• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

10.08.2019

07:15

SAVO OPRAVIO PARTIZAN! Crno-beli posle dugo vremena igraju fudbal

Fudbal

SAVO OPRAVIO PARTIZAN! Crno-beli posle dugo vremena igraju fudbal

Podeli vest

Partizan nakon dugo vremena igra fantastičan fudbal, a za to je najzaslužniji trener Savo Milošević! Crno-beli su u četvrtak uveče savladali turski Malatijaspor sa 3:1 (1:0) u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a mogli su da postignu minimum još toliko golova

Milošević je za svega pet meseci trenerske karijere od gotovo raspalog tima napravio ekipu koja je na odličnom putu da izbori plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Nekadašnji golgeter u Humsku je došao kao trenerski početnik, a onda je osvojio Kup pobedom nad Crvenom zvezdom na "Marakani". Potom je, na iznenađenje mnogih, otpisao čak desetoricu fudbalera, pa od postojećeg igračkog kadra, uz nekoliko pojačanja, napravio pravu kaznenu ekspediciju.

Nisu na maksimumu


Možemo 30 do 40 odsto bolje, iako sam čuo da su se neki čak i podsmevali tome
Savo Milošević, trener Partizana

Oživeo Sumi karijeru

Crno-beli su ove sezone odigrali pet mečeva i svih pet dobili, uz gol-razliku 12:1. Milošević tvrdi da to nije maksimum njegove ekipe i najavljuje još bolja izdanja u narednom periodu.

- Ovo je tek početak. Najbolje tek predstoji. Otkako sam došao u Partizan, insistirao sam najviše na jednom segmentu, a to je brzina. Protiv Malatije je bila ponajbolja utakmica otkako sam u klubu. Možemo 30 do 40 odsto bolje, iako sam čuo da su se neki čak i podsmevali tome - kaže Milošević.

Navijače Partizana posebno raduju igra i golovi stranaca, pre svih Sejdube Sume, a potom i novih pojačanja Takume Asana i Umara Sadika. Milošević je Sumi doslovce oživeo karijeru, a sam je naciljao i izborio dolaske Sadika i Asana. Za Japanca je i sam vodio pregovore. Očigledno je da je sa svakim pojačanjem pogodio.

Protiv Napretka u nedelju

Partizan u nedelju u 4. kolu Superlige gostuje Napretku u Kruševcu (19.00, Arena sport 1). Crno-beli su dosad odigrali dve utakmice i zabeležili dve pobede, protiv Inđije 1:0 i protiv Mačve 4:0. Očekuje se da u Kruševcu Milošević odmori neke igrače, pre svega rovite Bojana Ostojića i Nemanju R. Miletića, koji vuku povrede zadnje lože, odnosno skočnog zgloba. Ipak, obojica će biti spremni za revanš s Turcima.

Partizanova sjajna igra nije ostavila ravnodušnim ni bivše asove kluba iz Humske. Nekadašnji napadač i bivši saigrač Save Miloševića Slobodan Krčmarević kaže za naš list da sve zasluge za oporavak kluba idu upravo na račun trenera.

- Savo ozbiljno radi ovaj posao. Ko ga ne poznaje, ne zna da je fudbalski namazan. Imao sam sreću da igram s njim, upravo je na moje asistencije postigao svoje prve golove za Partizan. Napravio je brz napad, čvrstu sredinu terena i odbranu, i ima sjajnog golmana. Asano će biti veliko pojačanje. Posebno bih istakao Savinu ulogu kada je u pitanju Suma. Za njega sam uvek tvrdio da je igrač koji se razlikuje od drugih. Verujem da Partizan može u Ligu Evrope - kaže Krčmarević.

Neka se spremi Molde

Nekadašnji trener kluba iz Humske Goran Stevanović upozorava da ništa nije gotovo, ali ubeđen je da Milošević može da uvede Partizan u Ligu Evrope.

- Jesmo pobedili 3:1, ali posao nije završen. Namerno dižem tenziju i kažem da će tamo Partizanu biti mnogo teže, iako sam siguran da može da prođe. Odbrana Malatije je jedna od slabijih koju sam gledao i verujem da crno-beli mogu da daju gol ili dva i da izađu na megdan Moldeu. Ubeđen sam da će Savo spremiti ekipu i da može da ih uvede u Ligu Evrope - zaključuje popularni Plavi.









 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Misa013

pre 4 godine

Bravo , najzad neko da bar pokusa da igra moderan fudbal kod nas .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija