• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2019

22:38

(VIDEO/FOTO/VIDEO) NAPADAČ KOGA SMO DUGO ČEKALI! Mitrović doneo pobedu Srbiji u Luksemburgu u skromnom izdanju "orlova"!

Fudbal

(VIDEO/FOTO/VIDEO) NAPADAČ KOGA SMO DUGO ČEKALI! Mitrović doneo pobedu Srbiji u Luksemburgu u skromnom izdanju "orlova"!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije slavila je na gostovanju Luksemburgu 3:1 u šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo najviše zahvaljujući Aleksandru Mitroviću, strelcu dva gola na večerašnjem meču

Nije ovo bio meč u kome su "orlovi" dominirali i pokazali klasu više u odnosu na domaće, ali su tri boda koja nose iz Luksemburga najveći kapital uz odlično izdanje Mitrovića.

Dugo je trebalo izabranicima Ljubiše Tumbakovića da načnu domaći tim, a to su posle nekoliko sporadičnih izleta uspeli da urade u 37. minutu kada je Mitrović posle centaršuta Kolarova doneo vođstvo našem timu.

Foto: Reuters

 

Luksemburg je pri rezultatu 0:0 imao nekoliko izglednih prilika od kojih je najozbiljnija po gol Dmitrovića bila u 27. minutu kada je naš čuvar mreže krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Drugo poluvreme počelo je odličnim prodorom i golom Radonjića u 55. minutu, koji na startu drugog dela igre ušao umesto Kataija.

Period nakon gola Radonjića protekao je u dominaciji domaćih fudbalera, koji su vođstvo našeg tima uspeli da prepolove u 66. minutu posle gola Turpela. Usledila je stihija Luksemburžana, a naš tim je imao dosta sreće u trenicima kada su domaći bili blizu izjednačenja.

Najbolju priliku u ovom delu igre domaći su imali u 72. minutu, kada je Dmitrović jedva sačuvao mrežu, a samo šest minuta kasnije njihov fudbaler je propsutio novu kolosalnu šansu.

Usledila je kazna i mat u dva poteza. Igrao se 78. minut kada je Milinković-Savić uposlio Mitrovića, a on postigao novi gol na meču za konačnih 3:1.

Foto: REUTERS/Francois Lenoir

 

Do kraj meča, na kome je pristusvovala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, rezervista Gaćinović je imao polupriliku, kao i Til kod domaćih, ali je sudija posle četiri minuta igre svirao kraj.

Foto: informer.rs

Ana Brnabić i Slaviša Kokeza

Srbija je posle pet mečeva treća na tabeli grupe B sa sedam bodova, jedan manje od Portugala uz meč više i čak šest bodova zaostatka u odnosu na lidera Ukrajinu.

Naredni meč izbranici Ljubiše Tumbakovića igraju u Litvaniji 14. oktobra.

LUKSEMBURG - SRBIJA 1:3 (0:1)

Strelci: Turpel u 66. minutu za Luksemburg i Mitrović u 37. i 78. i Radonjić u 55. za Srbiju.

Stadion: Žozi Bartel. Sudija: Orel Grinfeld.

LUKSEMBURG: Moris, Žerson, Šano, Karlson, Rodrigez, O.Til, Bareiro Martins, Jans, V.Til, Sinani (od 62. Da Mota), Devil (od 62. Turpel).

SRBIJA: Dmitrović, Rukavina, Spajić, Maksimović, Kolarov, Lukić (od 62. Gaćinović), Milivojević, Katai (od 46. Radonjić), Milinković-Savić, Ljajić, Mitrović.

Kraj

90. minut - Igraće se još četiri minuta.

85. minut - Dva dobra napada na obe strane. Gaćinović je šutirao preko gola, dok je isto na suprotnoj strani učinio i Til.

78. minut - GOOL! Mitrović postiže novi gol za Srbiju, koja vodi sa 3:1. Srpskog napadača je uposlio Sergej Milinković Savić, a njemu nije bilo teško da matira Morisa i potvrdi pobedu "orlova". Ovim golom napadač Fulama je prestigao Predraga Mijatovića na večenoj listi najboljih strelaca državnog tima.

78. minut - Nova šansa za Luksemburg. Samo sticajem srećnih okolnosti domaći nisu došli do izjednačenja.

72. minut - Kakva šansa za domaće. Odličan napad i udarac, Dmitrović je krajnjim naporom sprečio izjednačenje.

66. minut - GOOL! Šteta! Domaći preko rezerviste Turpela smanjuju prednost Srbije na 2:1.

55. minut - GOOL! Srbija vodi sa 2:0. Strelac Radonjić posle odličnog solov prodora. "Orlovi" imaju sigurno vođstvo.

51. minut - Dobar prodor po levoj strani. Kombonovali su Kolarov, Ljajić i Mitrović, a krilo Bešiktaša je za malo bilo neprecizno u nameri da uposli napadača Fulama.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Radonjić je dobio šansu umesto Kataija i odmah se našao u prilici da ugrozi gol domaćih.

Poluvreme

45. minut - Završeno je prvo poluvreme u Luksemburgu. Srbija golom Mitrovića vodi sa 1:0 i nadamo se da će u nastavku meča biti još ubedljivija.

44. minut - Kakava šansa za Luksemburg. Til je pogodio stativu posle čega je Maksimović izbacio loptu u polje.

41. minut - Novi napad Srbije. Odličan prodor Kataija, ali su defanzivci Luksemburga sa gol linije izbacili loptu.

37. minut - GOOL! Srbija konačno vodi! Strelac Aleksandar Mitrović posle odličnog centaršuta postiže gol i donosi vođstvo našem timu. Napadač Fulama je postigao 27. gol za državni tim i izjendačio se sa Predragom Mijatovićem na listi strelaca naših reprezentativaca.

 

 

Foto: REUTERS/Francois Lenoir

 

34. minut - Period nešto konsolidovanije igre "orlova". Najpre je udarac Adema Ljajića izblokiran, a onda ni nakon pokušaja kapitena Aleksandra Kolarova lopta nije našla put do mreže.

27. minut - Najbolja šansa na meču. Odličan napad domaćih i udarac Rodrigeza, koji je nadskočio Rukavinu, a Dmitrović je krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

23. minut - Olivije Dil opasno preti Srbiji. Vezista domaćih je šutirao u dalji ugao Dmitrovićevog gola, ali golman Eibara je ovo lako odbrani. Već drugi udarac u okvir gola Srbije.

18. minut - Posle nekoliko minuta kada je lopta bila u posedu Luksemburga, Mitrović je šutirao posle solo prodora, ali je lopta otišla pored gola.

16. minut - Najbolja prilika na meču za Luksemburg. Rodrigez je centrirao, ali napadač domaćih je poslao loptu pored gola.

15. minut - Nešto sporiji je bio Aleksandar Katai na asistenciju Sergeja Milinkovića Savića, pa je golman Luksemburga ukrotio tu loptu.

13. minut - Loša reakcija Uroša Spajića koji je panično dodao loptu ka Dmitroviću, a ovaj uprkos krajnjim naporima nije uspeo da je sačuva u polju. Korner za Luksemburg.

6. minut - Prva šansa za Srbiju. Rukavina je centrirao, a Mitrović je pokušao. Lopta je otišla pored gola.

1. minut - Počeo je duel u Luksemburgu.

20.43 - Završeno je intoniranje himne Republike Srbije. Navijači Srbije su ispunili tribine stadiona Žozi Bartel.

Foto: informer.rs

 

20.37 - Meču prisustvuje i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je specijalni gost premijera Luksemburga. 

Foto: Informer

 

19.37 - Srbija će u Luksemburgu imati podršku navijača, a interesantno je da je među njima i jedna Luksemburžanka koja je udata za Srbina.

19.35 - Selektor Ljubiša Tumbaković odlučio je da u odnosu na subotnji duel protiv Portugala ostavi samo četvoricu igrača - golmana Dmitrovića, štopera Maksimovića, vezistu Milivojevića i napadača Mitrovića. Novi selektor "orlova" je odlučio da promeni formaciju, pa se vratio na sistem sa četvoricom igrača pozadi.

19.29 - Poštovani čitaoci, dobro veče i dobro došli na naš blog povodom meča između Srbije i Luksemburga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Illustrissimus

pre 4 godine

ФСС је је оставио 2/3 грађана без преноса утакмице националне селекције. Такав избор емитера (без националне фреквенције) може да изведе само веома "талентован" скуп људи. Као раде такви су и резултати! Овакве смо репрезентације некада пунили са 6-7 голова.

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija