• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

13.09.2019

09:51

UBICA IZ SRBIJE! Vidić je stena, prstom je mogao da blokira napadača! Priđe ti, izvini se, udari te...

Fudbal

UBICA IZ SRBIJE! Vidić je stena, prstom je mogao da blokira napadača! Priđe ti, izvini se, udari te...

Podeli vest

Bivši srpski fudbaler Nemanja Vidić (37) proglašen je za najboljeg štopera u istoriji Premijer lige!

Bivši srpski fudbaler Nemanja Vidić (37) proglašen je za najboljeg štopera u istoriji Premijer lige! Navijači iz celog sveta u anketi čuvene televizije Skaj sport izabrali su nekadašnjeg kapitena Mančester junajteda za najboljeg defanzivnog fudbalera kojeg su ikad gledali na Ostrvu.

Nije iznenađen

Nisam iznenađen što su ga izabrali za najboljeg, jedan Srbin je bio kapiten moćnog Mančestera
Milan Lane Jovanović


Vidić je u finalu glasanja pobedio Holanđanina Virdžila van Dajka (28), člana Liverpula, koji je prošle sezone sa "redsima" osvojio Ligu šampiona.

Tesno sa Terijem

Priznanje je još značajnije kada se uzme u obzir da je Vidiću pripalo 55 posto glasova protiv Van Dajka, koji je pre samo dve nedelje proglašen za najboljeg fudbalera Evrope u izboru Evropske fudbalske unije (UEFA).
 

Najbolji Balkanac na Ostrvu

Ugledni britanski list "Independent" objavio je u martu listu 100 najboljih fudbalera koji su nastupali u Premijer ligi, a na visokom 19. mestu našao se Nemanja Vidić. Reč je o tabeli koja je uključivala i engleske fudbalere i strance. Vidić je bio ubedljivo najbolje plasirani Srbin, ali i Balkanac, ispred Luke Modrića (57), Branislava Ivanovića (80) i Edina Džeka (89).

Vidić je od 2006. do 2014. nosio dres "crvenih đavola" i sa klubom sa "Old Traforda" osvojio je, između ostalog, pet trofeja Premijer lige i jedan u Ligi šampiona. Kako ga saigrači i protivnici pamte najslikovitije je opisao Emanuel Adebajor, bivši golgeter Arsenala, Mančester sitija i Real Madrida.

- Vidić je bio čvrst momak, najnezgodniji, kao da trčiš i udariš u stenu, mogao je da blokira napadača jednim prstom. Priđe ti, izvini se, udari te, pa opet uputi izvinjenje. Galamio bi na tebe i učinio bi da malo pljuvačke izleti napolje. Taj dečko je bio spreman da ubije - otkrio je Adebajor.

 

RUNI BEZ DLAKE NA JEZIKU: Engleska bi osvojila sve da je imala Gvardiolu na klupi!

NIKO KAO SRBIN! Vidić najbolji defanzivac u istoriji Premijer lige!

 

ANKETA SKAJ SPORTA


Četvrtfinale
Nemanja Vidić 50% - Džon Teri 50%
85.306 glasova
Polufinale
Nemanja Vidić 57% - Rio Ferdinand 43%
63.264 glasa
Finale
Nemanja Vidić 55% - Virdžil van Dajk 45%
51.394 glasa

Da je anketa i te kako zainteresovala ljubitelje fudbala širom Evrope i sveta, govori i to što su samo u finalu glasala čak 51.394 navijača. U polufinalu Vidić je naspram nekadašnjeg saigrača Rija Ferdinanda dobio 57 posto glasova od ukupno 34.593, dok je u četvrtfinalu u tesnoj i izjednačenoj trci bio bolji od Džona Terija.

Ostavio trag

Nekadašnji fudbaler Liverpula Milan Lane Jovanović nema dilemu da je njegov sunarodnik najbolji štoper svih vremena u Premijer ligi.

- Uopšte nisam iznenađen što je Vidić izabran i slažem se s tim. Drago mi je što su i navijači prepoznali da je najbolji. Jedan Srbin je bio kapiten Mančestera, i to onakvog Mančestera, najboljeg u istoriji, kod vrhunskog stručnjaka ser Aleksa Fergusona. Ostavio je trag u evropskom fudbalu, i to među vedetama koje su dominirale fudbalom. Predvodio je fenomenalnu ekipu igrača i osvajao trofeje. Ne postoji igrač koji nema mane, ali je njegova veličina upravo u tome što ih je vešto skrivao, a vrline s lakoćom isticao u prvi plan. Bio je izuzetan takmičar - ponosno je istakao Lane.

 

 





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija