• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2019

14:55

ŠPANSKA MARKA O USPEHU TSC! Orban uložio milione kako bi sa trona skinuo Zvezdu i Partizan!

Fudbal

ŠPANSKA MARKA O USPEHU TSC! Orban uložio milione kako bi sa trona skinuo Zvezdu i Partizan!

Podeli vest

Španska "Marka" posvetila je tekst najvećem iznenađenju Superlige Srbije, TSC iz Bačke Topole

Ekipa iz Bačke Topole,inače debitant u Superligi, briljira na početku sezone i posle devet kola nalazi se na trećoj poziciji. To nije promaklo novinarima "Marke", koji su TSC nazvali "uspehom Fudbalskog saveza Mađarske".

U Bačkoj Topoli pretežno žive Mađari, njih 57 odsto, kako navodi "Marka", a grad se nalazi na 30 kilometara od granice sa Mađarskom. Taj tim je do sada osam puta menjao ime, a osnovan je 1912. godine kada se Bačka Topola još nalazila pod vladavinom Austrougarske.

- Ovaj klub je sezone 2018/19 po prvi put uspeo da se plasira u prvu ligu Srbije, a za većinu tog uspeha zaslužan je premijer Mađarske Viktor Orban. Kako se navodi, Fudbalski savez Mađarske, motivisan Orbanom, je donirao preko devet miliona evra u TSC kako bi napravio jednu od najboljih fudbalskih akademija u Srbiji - navode Španci.

Foto: Starsportphoto

 



- Zašto uložiti novac u Srbiji? Ovde živi mnogo Mađara, a naša zemlja se brine za Mađare širom sveta - podsetila je "Marka" na Orbanove reči na otvaranju akademije.

Godinu dana nakon što je u klub "ušao" novac iz Mađarske on se bori za sam vrh Superlige. Na prvom mestu TSC je već bio, a utakmicom protiv Rada u nedelju od 18 časova može ponovo da preskoči Zvezdu i Partizan i vrati se na čelo, doduše sa utakmicom više.

KANJAS PONOSAN: Imponuje mi što sam prvi španski fudbaler koji je postigao gol za Zvezdu!

(VIDEO) PARTIZAN SE PROŠETAO KROZ NIŠ! Radnički poveo, ali se konačno probudio uspavani Sadik!

 

Poslednji put se desilo da Zvezda ili Partizan ne budu prvaci države 1998. godine, kada je titulu osvojio Obilić, a u prethodnih 20+ godina samo dvaput je neko uspeo da bude drugi - krajem prošle decenije Vojvodina i prošle sezone Radnički iz Niša.

"Marka", koja podseća da su u ovom klubu, koji je tada imao nešto drugačiji naziv, ponikle dve velike zvezde srpskog fudbala.

- Na kraju sezone, verovatno će ili Zvezda ili Partizan biti osvajači titule. Ali, za sada, 'mala Mađarska' u Srbiji predvodi kolonu. San o tituli tima koji je 'rodio' zvezde kao što su Nikola Žigić i Dušan Tadić i dalje je 'živ' - zaključio je španski portal.

PARTIZAN NA TESTU U NIŠU, Zvezda se zagreva za Olimpijakos!

OD ZVIŽDUKA DO OVACIJA! Milošević: I ja ću odavde biti oteran, spreman sam na sve!

 

Prvi fudbalski klub u Bačkoj Topoli formiran je 191, a zvanično postoji od 1913. godine kao „Topolyai Sport Club“. Tokom Drugog svetskog rata klub je igrao u Drugoj ligi Mađarske gde mu je najveći uspeh drugo mesto. Nakon Drugog svetskog rata klub se takmičio u Subotičkoj ligi, a kasnije i u Srpskoj ligi. Izgradnja stadiona u Gradskom parku, gde se i danas nalazi, je počela početkom 1930-ih godina. Godine 1974. dolazi do fuzije sa FK „Panonija“ te nastaje FK „AIK Bačka Topola“.

Foto: Starsportphoto

 

Najveći uspeh kluba predstavlja igranje u Drugoj saveznoj ligi SFRJ. Godine 1980, AIK je osvoja Vojvođansku ligu, čime je izborio plasman u Zapadnu grupu Druge savezne lige SFRJ. U drugom rangu, AIK je proveo ukupno pet sezona (tokom 80-ih): četiri uzastopne, od 1980. do 1984, te sezonu 1985/86. Od 1986. do 1996, klub je proveo u trećem rangu takmičenja - Vojvođanskoj ligi, Međurepubličkoj ligi Sever pa nakon raspada SFRJ, srpskoj ligi.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija