• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.09.2019

19:57

(VIDEO) PARTIZANOV NOKAUT! Crno-beli za 10 minuta rešili Zvezdu, Suma je novi heroj Humske!

Fudbal

(VIDEO) PARTIZANOV NOKAUT! Crno-beli za 10 minuta rešili Zvezdu, Suma je novi heroj Humske!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana slavili su u 161. "večitom derbiju" protiv Crvene zvezde sa 2:0 (0:0) i tako naneli prvi poraz crveno-belima u LingLong Superligi Srbije ove sezone

 

Nokaut! Jedna reč koja opisuje 161. "večiti derbi" u Humskoj. Svega 10 minuta trebalo je Partizanu da uradi ono čemu su se navijači domaćih nadali. Baš kada se činilo da će ovaj duel obeležiti sukobi na tribinama i baljade pristalica oba tima, desio se pravi šok.

EVO ŠTA SE ZAPRAVO DEŠAVALO NA AUTOPUTU! Policija odmah reagovala, jedna osoba lakše povređena u tuči navijača Zvezde i Partizana!

Savo Milošević ispao je možda i najveći junak pobede svog tima. Izmene u pravo vreme i dvojica igrača koji su bili viđeni u prvoj postavi ušli su u igri u poslednjih pola sata i napravili razliku te doneli domaćima pobedu koja ih vraća na "samo" jedan bod zaostatka u odnosu nad Zvezdom.

Foto: starsprot

Šampion je delovao neprepoznatljivo. Nisu se Vladanu Milojeviću isplatila iznenađenja u sastavu i ubacivanje Miloša Vulića i Radovana Pankova u startih 11, te nešto ofanzivnija uloga Brazilca Žandera. Ništa od toga nije pokolebalo Partizan.

Dovoljno o slaboj igri gostiju govori i podatak da su samo dva puta šutirali ka golu Stojkovića, ali nijednom u okvir gola! Crno-beli su bili bolji rival i zasluženo došli do pobede. Možda su mogli i ranije da reše meč da je Umar Sadik bio precizan, ali je napadač crno-belih nastavio da se bruka.

Gotovo da nije bilo šansa vrednih pažnje do tog pokušaja Nigerijca u 53. minutu. Do tada su uglavnom navijači bili ti koji su briljirali. Bakljade na obe strane i prekidi bili su jedino interesantno sve do 83. minuta.

Foto: starsprot

Tada na scenu stupa rezervista Sejdubu Suma koji sjajnim udarcem pogađa protivničku mrežu, a onda kreće na sever da proslavi gol?! Da li zbog provokacije ili se zbunio, ali se pokačio sa Milanom Borjanom i zaradio žuti karton. Nije mnogo mario zbog toga jer je sigurno postao novi heroj Partizana.

Pravi nokaut i kraj ovog meča desio se 10 minuta kasnije kada su ponovo dvojica rezervista bili akteri. Rajko Brežančić pronalazi Zorana Tošića, a on postiže svoj prvi gol u derbijima za pobedu svog tima. 

Foto: Starsportphoto

Videćemo da li je ovo najava uzbuljive sezone u Superligi Srbije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 2:0 (0:0)

Suma u 83. minutu i Tošić u 93. minutu za Partizan

Stadion: Partizana (Beograd), Sudija: Srđan Jovanović (Beograd)

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Stevanović, Natho (od 77. Tošić), Asano – Sadik (od 64. Suma).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Pankov, Milunović, Degenek (od 84. Simić) - Gobeljić, Vulić, Jovančić, Žander - Marin, Van la Para (od 56. Vukanović), Boaći (od 71. Pavkov).

KRAJ!

93. minut - GOOOOOOL! TOŠIĆ! PARTIZAN OVERAVA POBEDU!

92. minut - Drugi žuti karton za Miloša Vulića. Gosti će do kraja igrati sa 10 igrača!

90. minut - Igraće se još sedam minuta nadoknade.

90. minut - Poslednja promena domaćih, umesto Stevanovića u igri je Rajko Brežančić.

84. minut - Odmah reaguje Milojević izmenom. Umesto Miloša Degeneka u igri je Veljko Simić.

83. minut - GOOOOOOL! SUMA! Kakav šut veziste Partizana za vođstvo domaćih!

78. minut - Kratak prekid igre zbog transparenta na južnoj tribini.

77. minut - Menja i Milošević. Natho izlazi iz igre, a na terenu je Zoran Tošić.

71. minut - Druga promena kod crveno-belih. Umesto Ričmonda Boaćija priliku dobija Milan Pavkov.

70. minut - Pogodio je mrežu Nemanja Milunović, ali je on poništen zbo prethodnog prekršaja nad Stojkovićem.

64. minut - Prva pomena u redovima Partizana. Umesto Sadika, na terenu je Suma.

56. minut - Nastaviće Natho meč, ali menja Milojević. Umesto Van la Pare na terenu je Aleksa Vukanović.

Foto: Starsportphoto

53. minut - Kakva šansa za Partizan! Sam je izbio Umar Sadik na Borjana, ali sjajno brani Zvezdin golman!

49. minut - Izgleda da Bibras Natho neće moći da nastavi meč, požalio se na povredu najbolji igrač crno-belih, a već se sprema Sejduba Suma.

46. minut - Upravo je počelo drugo poluvreme!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Bez velikih prilika tokom prvih 45 minuta, Zvezda nije šutnula u okvir gola!

Foto: Starsportphoto

45. minut - Igraće se još minut nadoknade.

44. minut - Dobra šansa za Zvezdu, Vulić je pronašao prostora za šut, ali ipak preko gola.

34. minut - Nova prilika za Stevanović, raspoložen za igru mladi vezista. Ponovo je probao sa distance, ali opet je to lak zadatak za Borjana. Bolja igra Partizana posle nešto više od pola sata igre.

23. minut - Ponovo Stevanović pokušava, ovoga puta lopta je išla u gol, ali pravo u Borjana.

13. minut - Bilo je jako opasno! Marko Marin je šutirao, a lopta posle odbitka umalo prevarila Stojkovića. Biće samo korner. Navijači Partizana bacili su petardu pored Nemca koji nije mogao odmah da izvede prekid.

Foto: Starsportphoto©

12. minut - Obe ekipe prete iz kontri. U nekoliko navrata moglo je da bude jako opasno, ali je izostao završni pas.

3. minut - Preti i Zvezda na drugoj strani, malo su se zbunili crveno-beli oko dogovora ko će uputiti udarac ka Vladimiru Stojkoviću. Od svega samo korner.

2. minut - Prva prilika za Partizan. Filip Stevanović je bio u šansi, lopta prolazi malo pred gola Milana Borjana.

1. minut - Utakmica je upravo počela!

17.50 - Frka na severnoj tribini. Navijači Zvezde bakljama su gađali žandarmeriju. Nekoliko pristalica crveno-belih izvedeno je sa stadiona.

17.41 - Ne treba zaboraviti ni sudiju Srđana Jovanovića koji će danas debitovati na okršajima "večitih".

Foto: Starsportphoto

17.30 - Kako je rekao Milošević, Tošić zbog lakše povrede nije u stanju da odigra čitavih 90 minuta pa je zbog toga na klupi.

17.20 - Na klupi su ostali sledeći igrači:

Partizan: Klupa: Stevanović, Dinga, Brežančić, Tošić, Suma, Marković, Gigić.

Crvena zvezda: Popović, Babić, Petrović, Ivanić, Simić, Vukanović, Pavkov. 

17.10 - Desio se i incidenta na autoputu, a više o tome pročitajte OVDE.

Foto: Informer

17.05 - Iznenađenja u sastavu, doduše pre svega u sastavu Zvezde. Trener Vladan Milojević odlučio se da u startu postavu uvrsti Radovana Pankova, Miloša Vulića, kao i Ričmonda Boaćija, dok će Žander imati ofanzivnu ulogu. Zanimljivo i da u postavi Partizana nema Zorana Tošića.

Partizan:  Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Stevanović, Natho, Asano – Sadik.

Crvena zvezda: Borjan - Pankov, Milunović, Degenek - Gobeljić, Vulić, Jovančić, Žander - Marin, Van la Para, Boaći.

16.30 - Što se tiče ulaznica za ovaj meč, do subote je prodato svega 12.000 karata tako da ne treba očekivati pune tribine u Humskoj. Zainteresovanost nije tako velika, a možda nas čeka i najneposećeniji derbi u poslednjih nekoliko godina.

16.20 - Kakav rezultat da očekujemo? Dosadašnji derbiji završeni su sa 23 različita ishoda. Najčešći rezultat je bio 1:1, a dešavale su se i pobede od 7:1, 6:1, 5:0... Nikada do sada, recimo, nije bilo 3:3 na kraju.

16.02 - Današnji duel je 161. po redu između "večitih rivala". U dosadašnjih 160 susreta, Zvezda je bila uspešnija sa 64 pobede, Partizan je slavio 46 puta dok je 50 puta utakmica završena bez pobednika.

15.50 - Pred početak derbija odmah su počele varnice. Pogledajte OVDE šta su to u Humskoj uradili kako bi (ne)namerno isprovocicirali Zvezdu.

15.35 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen 161. po redu "večitom derbiju" koji se igra na stadionu Partizana. Ekipa Crvene zvezde posle poraza u Minhenu želi da dođe do pobede protiv ljutog protivnika, dok crno-beli nezadovoljni sa bodom u duelu sa AZ-om imaju samo jedan cilj, trijumf pred svojom publikom. Uz informer.rs pratite dešavanja iz Beograda.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 4 godine

Pa koga jos interesuje derbi. Da dodjes na tribine i da ti neko razbije glavu a dosao si da uzivas u fudbalu. tome treba da zahvale ovi sto vode dva velika kluba. Toliko mrznje i toliko pljuvanje jednih po drugima to je za pricu. Neka malo pogledaju kako se ponasaju celnici velikih klubova u Evropi i neka uce od gospode!

Alrksandar Dumic

pre 4 godine

Ja sam zvezdas,ali ova Zvezda je nula Milojevic nas je ubio.Napravio je odbrambenu ekipu Svaka cast Partizanu Mi smo nula, sramota, aut ,uzas!!!!

dragan

pre 4 godine

Sreca za Zvezdu pa sudija svirao kraj inace bi bilo jos par komada u mrezi!

dragan

pre 4 godine

Realno Stojke nije ni morao da dolazi veceras na utakmicu hahaha

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija