• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.04.2019

22:58

(VIDEO/FOTO) AJAKS NA KORAK OD FINALA LIGE ŠAMPIONA! "Kopljanici" minimalno slavili protiv Totenhema, moglo je i ubedljivije

Fudbal

(VIDEO/FOTO) AJAKS NA KORAK OD FINALA LIGE ŠAMPIONA! "Kopljanici" minimalno slavili protiv Totenhema, moglo je i ubedljivije

Podeli vest

Fudbaleri Ajaksa slavili su protiv Totenhema u Londonu 1:0 u prvom meču polufinala Lige šampiona i tako došli u poziciju da ih 90 minuta deli od velikog finala

Ajaks je stigao na pola puta do finala Lige šampiona i deli ih samo 90 minuta naredne srede u Amsterdamu da overe prolazak u meč koji će odlučiti novog evropskog prvaka.

Trenutak odluke dogodio se već u 15. minutu kada je mladi Tobi van der Bek savladao Uga Ljorisa i doneo veliko slavlje svom timu.

Mladi Holanđanin je bio na ivici ofsajda i u prvi mah se činilo da će sudija poništiti pogodak, ali je posle kratkog razmipljanja pokazao u pravcu centra.

Rani gol dodatno je okuražio mladi holandski tim, a koliko su domaću bili nepimetni svedoči i činjenica da su prvu šansu imali preko Fernanda Ljorentea tek u 26. minutu meča.

Ni Ajaks se do kraj susreta, koji je obeležila i jeziva povreda Jana Vertongema, nije proslavio po broju šansi, ali je ona mladog Neresa posle koje je pogođena stativa mogla znatno da im olakša put pred revanš.

Srpski reprezentativac Dušan Tadić odigrao je svih 90 minuta za pobednički tim, a upravo je on u finišu meča mogao da se proslavi kao asistent kada je Neres zatresao mrežu.

Revanš meč igra se naredne srede u Amsterdamu, a do tada bi trebalo da bude poznat prvi finalista pošto se dan ranije sastaju Liverpul i Barselona.

TOTENHEM - AJAKS 0:1 (0:1)

Strelac: Van der Bek u 15. minutu za Ajaks.

Stadion: Totenhema. Sudija: Antonio Mateu Lahoz.

Totenhem: Ljoris, Tripije (od 80. Fojt), Sančez, Aldervild, Vertongen (od 39. Sisoko), Vanijama, Rouz (od 79. Dejvis), Eriksen, Ali, Lukas, Ljorente.

Ajaks: Onana, Veltmen, De Liht, Blind, Taljifiko, Van der Bek, Šehe (od 65. Mazarui), De Jong, Ziješ (od 87. Huntelar), Tadić, Neres.

Kraj!

90+1' Igraće se još tri minuta.

83' Ponovo pokušava Aledervild, ali opet preko gola.

78' Kakva šansa za Ajaks! Neres je gađao dalji ugao, Ljoris je ostao ukopan, ali je lopta završila na stativi. Tadić je odlično uposlio Brazilca i šteta što lopta nije završila u mreži.

 

75' Veltman u pravi čas blokira Rouza. Totenhemu ništa večeras ne polazi sa nogom.

72' Pokušao je Tadić, ali se lopta odbila od jednog fudbalera Totenhema. 

70' Rouz je faulirao Onanu. Ajaks deli 20 minuta od velike pobede u Londonu.

63' Period nešto bolje igre Totenhema. Moura je u centru pažnje, ali još se čeka da ozbiljnije ugroze goste.

61' Onana lagano hvata loptu posle centaršuta Tripijea.

56' Pokušaj Deli Alija završio je preko gola nakon centaršuta Tripijea.

46' Počelo je drugo poluvreme!

Poluvreme

45+5' Prava bomba Sisoka mogla je da završi u mreži Onane, ali je za najviše jedan metar otišla pored gola.

45+4' Solidan pokušaj Aldervilda posle centaršuta iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla preko gola.

45+3' Totenhem pritiska rivala pred kraj prvog poluvremena. Sudija svira faul nad Mourom.

45' Igraće se još pet minuta.

43' Nije uspeo Neres da iskoristi kontranapad i pas Dušana Tadića. Od svega samo lopta za Totenhem.

42' Ponovo preti Moura, ali je od svega uspeo da iznudi samo korner.

40' Pokušao je Lukas Moura sa strane, ali to je bio lak posao za Onanu.

35' Nešto veća pauza na meču. Povređeni defanzivac Totenhema Jan Vertongen izlazi sa terena, za šta dobija veliki aplauz sa tribina. Belgijanac se sudario sa saigračem Aldervildom i izvukao je deblji kraj do te mere da nije mogao da produži nastup.

 

Foto: Reuters

 

26' Prvi pokušaj Totenhema na meču usledio je tek u 26. minutu. Fernando Ljorente se lepo izvukao i pokušao glavom, ali nije najbolje zahvatio loptu.

Foto: Reuters

 

24' Šteta što Van der Bek nije uposlio Neresa jer bi to bilo udvostručeno vođstvo Ajaksa u Londonu, ali je mladi holandski fudbaler hteo  da se proslavi sam. Ljoris je bio na mestu i oddbranio mu.

23' Ajaks nastavlja da ddominira bez obzira na to što vodi. Igra se češće na polovini Totenhema.

16' Već u narednom napadu Ajaks je imao priliku da uveća prednost, ali je rezultat ostao nepromenjen.

15' GOOL! Ajaks vodi 1:0. Strelac Van der Bek posle odlične akcije dovodi "kopljanike" u vođstvo. Ovaj fudbaler je bio na ivici ofsajda, sudija se na čas dvoumio, ali je gol na kraju priznat.

14' Dobar napad Ajaksa u kome je učestvovao i srpski fudbaler Dušan Tadić. Ziješ je lepo gađao, ali je njegov šut izblokirao protivnički fudbaler.

5' Korner za Ajaks posle izrađene akcije holandskog tima. Sančez je poslao loptu u korner, Šene je izveo, ali je na kraju akcija završena prilično traljavim udarcem vad der Bika.

3' Uvodna tri minuta protičnu u agresivnijoj igri Ajaksa, koji vrše pritisak na zadnju liniju domaćih.

1' Počeo je meč u Londonu.

- Minuti nas dele od početka meča, Ajaksovi navijači su preplavili prelepo zdanje Totenhema.

 

 

- Ovaj duel poslužio je za susret dvojice bivšeg fudbalera Mančester junajteda Rija Ferdinanda i Edvina van der Sara.

 

- Igrači Totenhema su izašli na travu.

 

 

- Navijači Ajaksa stigli su uvelikom broju u London gde će pružiti podršku svom timu na putu do dugoiščekivanog finala. Čistačima ulica britanske prestonice to se nije naročito svidelo.

Foto: Reuters

 

- Pre početka meča trebalo bi se podsetiti impresivnih brojki srpskog fudbalera Dušana Tadića, koji će se potruditi da i protiv Totenhema nastavi uspešan niz.

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija