• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2019

20:27

NEKADA SU BODOVI PROTIV LUKSEMBURGA BILI VEĆ UNAPRED OSIGURANI! Tumbaković opominje: Svi danas igraju fudbal!

Fudbal

NEKADA SU BODOVI PROTIV LUKSEMBURGA BILI VEĆ UNAPRED OSIGURANI! Tumbaković opominje: Svi danas igraju fudbal!

Podeli vest

Selektor naše fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković rekao je na konferenciji pred meč sa Luksemburgom da ta reprezentacija nije više tako slaba kao nekada te da su sada u stanju da pobede i najbolje

 

Pred meč sa Portugalom nije se velika pažnja posvećivala narednom rivalu koji će ovog utorka dočekati Srbiju.

(VIDEO) SRBIJA NIJE MRTVA! Murinjo ne otpisuje "orlove" i pored poraza!

- Istina je da smo zapostavili reprezentaciju Luksemburga, uglavnom smo pričali o Portugalu, iako smo profesionalno pristupili Luksemburgu. Skauti su pokrili Luksemburg kao i stučni štab, moram da priznam da je akcenat bio na Portugalu i ta utakmica nam je bila važnija - rekao je Tumbaković.

Luksemburžani su nekada bili rival od koga se malo ko pribojavao, bodovi su se računali unapred, ali kako kaže Tumba, to više nije tako.

- Predrasude prema Luksembrgu smo imali ranije, to su bili sigurni bodovi, u poslednje vreme nije to više tako, ne samo Luksemburg, svi igraju fudbal, imaju nove kadrove, imaju grupu naturalizovanih igrača. Zavređuju posebnu pažmju, ne pravim alibi, govorim ono što je realno. I rezultati govore da sam u pravu. I rezultati njihovih klubova su sve interesantniji, za mnoge iznenađenje, a oni polako idu napred. Oni su sada ispred nas na tabeli, imaju bolju gol razliku, u nadoknadi su izgubili od Ukrajine. Teško primaju golove teško ih i daju, nije ona ekipa koju smo sa nekom ranijom predrasudom zamišljali. Moraćemo ozbiljno da se napnemo za ozbiljan rezultat - dodaje selektor Srbije.

Foto: Starsportphoto

Pored poraza od Portugala, Srbija još uvek ima matematičke šanse za prolaz na Evropsko prvenstvo, ali se tome nada i rival "orlova".

- Svaka reprezentacija ima svoje motive i ciljeve, motiv selektora Luksemburga je vrlo jasan, oni matematički kao i mi imaju šansu, fudbal je živa stvar i uvek može nešto da se desi. Žele da naprave najbolji rezultat u istoriji kvalifikacija, očekujmemo tvrdu utakmikcu.
Imali smo Portugal koji je vrh svetskog fudbala, a ovaj tim je motivisan za rezultat. Imaš stvari koje moraš da napraviš. Ako potcenimo nećemo dobro proći, ako odigramo takmičarsku utakmicu onda možemo da se nadamo rezultatu
- kaže Tumbaković i dodaje:

- Delimično se slažem da je potreban rezultat, ali ako neko voli mlade igrače to smo mi treneri, ja posebno jer imaju posebnu energiju i donose nešto novo. Ali to važi za klub. Kada je reprezentacija u pitanju treba da igraju najbolji, ako se pravi rez pravi se da razmišljamo da li su oni koji su ovde najbolji, a ne da razmišljamo kroz njihove godine - ističe selektor "orlova".

Kako kaže Srbiji je potrebno vreme, a otkrio je i situaciju oko Dušana Tadića.

- To da igramo sporo i manje agresivno ne bih se skroz složio, to je prva utakmica protiv prvaka Evrope, mi smo dali gol. Ne kažem da smo igrali agresibno i brzo, igrali smo kako treba, ali moramo na viši nivo. Cela Evropa čuva loptu niko je ne prodaje protivniku. To je proces koji traje i traži vreme, imali smo tri treninga nismo uvek imali sve igrače. U hodu će biti promena sigurno. Da napraviš pravu reprezentaciju treba dati šansu neko, da pogreši - kaže Tumba i dodaje:

- Povreda Tadića traži prostor 3-4 dana da odmori, tako kažu lekari a ja im uvek verujem. Rezultat prehthodne utakmice izdefinisao je naredne četiri utakmice. Biće mnogo više promena, daću šansu igračima koje sam malo video na terenu. Znam ih samo prateći ih kroz klubove, imaćemo reprezentaciju Srbije, ali nije to ova koja je igrala poslednju utakmicu. Biće puno izmena - zaključio je Tumbaković.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija