• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.05.2019

23:12

(VIDEO/FOTO) MOURA ZALEDIO AMSTERDAM, TADIĆ BEZ FINALA LIGE ŠAMPIONA! Ajaks prosuo dva gola prednosti!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) MOURA ZALEDIO AMSTERDAM, TADIĆ BEZ FINALA LIGE ŠAMPIONA! Ajaks prosuo dva gola prednosti!

Podeli vest

Fudbaleri Ajaksa ostali su bez finala Lige šampiona pošto su u revanš meču poraženi od Totenhema sa 3:2 i tako propustili veliku šansu da prvog juna igraju u Madridu

Velika šteta za Ajaks i srpskog reprezentivca Dušana Tadića. Imali su sve u svojim rukama, prednost iz prvog meča u Londonu i velikih 2:0 na poluvremenu, ali ni to nije bilo dovoljno da se ubije inspiracija maestralnog Lukasa Moure.

Brazilac je uspeo za tek nešto više od 40 minuta da uništi ono što su Ajaksovi igrači gradili meč i po.

Sve je počelo kako je sanjao svako od mnogobrojnih pristalica domaćih na "Johan Krojf Areni". Ultratalentovani Matijas De Liht je već u petom minutu doveo "kopljanike" u vođstvo, a Zijeh prelepim golom u 36. praktično otvorio vrata finala amsterdamskom timu.

Svega 45 minuta delilo je Tadića da bude prvi Srbin posle Nevena Subotića koji će igrati finale Lige šampiona, ali je Moura rešio to da odloži. Brazilac je kao metak prošao u 55. minutu i prepolovio prednost Ajaksa, da bi se kao na malom fudbalu odlično snašao četiri minuta kasnije poravnao rezultat.

Ušlo se u poslednjih pola sata utakmice gde je Totenhem bio bolji rival, ali je Ajaks odolevao i u nekoliko navrata došao u poziciju da reši meč pre nadoknade. 

Ipak, kada su se najmanje nadali u Ajaksu, Moura je opet ušao u kostim dželata i u šestom minutu nadoknade rešio duel.

Ova generacija Ajaksovih fudbalera je tako propustila priliku da se rastane uz finale Lige šampiona, a Totenhem će put Madrida gde će prvog juna izaći na megdan Liverpulu.

AJAKS - TOTENHEM 2:3 (2:0)

Strelac: De Liht u 5. i Zijeh u 36. za Ajaks i Moura u 55. i 59. i 96. minutu za Totenhem.

Stadion: Johan Krojf Arena. Sudija: Feliks Brih.

AJAKS: Onana, Mazraui, Blind, De Liht, Taljifiko, Van der Bek (od 90. Magelan), Šene (od 60. Veltman), De Jong, Dolberg (od 67. Sikgraven), Tadić, Zijeh.

TOTENHEM: Ljoris, Tripije (od 81.Lamela), Aldervereld, Vertongen, Rouz (od 83. Dejvis), Vanjama (od 46. Ljorente), Sisoko, Ali, Eriksen, Moura, Son.

Kraj!

96' GOOL! Šok za Ajaks! Moura u poslednjem minutu postiže treći gol za goste i dovodi Totenhem do vođstva od 3:2, koji ih vodi u finale

94' Totenhem ne koristi korner. Ajaks deli još 60 sekundi do finala Lige šampiona!

93' Pokušao je ponovo Zijeh da ugorzi Ljorisa, a zatim i Tadić. Lopta nije ušla u gol, ali vreme ističe. Manje od dva minuta do kraja.

91' De Jong je bio u lepoj prilici iz koje se izrodio korner za domaće.

90' Igraće se još pet minuta zaostanog vremena.

87' Nekoliko šansi u nizu za Totenhem. Najpre je Vertongen pogodio prečku posle kornera, a zatim je pokušao u Son. Fudbaleri Ajaksa su se, srećom, odbranili.

83' Meč ulazi u završnu fazu. Ajaksu je potrebno još desetak minuta računajući i nadoknadu da se domogne velikog finala.

79' Kakva šansa za Zijeha i samo stativa. Lepo je pokušao Marokanac po zemlji, ali je falilo samo malo sreće da lopta uđe u mrežu.

74' Solidan pokušaj glavom Alderverelda, ali lopta odlazi preko gola.

71' Konačno dobra prilika za Ajaks, ali je Ljoris odlično intervenisao.

66' Novi korner za Totenhem, koji je u potpunosti preuzeo ritam. Ajaks se u poslednjih dvadesetak minuta grčevito brani da sačuva gol prednosti.

63' Solidan pokušaj Blinda, ali lopta odlazi preko gola. Ubrzo je Tadić našao Zijeha, ali Marokanac je ovaj put mnogo neprecizniji u odnosu na prvo poluvreme kada je bio strelac.

59' GOOL! Moura je igrač za velika dela. Brazilac za četiri minuta postiže drugi gol za Totenhem koji su stigli do izjednačenja protiv Ajaksa 2:2.

 

55' GOOL! Hitronogi Brazilac Lukas Moura je postigao gol za Totenhem i prepolovio prednost Ajaksa na 2:1. Gosti moraju u poslednjih pola sata da postignu još dva gola.

 

 

53' Odlična šansa za Dele Alija, ali je Onana izbacio loptu u korner.

46' Počelo je drugo poluvreme meča u Amsterdamu.

Poluvreme

45' Igraće se još dva minuta u nadoknadi prvog poluvremena. Ajaks ima sigurnih 2:0, Totenhem pred nemogućom misijom da za 45 minuta postigne tri, a ne primi nijedan pogodak.

Foto: Reuters

 

36' GOOL! Ajaks vodi 2:0! Domaće je do duplog vođstva doveo Zijeh fantastičnim golom iskosa na asistenciju Dušana Tadića. Ajaks se nalazi na pragu finala Lige šampiona. Totenhemu su potrebna čak tri gola za prolaz.

 

31' Dobar solo prodor Tadića i prva ozbiljna prilika za Ajaks posle dužeg vremena. Lopta je prošla pored stative i za malo završila u mreži Ljorisa. Šteta.

23' Odličan kontranapad Totenhema. Lopta je stigla do Sona, ali je Onana odbranio. Već u narednom napadu je pokušao Eriksen sa distance, ali je opet golman Ajaksa bio na mestu.

20' Napadi Totenhema nisu više toliko učestali kao u uvodnih desetak minuta. Ajaksovi fudbaleri su uspeli da ih neutrališu posedom.

10' Totenhem se okuražio posle gola koji je primio. Četa Maurisija Poketina očigledno ne želi da se prerano preda.

6' Son pogađa stativu. Totenhem je odmah mogao do izjednačenja.

5' GOOL! Ajaks vodi 1:0. Strelac De Liht posle udarca glavom na centaršut iz kornera. Kapiten Ajaksa je odlično pobegao Tripijeu i nadskočio Alija, a lopta je prošla u mrežu pored nemoćnog Ljorisa.

3' Pletu mrežu fudbaleri Ajaksa već od starta meča. Prelepe kombinacije Tadića i saigrača završile su šutem Srbina, ali je Ljoris odbranio udarac.

1' Utakmica je počela. Prvi napad imaju fudbaleri Totenhema.

- U zadnji čas promena u startnih 11 Ajaksa. Umesto Davida Nereša, na terenu će biti Kasper Dolberg.

 

- Ajaksovi navijači su došli u velikom broju ispred "Johan Krojf Arene".

 

- Totenhemovi igrači se ne predaju, a za nekolicinu njih meč sa Ajaksom će biti prilika da se vrate na stadion gde su stekli afirmaciju. To se odnosi na Kristijana Eriksena, Jana Vertongena i Tobija Alderverelda.

 

 

- Velike nade navijači Totenhema polažu u korejanskog fudbalera Hjong-Mina Sona, koji je propustio meč u Londonu.

Foto: AP/Photo

 

- Navijači dva kluba u velikoj euforiji pre početka meča. 

Foto: Reuters

 

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroslav moric

pre 4 godine

sudije mamestile zbog srbina tadica da ajaks neigra finale.svabska trojka koja nije svirala penal nad mitrovicem protiv albanije.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija