• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.08.2019

12:35

OTVORENO O SVEMU! Tumbaković otkrio zašto nema Grujića, objasnio da ne sanja Ronalda i u prvi plan stavio zajedništvo!

Fudbal

OTVORENO O SVEMU! Tumbaković otkrio zašto nema Grujića, objasnio da ne sanja Ronalda i u prvi plan stavio zajedništvo!

Podeli vest

Ljubiša Tumbaković je otvorio novo poglavlje... Iskusni stručnjak saopštio je spisak igrača na koje računa za utakmice sa Portugalom i Luksmeburgom i dotakao se svih aktuelnih tema

Tumbaković je u nacionalni tim vratio Matiju Nastasića, Luku Milivojevića kao i Nemanju Maksimovića, dok su šansu dobili fudbaleri Crvene zvezde Milan Pavkov i Marko Gobeljić.

Osnovna ideja je da povratimo jedinstvo i zajedništvo. Model je da napravimo ekipu od najboljih igrača u srpskom fudbalu i da vratimo igrače koji su ispali. Želeli smo da razgovaramo sa grupom igrača koja je mnogo veća od ovog spiska. E, sada da li ćemo vratiti harmoniju koju smo imali kod Antića i delom kod Mihajlovića. Želimo da reprezentaciju približimo narodu i narod njoj.Pokušaćemo da to uradimo u narednom periodu - rekao je Tumbaković.

 

 

 

On se osvrnuo i na činjenicu da na spisku nema Marka Grujića.

Napravili smo listu prioriteta pa smo spisak od 60 igrača sveli na 30 i nešto, pa smo na kraju napravili ovu grupu igrača za prvi takmičarski deo. Marko Grujić je i po kvalitetu i po godinama neko ko treba da bude budućnost srpskog fudbala. Međutim, ovo je naše prvo okupljane i logično je da se opredelimo za grupu igrača koja je iskusnija i koja je duže tu. Grujić ima prostor i vreme ispred sebe. Ja sam ovde nepuna dva meseca i fizički nisam uspeo da sve te igrače obiđem. I on je na toj listi, ali nismo uspeli da fizički postignemo. Za Marka će biti vremena i prostora, treba da bude strpljiv i da kada zenit kvaliteta bude na najvišem nivou.

(VIDEO) PRVI SPISAK NOVOG SELEKTORA! Tumbaković vratio Milivojevića i Nastasića, poziv dobio i Gobeljić!

 

Na spisku nema igrača Partizana.

- Uvek sam se u karijeri trudio da budem maksimalno profesionalan i objektivan. Tako sam se ponašao i ovaj spisak je odraz toga. Da li u Pattizanu postoji poseban igrač koji zavređuje posebnu pažnju... ako bude takvog onda će ga i biti na spisku. Neću voditi računa ko je iz kog kluba. Moj cilj je da odgovorim zahtevu i ciljevima koji su pred mene postavljeni.

Na pitanje da li već sada sanja Kristijana Ronalda, odgovorio je: "Imam lepše snove, zašto bih sanjao Kristijana?".

- Svaka utakmica je teška i delikatna. Iza nas su tri utakmice koje su bile različite. Imamo 15 bodova ispred nas, pet utakmica, kontrolišemo mi kompletnu situaciju i tako se ponašamo. Situacija nije lagana, ali probaćemo da ostvarimo što želimo. Pravimo plan za sve moguće opcije, šta ako mi povedemo, ako protivnik povede, ako je rezultat nerešen, negativan, kako da se ponašamo, kako da razmišljamo... Kroz proces treninga treba da izvede krajnji zaključak i da tu utakmicu dočekamo bez nepoznanica. A kako ćemo protiv Portugala? Videćemo - zaključio je Tumbaković.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija