• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.05.2019

17:16

(FOTO) DA LI JE OVO MOGUĆE? Prvo sedite, pa pogledajte zarade klubova u Premijer ligi

Fudbal

(FOTO) DA LI JE OVO MOGUĆE? Prvo sedite, pa pogledajte zarade klubova u Premijer ligi

Podeli vest

Iako nije osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi, Liverpul se može pohvaliti najvišom zaradom u eltinom rangu takmičenja

Prema zvaničnim podacima Premijer lige 20 timova  ukupno je zaradilo 2.456.008.346 funti. Novac je podeljen na osnovu pet kriterijuma - od kojih jedino pozicija na tabeli i broj "live" prenosa variraju od kluba do kluba.

Odlukom Premijer lige svi klubovi su dobili isti novac od TV prava u Engleskoj (oko 34 miliona funti), TV prava u inostranstvu (oko 43 miliona funti) i od reklama (oko 5 miliona funti).

Najviše novca zaradio je Liverpul- 152.425.146 funti, dok je nešto "slabiji" prvak Siti sa 150 miliona funti. Čelsi je treći po ukupnoj zaradi sa 146.040.216, Totenhem četvrti sa 145.230.801, zatim slede Mančester junajted sa 142.512.868 i Arsenal sa 142.193.180..

Iako su ispali iz Premijer lige, ogroman novac prihodovali su i Hadersfild, Fulam i Kardif: od 96 do 102 miliona funti. Primera radi, Real Madrid je kao osvajač Lige šampiona prošle sezone ukupno zaradio od tog takmičenja 78 miliona funti.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija