• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Beta/Informer

05.06.2019

23:15

SRPSKI KLUBOVI DOMINANTNI NA KUPU PRIJATELJSTVA! Zvezda i Partizan overili četvrtfinale, čeka se Vojvodina!

Fudbal

SRPSKI KLUBOVI DOMINANTNI NA KUPU PRIJATELJSTVA! Zvezda i Partizan overili četvrtfinale, čeka se Vojvodina!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde, Partizana i zagrebačkog Dinama izborili danas plasman u četvrtfinale Kupa prijateljstva evropskih klubova 2019. i to već nakon drugog kola grupne faze takmičenja.

Zvezda je prošla dalje, a da danas nije ni istrčala na teren. Crveno-beli su bili slobodni u drugom kolu i posmatrali su utakmicu između Maribora i Željezničara koja je završena 1:1.

To je bio rezultat koji je odgovarao Zvezdi, jer je tako obezbedila jedno od prva dva mesta u A grupi. 

PARTIZANOVCI NA ZLATIBORU! Ilić i Lazović oduševljeni Kupom prijateljstva, a imali su poruku i za "orlove"!

Drugi putnik u četvrtfinale iz te grupe biće odlučen posle utakmice između Zvezde i Željezničara koja je zakazana za poslednje kolo.

Dinamo je, takođe, sa tribina ispratio svoj plasman u četvrtfinale. "Modri" su, kao i Zvezda bili slobodni u drugom kolu, a njihovi protivnici u C grupi Olimpija i Vardar danas su podelili bodove (1:1).

Situacija u C grupi je ista kao i u A grupi – Zagrepčani su obezbedili jedno od prva dva mesta na tabeli, a konačan plasman biće poznat nakon poslednjeg kola u kojem se sastaju Dinamo i Olimpija.

Partizan se na dominantan način plasirao u četvrtfinale Kupa prijateljstva. Crno-beli su prvog dana nadigrali Osijek sa 3:1, a danas su pobedili Slobodu iz Tuzle sa 1:0. 

Partizan je tako obezbedio prvo mesto u D grupi i plasman među osam najboljih ekipa na turniru. 

U poslednjem kolu Osijek i Sloboda će u direktnom okršaju odlučiti ko će osvojiti drugo mesto u grupi i kartu za četvrtfinale. Slobodi će zbog bolje gol razlike u tom meču biti dovoljan i remi.

POČEO SPEKTAKL NA ZLATIBORU! Zvezda, Partizan i Vojvodina sigurni na startu Kupa prijateljstva!

Najzanimljivije je u B grupi, gde još nijedna ekipa nije osigurala plasman u narednu rundu. 

Budućnost je u poslednjem meču drugog dana turnira savladala Sarajevo sa 1:0 i tako se izjednačila sa Vojvodinom na čelu tabele sa tri osvojena boda. 

Sarajevo je trenutno bez bodova, ali u poslednjem kolu igra protiv Vojvodine i taj meč će odlučiti koje dve ekipe iz B grupe će se plasirati u četvrtfinale.

Poslednje kolo grupne faze biće odigrano u četvrtak, a posle toga sledi nokaut faza.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija