Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

15.06.2019

07:15

ĐOROVIĆ ISKOČIO U PRVI PLAN! Selektor mlade reprezentacije Srbije novi kanditat za Krstajićevog naslednika, sa Jokanom zapelo oko para!

Fudbal

ĐOROVIĆ ISKOČIO U PRVI PLAN! Selektor mlade reprezentacije Srbije novi kanditat za Krstajićevog naslednika, sa Jokanom zapelo oko para!

Podeli vest

Novi kandidat za selektora Srbije je Goran Đorović, a pregovori sa Slavišom Jokanovićem iskomplikovali su se zbog para, saznaje Informer

Bivši menadžer engleskog Fulama spreman je da dođe na čelo "orlova", ali za platu od milion evra godišnje. FSS nije u mogućnosti da izdvoji toliko novca za selektora i zato su pregovori stali, otkriva naš izvor.

- Najveća želja bio je Jokanović zbog renomea i iskustva koje je stekao u Engleskoj, ali on traži ogromnu platu za naše uslove. Čelnici Saveza ubeđeni su da Jokanović ima i druga rešenja za trenerski posao, pošto je s mnogo uspeha vodio Fulam i Votford u Engleskoj. Teško da će pristati na manju platu - objašnjava naš izvor.

Strog i pravičan

Zato su se čelnici FSS okrenuli drugim rešenjima, a prema poslednjim informacijama, među ozbiljnije kandidate izbio je Đorović. Ako na predstojećem Evropskom prvenstvu za mlade (igrače do 21 godine) napravi dobar rezultat, onda bi kao nagradu mogao da preuzme da vodi A tim. Šampionat Evrope počinje 16. juna i trajaće do 30. juna.

Stranac zasad nije opcija

Novi selektor Srbije gotovo sigurno neće biti stranac. FSS se dva puta "opekao" kada je dovodio strance za selektore, a to su bili Španac Havijer Klemente i Holanđanin Dik Advokat. Obojica su imali ogromne plate, a nisu uspeli da ostvare ciljeve.
Član Odbora za hitna pitanja Dragan Simović potvrdio je da će "orlove" voditi Srbin.

- O strancu niko ne razmišlja. Narednih dana razgovaraćemo s deset, možda i 15 kandidata. Sve odluke donećemo jednoglasno. Uskoro ćemo odrediti i komisiju koja će razgovarati s potencijalnim kandidatima - kaže Simović za "Politiku".

Zbog toga je, između ostalog, FSS prolongirao imenovanje novog selektora do 10. jula.

- Đorović je veoma cenjen među ljudima u Savezu. Bio je u stručnom štabu Slavoljuba Muslina i upoznat je sa stanjem u reprezentaciji. Pokazao je koliki je autoritet i da jednako tretira sve fudbalere kada je Vanju Milinković-Savića i Marka Grujića izbacio iz mlade reprezentacije zbog nepoštovanja dogovora. Strog je, insistira na disciplini i ozbiljnosti i s njim nema šale - kaže naš izvor iz FSS.

Ostali kandidati su Ljubiša Tumbaković, Dragan Stojković Piksi, Veljko Paunović, Vladimir Ivić i Ivan Jovanović. Tumbaković i Jovanović su realna rešenja, dok je angažovanje Stojkovića, Paunovića i Ivića praktično nemoguće zbog jakih ugovora koje imaju u Gvangžuu, američkom Čikago fajeru i Makabiju iz Tel Aviva.

- Činilo se da je postignut dogovor s Ljubišom Tumbakovićem, ali i tu je došlo do razmimoilaženja. Postoji i objektivan problem u tome što iskusni trener nije u dobrim odnosima sa potpredsednikom Nenadom Bjekovićem, koji je direktno zadužen za sportska pitanja. Opcija s Ivanom Jovanovićem ostaće otvorena do daljeg, jer on trenutna nema druge ponude, ali njegov minus je što nikad nije radio u srpskom fudbalu - zaključuje izvor našeg lista.

Prvo pa Portugal

Fudbalska reprezentacija Srbije ostala je bez selektora u četvrtak nakon što su Savez i Mladen Krstajić sporazumno raskinuli saradnju. Narednu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo "orlovi" igraju početkom septembra, i to protiv reprezentacije Portugala. Mogao bi to da bude odlučujući meč za plasman na EP, pa će novi selektor, ko god on bio, imati pakleno težak početak na klupi nacionalnog tima.


KANDIDATI ZA SELEKTORA:

GORAN ĐOROVIĆ
+ Veliki autoritet, strog, ozbiljan i studiozan stručnjak
- Pre mlade reprezentacije nije nikoga vodio
SLAVIŠA JOKANOVIĆ
+ Radio u Engleskoj, uveo Votford i Fulam u Premijer ligu, ume da igra odlučujuće mečeve
- Cena: traži milion evra godišnje
DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI
+ Veliko fudbalsko ime, legenda, uspešno vodio FSS kao predsednik i cene ga kao trenera u Kini
- Ugovor s Gvangžuom i ogromna plata
LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ
+ Veliko iskustvo, mnogi igrači postali reprezentativci dok ih je trenirao, cenjen u svim krugovima
- Loš odnos s potpredsednikom FSS Nenadom Bjekovićem
IVAN JOVANOVIĆ
+ S Apoelom igrao četvrtfinale Lige šampiona, gde god je radio imao je uspehe
- Nikad nije radio u srpskom fudbalu
VELJKO PAUNOVIĆ
+ S velikim brojem mlađih reprezentativaca osvojio SP za igrače do 20 godina
- Nedavno produžio ugovor s Čikagom, teško je očekivati da ga napusti
VLADIMIR IVIĆ
+ Fenomenalan mladi stručnjak, sjajan taktičar, odlični rezultati s PAOK i Makabijem
- Ugovor s Makabijem, klub ima velike planove s njim





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mm

pre 4 godine

Vucicu ako je problem samo do para daj Jokanu pare da imamo vec jednom normalnog i pravog selektora !

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija