljućeg rivala Real Madrida!

Fudbal

KRALJ, A NE NAVIJA ZA "KRALJEVIĆE"! Španski kralj pristalica najljućeg rivala Real Madrida!

Podeli vest

Neverovatno, ali istinito! Španski kralj Filipe VI ne navija za Real Madrid, nego za njhiovog najljućeg rivala Atletiko, čiji je počasni predsednik od 2003. godine

Real uvek doživljavan kao klub vladajuće klase, a Atletiko - običnog naroda. Ova podela je u mnogome odredila njihovu sudbinu, jer se Real, zahvaljujući tome što je bio mezimac Frankovog režima, uzdigao na svetski vrh, dok je Atletiko ostao u senci, poput Barselone.Real je dominirao osam decenija, Atletiko se za to vreme mučio.

Mnogi kažu da Atletiko ima prave i verne navijače, običan svet koji će biti uz njega bez obzira na sve, uspeh ili neuspeh. Dok Real, sa druge strane, velikom broju ljudi miriše na turizam i nešto veštačko, što se protekle sezone možda videlo na polupraznim tribinama nakon odlaska Kristijana Ronalda i katastrofalnim rezultatima u domaćem prvenstvu i Ligi šampiona.

Foto: Reuters

 

Možda je iznenađujuće da španski kralj Felipe VI ne navija za "kraljevski klub" već za Atletiko Madrid, čiji je počasni predsednik povodom proslave stogodišnjice kluba postao 2003. godine, dok je još bio princ Asturije, odnosno prestolonaslednik.

Ljubav Njegovog Veličanstva prema "jorgandžijama" začeta je 26. juna 1976. godine (o, ironije) na „Bernabeuu", na kojem se igralo finale Kupa generalisima, kako se zvao Kup kralja (šest meseci ranije preminuo je generalisimo Franko, i već za narednu sezonu turnir je preimenovan). Bio je tada samo osmogodišnji dečak kojeg je njegov otac, kralj Huan Karlos, poveo da gleda dvoboj Atletika i Saragose. Madridski "pobunjenici" su pobedili 1:0 i ukrali mu srce. Romansa i dalje traje, i ni malo ne utiče na Atletikov „sentimiento de rebeldía".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija