• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.05.2019

12:19

(VIDEO) NAJBOLJI MOGUĆI ZAVRŠETAK FUDBALSKE SEZONE! Milojević i Milošević složni: Neka pobedi fudbal!

Fudbal

(VIDEO) NAJBOLJI MOGUĆI ZAVRŠETAK FUDBALSKE SEZONE! Milojević i Milošević složni: Neka pobedi fudbal!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana ukrstiće koplja po četvrti put ove sezone. Možda i najbitniji duel dva rivala ove sezone jer će pobedniku pripasti trofej Kupa Srbije

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, pred finale Kupa Srbije protiv Partizana, kaže da njegov tim ima dodatan motiv jer na "duplu krunu" čeka 12 godina.

VUJADIN SAVIĆ RASPALIO MAŠTU ZVEZDAŠIMA! Da li će ovaj tandem igrati na "Marakani" naredne sezone?

On je poručio da su večiti rivali zaslužili da se zajedno nađu u finalu.


- Voleo bih da pobedi fudbal, to je najvažnije - naglašava trener Zvezde i dodaje da njegov tim nikako ne može da bude rasterećen zbog osvajanja titule.

- Ne želim da moji igrači budu rasterećeni na treningu, a kamoli utakmici. Prošle godine nismo stigli do finala, pogrešno je gledati da smo rasterećeni zbog titule. Gledamo da budemo spremni - dodao je Milojević.

Foto: Starsportphoto

Milojević neće moći da računa na suspendovanog Srđana Babića i povređenog Ričmonda Boaćija.

- Nemam razloga da se plašim da smo iscrpljeni. Cenim moje igrače, sve što je bio je normalno i prirodno da nekad ne odigramo na svom nivou. Oni su profesionalci i daće sve od sebe, kao i do sada. Ne vidim da može da dođe do opuštanja - zaključio je trener crveno-belih.

Defanzivac Vujadin Savić kaže da Zvezda predugo čeka na "duplu krunu".

- Imamo fenomenalnu sezonu, završili smo na prvom mestu, ali želimo i Kup. Nadam se da ćemo uspeti u tome - rekao je Savić, koji je poručio da bi voleo da što više dece dolazi na večite derbije jer veruje da dolazi bolje vreme ponašanja na stadionima.

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da može da se gleda na način da će sezona za taj klub biti spasena ako pobedi Crvenu zvezdu i osvoji trofej u Kupu Srbije.

- Može delom da se gleda na način da trofejom u Kupu može da se spasi sezona, ovakva kakva je bila. Za velike klubove znači kada osvoje trofej. Za nas je možda još bitnija stavka to što trofej može da nam donese rasterećeni kalendar na početku kvalifikacija za Ligu Evropa, što je veoma bitno. Imamo veoma malo vremena za pripreme i značilo bi nam da dve nedelje kasnije počnemo takmičenje. Imamo mnogo motiva - rekao je Milošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan će sutra igrati protiv Crvene zvezde finale Kupa Srbije u fudbalu.

- Ovih 90 minuta rešava sve kada je u pitanju osvajanje trofeja. Ekipa može bolje i više nego što je pokazala u prethodnom periodu, mislim da smo se digli. Očekujem i bolju Zvezdu, ali se nadam da neće biti na nivou iz Lige šampiona - nastavio je trener crno-belih.

Foto: Starsportphoto

Po njegovim rečima, zdravstveno stanje ekipe je dobro pred veoma bitnu i veliku utakmicu.

- Čeka nas veoma bitna i velika utakmica, najveća koju srpski fudbal ima. Posle dužeg vremena igraćemo utakmicu koja ima malo veću vrednost i težinu od onih u prvenstvu jer direktno donosi trofej. Obe ekipe će učiniti sve da dodje do trofeja. Svako ima svoje motive i razloge, a učinićemo sve da naši razlozi prevagnu. Priča se u poslednje vreme o fudbalskim stvarima, što je dobro. Dobro je za srpski fudbal da dva naša najveća kluba igraju jednu ovakvu utakmicu u finalu, a nek pobedi bolji - rekao je Milošević.

Istakao je da ne misli da će biti iznenadjenja na predstojećem susretu jer se "igrači suviše dobro poznaju". Golman Partizana Vladimir Stojković rekao je da će finale Kupa biti jedna od najbitnijih utakmica ove sezone.

- Jedna od najbitnijih utakmica za nas ove godine. Imali smo turbulentan period iza nas. Večiti rival je osvojio titulu, čestitam im na tome i svim rezultatima. Spremali smo se ovih dana, meseci, za utakmicu koja nas čeka. Najlepša utakmica u srpskom fudbalu i mislim da će biti pravi doživljaj za gledaoce - dodao je Stojković.

Upitan je za to što je prethodna dva derbija na stadionu "Rajko Mitić" birao da Partizan napada u prvom poluvremenu ka južnoj tribini, što je neuobičajeno. Odgovorio je da "nije bilo nikakve provokacije, niti će ikada biti sa njegove strane". Stojković je govorio i o publici, uz reči da bi mu bilo drago da može da pošalje svoju decu samu na stadion.

- Kao ocu troje dece bi mi bilo drago da mogu same da ih pošaljem na derbi da znam da se neće pokačiti, dobiti batine. Tome treba da težimo, to je san svakog oca - zaključio je golman Partizana.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Red devils

pre 4 godine

Prosli derbi 50 faulova,od toga Zdjelar sam 15,pa Scekic.Nerazumem sudije sto to dopustaju.Igrajte fudbal pa bolji neka pobedi.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija