• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

17.07.2019

10:20

OVAJ ČOVEK ĆE LEČITI SINIŠU! Doktor otkrio kako će teći Mihina UTAKMICA ŽIVOTA, njegove reči su ohrabrenje!

Fudbal

OVAJ ČOVEK ĆE LEČITI SINIŠU! Doktor otkrio kako će teći Mihina UTAKMICA ŽIVOTA, njegove reči su ohrabrenje!

Podeli vest

Profesor Mikele Kavo, koji će voditi lečenje Siniše Mihajlovića (50), uveren je da će srpski trener i bivši fudbaler pobediti leukemiju

Kavo je direktor Instituta za hematologiju u poliklinici "Santa Orosla Malpigi" u Bolonji, u koju je u ponedeljak uveče primljen Mihajlović.


Bivši srpski selektor otkrio je u subotu na konferenciji za medije da ima galopirajuću leukemiju, pa je lečenje morao da počne što pre, i to agresivnim metodama. Mihajlović je priznao da je bio veoma uplašen u startu, da je plakao dva dana i da mu je bilo potrebno vreme da se osami i suoči s bolešću. Potom se na dan kad je počeo lečenje obratio javnosti pismom i poručio da je spreman za borbu.

Ogroman napredak

Prva faza lečenja trajaće tri nedelje, a naš proslavljeni fudbaler će sve vreme biti pod direktnim nadzorom profesora Kava.

- Ne mogu se izlečiti sve vrste leukemije, ali neke, čak i akutne, mogu da budu pobeđene. Što je pre otkrijemo, to smo u većoj prednosti. Čak i kod onih gde nije moguće potpuno izlečenje, današnji lekovi mogu značajno da produže životni vek. Svi koji boluju od leukemije moraju da budu svesni da živimo u periodu velikih naučnih dostignuća. Postoje veliki uspesi u terapiji mnogih bolesti raka koštane srži. Danas radimo stvari koje su pre samo deset godina bile nezamislive. Nikad nismo bili u boljoj poziciji - rekao je Kavo za italijansku "Republiku".

Foto: ap photo

Ugledni list je njegove reči tumačio kao vrlo ohrabrujuće, gotovo obećavajuće da će u Mihajlovićevom slučaju opaka bolest biti savladana. Kavo, međutim, nije želeo konkretno da govori o srpskom treneru i njegovom stanju na početku lečenja.

- Moram da sačuvam apsolutnu diskreciju mog pacijenta. On je taj koji će odlučiti da li će, kada i koliko informacija podeliti sa javnošću. Mogu samo da ponovim ono što govorim svim pacijentima. Nada u izlečenje jedan je od najvažnijih elemenata procesa lečenja, a u današnje vreme zaista imamo razloga za nadu - istakao je Kavo.

Ciljani lekovi

Ugledni italijanski doktor objasnio je, takođe uopšteno, da je danas moguće odrediti personalizovanu terapiju.

- Postoje velike razlike u leukemijama, koje mogu biti hronične ili akutne. Ali danas postoji mogućnost odabira ciljanih lekova i personalizacije terapije, uz pomoć tehnika molekularne biologije. Naš institut je centar za upotrebu genetski modifikovanih limfocita za prepoznavanje i ubijanje ćelija raka. To omogućava da se prevaziđu neki problemi koji su se pojavili kod hemoterapije, posebno razvoj nekih otpornosti na lekove - naglasio je Kavo.

Densvil: Za šefa i u vatru!

Holanđanin Stefano Densvil (26), kojeg je Bolonja tek kupila od Briža, nije stigao lično da upozna Mihajlovića, a već kaže da bi za šefa išao u vatru!
- Pre dva dana smo sa šefom razgovarali preko Skajpa. Video sam da su svi moji novi saigrači bili tužni i vidno pogođeni, pa sam odmah shvatio kakav je Mihajlović čovek i kakav odnos ima sa igračima. Zamolio nas je da odreagujemo na pravi način u ovoj teškoj situaciji, a mi želimo da se borimo s njim zajedno. Za njega ćemo da skočimo i u vatru, ako treba - poručio je Densvil.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija