• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

03.08.2019

10:31

DEČKO KOJI OBEĆAVA! Filip Stevanović novi Partizanov vunderkind!

Fudbal

DEČKO KOJI OBEĆAVA! Filip Stevanović novi Partizanov vunderkind!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana rutinski su prošli u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a najjači utisak ostavio je mladi Filip Stevanović (16)

Talentovani tinejdžer dobio je u četvrtak veče šansu da se od starta drugog poluvremena nađe na terenu protiv Konahs Ki Nomadsa (3:0) i maksimalno ju je iskoristio, a kruna njegove odlične partije bio je treći pogodak na meču!


Stevanović je posle sjajne solo akcije u 73. minutu nadmudrio odbranu Velšana i golmana Brasa. Međutim, više od toga navijače su oduševili ogromna želja, borbenost i fantastične driblerske sposobnosti momka iz Arilja. Crno-beli su njegovim ulaskom dobili na brzini po boku, što potvrđuje i činjenica da su sva tri gola postignuta u drugom delu utakmice.

Doveo ga čika Trba

Krilni vezista priznaje da je ostvario dečački san kada je prvenac za Partizan proslavio sa navijačima na južnoj tribini.

- Ofanzivac sam i moj posao je da dajem golove i da ekipa pobeđuje. Nisam imao tremu jer imam veliku želju za dokazivanjem. Zahvalan sam stručnom štabu na ukazanoj šansi i saigračima što me svakim danom sve više opuštaju. Protiv Konahsa se zadesila prilika koju sam morao da iskoristim. Oduvek sam maštao da na ovakav način, trkom ka "grobarima", proslavim svoj prvi pogodak u crno-belom dresu - rekao je Stevanović.

Novi biser omladinske škole Partizana je treći najmlađi debitant u istoriji kluba. Prve minute za seniorski tim upisao je prošle sezone 9. decembra, na meču protiv Rada (3:0). Tada je imao 16 godina, dva meseca i 14 dana, a ispred njega samo su Dušan Vlahović (16 godina i 24 dana) i Nenad Marinković (16 godina, dva meseca i sedam dana).

PARTIZAN BI MOGAO U RUSIJU! UEFA skratila spisak potencijalnih rivala crno-belih u plej-ofu Lige Evrope!

Velike ambicije

Filip je u Humskoj prošao sve kategorije, od petlića do kadeta. Stigao je iz Arilja 2011. godine, na preporuku legendarnog trenera i skauta crno-belih, pokojnog Dušana Trbojevića. Ne krije da mu je cilj da ostavi što dublji trag u omiljenom dresu.

- Želim da se kvalifikujemo u grupnu fazu Lige Evrope i da osvojimo duplu krunu. Voleo bih da u Partizanu provedem što više vremena, da izgradim sebe kao ličnost i kao igrača - naglasio je Stevanović.

I trener crno-belih Savo Milošević bio je zadovoljan partijom mladog momka protiv Velšana, ali je i naglasio da od njega tek očekuje da pokaže raskošan talenat.

- Čestitam Filipu na prvom golu, to je velika stvar. Smatram ga standardnim igračem Partizana. Ubeđen sam da će uskoro cela Evropa čuti za njega i da će ovi golovi postati redovna pojava - zaključio je Milošević.


PARTIZANOVI BISERI

IGRAČ KAD JE DEBITOVAO

Dušan Vlahović 16 godina/24 dana

Filip Stevanović 16 godina/2 meseca/14 dana

Ivan Šaponjić 16 godina/3 meseca/28 dana

Stevan Jovetić 16 godina/5 meseci/6 dana

Danilo Pantić 16 godina/7 meseci

Andrija Živković 16 godina/9 meseci/17 dana

Adem Ljajić 16 godina/10 meseci

Miralem Sulejmani 16 godina/11 meseci/21 dan

Lazar Marković 17 godina/2 meseca/27 dana

Aleksandar Mitrović 17 godina/10 meseci/8 dana
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vaske

pre 4 godine

Igrao protiv amatera i vec vunder king? Ili su roditelji ili klub dali par stotina evra da se pise o njemu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija