• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2019

22:57

(VIDEO/FOTO) LUDILO U SALCBURGU! Napoli preživeo goleadu u Mocartovom gradu, mučenje Barse u Pragu, Interu derbi!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) LUDILO U SALCBURGU! Napoli preživeo goleadu u Mocartovom gradu, mučenje Barse u Pragu, Interu derbi!

Podeli vest

Pravi spektakl viđen je u Salcburgu gde su fudbaleri Napolija slavili sa 3:2 uprkos dva gola Helenda za domaći tim u 3. kolu Lige šampiona

Kompletirano je treće kolo Lige šampiona, a bez obzira na to što se derbi večeri igrao na "Đuzepe Meaci" između Intera i Borusije, najuzbudljivije je bilo u Salcburgu gde je viđeno čak pet golova i gde je domaći tim ponovo pokazao da u svojim redovima ima pravu fudbalsku zver - mladog norveškog napadača Halanda.

On je postigao dva gola i u oba slučaja dovodio svoj tim do izjendačenja, ali je gol Lorenca Insinjea doneo konačnu pobedu izabranicima Karla Anćelotija.

Dris Mertens je doveo Napoli u vođstvo u 17. minutu, da bi Haland pet minuta pre odlaska na poluvreme izjednačio. Potom je Belgijanac u 64. vratio prednost gostima, ali je Norvežanin u 72. vratio aktivan rezultat domaćinu. Ipak, Insinje je samo 60 sekundi kasnije rastužio domaće.

U grupi E ubedljivu pobedu su ostvarili fudbaleri Liverpula koji su sa 4:1 slavili na gostovanju Genku uz sjajan nastup Aleksa Oks-Led Čemberlena, koji je postizao golove u drugom i 57. (posebno efektan), a u strelce su se upisali Sadio Mane i Mohamed Salah.

Barselona i Inter ostvarili su pobede u grupi E. Inter je posle očajnog starta u prva dva kola morao da reaguje i slavio je kod kuće protiv Borusije iz Dortmunda golovima Lautara Martineza i Kristijana Kandreve. Nasuprot "neroazurima", Barselona je uprkos ranom vođstvu u trećem minutu preko Mesija, dozvolila Slaviji u Pragu da izjednači u 50, ali su na kraju do pobede došli autogolom Olanijaka sedam minuta kasnije.

Benfika je u finišu meča obezbedila pobedu protiv Liona 2:1, dok je Lil u petom minutu nadoknade izjednačio protiv Valensije kod kuće.

U mečevima odigranim nešto ranije, Čelsi je slavio protiv Ajaksa sa 1:0 golom Mičija Batčuaja u 85. minutu, dok je Lajpcing nakon preokreta bio bolji od Zenita i slavio sa 2:1.

Liga šampiona - 3. kolo



Grupa E
Genk - Liverpul 1:4 (0:1)
(Odej - 88 - Oks-Čemberlen 2, 57, Mane 77, Salah 87)
Salcburg - Napoli 2:3 (1:1)
(Haland 40, 72 - Mertens 17, 64, Insinje 73)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Grupa F
Inter - Dortmund 2:0 (1:0)
(Martinez 22, Kandreva 89)
Slavija P. - Barselona 1:2 (0:1)
(Boril 50 - Mesi 3, Olanijaka a.g 57)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Grupa G
Lajpcig - Zenit 2:1 (0:1)
(Lemer u 49. i Sabicer u 59. za Lajpcig i Rakitski 25. za Zenit)
Benfika - Lion 2:1 (1:0)
(Rafa Silva 4, Pici 86 -  Depaj 70)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Grupa H
Ajaks - Čelsi 0:1 (0:0)
(Batšuaj u 86.)
Lil - Valensija 1:1 (0:0)
(Ikone 95 - Čerišev u 63.)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Kraj.

90+5. minut - GOOL! Lil stiže do izjednačenja u petom minutu nadoknade protiv Valensije - 1:1 golom Ikonea.

89. minut - GOOL! Inter potvrđuje pobedu protiv Borusije golom Kandreve u finišu meča.

88. minut - GOOL! Odej postiže počasni gol za Genk u ubedljivom porazu od Liverpula 4:1.

87. minut - GOOL! Liverpul stiže do ubedljivih 4:0. Strelac je Mohamed Salah.

86. minut - GOOL! Pici donosi novo vođstvo Benfiki 2:1 protiv Liona.

83. minut - Lautaro Martinez ne koristi penal. Burki mu je odbranio udarac. Ostaje 1:0 na "Meaci".

77. minut - GOOL - Sadio Mane donosi treći gol Liverpulu protiv Genka - 3:0.

73. minut - GOOL! Napoli se ne predaje i dolazi do novog vođstva. Strelac je Lorenco Insinje.

72. minut - GOOL! Salcburg stiže do novog izjednačenja protiv Napolija 2:2. Strelac je opet mladi norveški napadač Haland.

70. minut - GOOL! Memfis Depaj donosi izjendačenje Lionu na gostovanju Benfiki - 1:1.

64. minut - GOOL! Napoli vraća gol prednosti u Salcburgu novim pogotkom Mertensa. Italijanski tim sada vodi sa 2:1.

63. minut - GOOL! Denis Čerišev dovodi Valensiju u vođstvo protiv Lila 1:0, pa od sada na svakoj utakmici imamo bar gol.

57. minut - GOOL! Liverpul duplira prednost u Genku. Strelac je ponovo bio Oks-Čemberlen.

57. minut - GOOL! Barselona posle sedam minuta ponovo vraća prednost u Pragu. Novo vođstvo katalonskom klubu obezbedio je Luis Suarez.

50. minut - GOOL! Slavija stiže do izjednačenja protiv Barselone. Strelac je defanzivac Jan Boril nakon odlične kombinacije sa saigračem.

47. minut - Lep okret i pokušaj Kandreve, ali nema gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na "Meaci", a nedugo zatim i na ostalim utakmicama.

Poluvreme

46. minut - Odlična šansa Sanča i neverovatna odbrana Samira Handanovića. Nakon ove akcije sudija je označio kraj prvog poluvremena na "Meaci", a ubrzo se čuo sudijski zvižduk i na ostalim utakmicama.

40. minut - GOOL! Salcburg stiže do izjendačenja protiv Napolija 1:1. Strelac je, a ko drugi, mladi norveški napadač Erling Braunt Haland. 

33. minut - Solidan napad Intera. Kandreva je uputio centaršut ka Martinezu, ali je Akanđi (ne)propisno zaustavio Argentinca. Sudija je dao znak da se igra nastavi.

31. minut - Skromna Borusija u prvih pola sata igre. Prvi udarac ka golu Intera nemački tim je uputio posle pola časa igre i to prilično neprecizno od strane Aksela Vitsela.

22. minut - GOOL! Inter vodi 1:0 protiv Borusije iz Dortmunda nakon gola Lautara Martineza. Odlično se snašao argentinski napadač u kaznenom prostoru donevši veliku radost navijačima "neroazura".

17. minut - GOOL! Napoli stiže do vođstva u Salcburgu, a strelac je Dris Mertens.

17. minut - Nakon početne eksplozije golova usledilo je zatišje na utakmicama širom Evrope. Na derbi meču između Borusije i Intera još čekamo na pravu priliku.

Foto: Tanjug

Velika borba u Milanu

4. minut - GOOL! Benfika stiže do vođstva u ranoj fazi utakmice protiv Liona na "La Lužu" 1:0. Strelac vodećeg gola za tim iz Lisabona bio je Rafa Silva.

3. minut - GOOL! I Barselona stiže do ranog vođstva. Strelac je Leo Mesi na asistenciju Artura.

Foto: Tanjug

Slavlje igrača Barselone

2. minut - GOOL! Liverpul već vodi protiv Genka 1:0. Strelac je Alek Oks-Čemberlen.

1. minut - Počeli su dueli širom Evrope kojim će biti okončano 3. kolo Lige šampiona.

- Sve je spremno za početak preostalim šest mečeva u trećem kolu grupne faze Lige šampiona. Posebna pažnja biće usmerena na meč između Intera i Borusije u Milanu.

90+5 - Završen je meč i u Lajpcigu. Domaći tim je pobedi Zenit sa 2:1.

90+4 - Završen je meč u Amsterdamu. Čelsi dobija sa 1:0.

90. minut - Igraće se još četiri minuta u Amsterdamu.

86. minut - GOOL! Batšuj donosi vođstvo Čelsiju 1:0 i izvesnu pobedu. Zakucao je belgijski napadač loptu u mrežu Onane nakon centaršuta Pulišića i veštog propuštanja lopte Markusa Alonsa.

84. minut - Kontru Ajaksa i izglednu priliku da se približe golu Čelsija propustio je Tadić, čiji je ključni pas presekao Žoržinjo.

81. minut - Lep pokušaj Kristijana Pulišića u dalji ugao nije doneo željeno vođstvo Čelsiju u finišu meča.

73. minut - Kakva prilika za Čelsi i kakav promašaj Mičua Bačuvaja. Čelsijev napadač je iz izgledne prilike šutirao preko gola i propustio šansu za verovatno pobedonosni gol.

Foto: Tanjug

Fudbaleri Čelsija nakon promašaja Batšuaja!

59. minut - GOOL! Red Bul Lajpcig potpuno preokreće rezultat. Marsel Sabicer je postigao evrogol za 2:1u korist domaćeg tima u meču protiv Zenita. Uživajte u majstoriji.

59. minut - Najbolja prilika za Ajaks u drugom poluvremenu. Alvarez je pogodio stativu nakon ubačene lopte iz kornera. Sjajno je Meksikanac uplivao, ali nije imao sreće da lopta završi u mreži.

Foto: Tanjug

Alvarez žali zbog promašaja

49. minut - GOOL! Lajpcig dolazi od izjendačenja protiv Zenita. Strelac je bio mladi vezista Konrad Lemer nakon sjajne akcije u kojoj je najpre propustio loptu kroz noge.

46. minut - Počela su druga poluvremena.

Poluvreme

45+1. minut - Završeno je poluvreme na mečevima u Amsterdamu i Lajpcigu. Jedini gol u prvih 45 minuta postigao je Rakitski iz Zenita za vođstvo protiv Lajpciga, dok su u duelu između Ajaksa i Čelsija mreže mirovale.

Foto: Tanjug

Evrogol Rakitskog

45. minut - Napadi Ajaksa, koji je dominantniji u finišu prvog poluvremena protiču sa poluprilikama. Zijehov udarac je završio visoko preko gola. Igraće se jedan minut nadoknade.

36. minut - Poništen gol Ajaksa. Hakim Zijeh je centrirao u pravcu Kvinsija Promensa, holandski napadača je postigao gol, ali je on posle konsultovanja VAR-a poništan.

33. minut - Bez izrazitih prilika u prethodnom periodu na meču između Ajaksa i Čelsija. U završnoj trećini prvog poluvremena "kopljanici" su malo dodali gas.

25. minut - GOOL! Zenit stiže do vođstva protiv Red Bul Lajpciga 1:0. Strelac Rakitski posle odličnog udarca sa distance.

sport

15. minut - Sjajna prilika za Maunta. Nezgodno je gađao mladi fudbaler u bliži ugao Onane, ali je golman Ajaksa uspeo da je izbaci u korner.

Foto: Tanjug

Onana na visini zadatka

10. minut - Dobra kombinacija Ajaksovih igrača iz kornera i sjajn volej Van Der Beka, međutim lopta pogađa jednog od igrača Čelsija.

9. minut - Sporiji početak meča u Amsterdamu prekida udarac domaćeg igrača, ali lopta odlazi pored gola. Tadić je za sada neprimetan.

2. minut - Prvi ozbiljniji napad Ajaksa, ali je Van der Bek loše reagovao.

1. minut - Počeli su dueli u Amsterdamu i Lajpcigu.

18.55 - Igrači izlaze na teren.

 

 

18.45 - Izašle su prve postave timova u prva dva duela.

 

 

18.43 - Igrači Zenita, među njima i bivši reprezentativac Srbije Branislav Ivanović, na zagrevanju pred sudar sa RB Lajpcigom.

Foto: Tanjug

Zagrevanje igrača Zenita

18.39 - Fudbaleri Čelsija igraju veoma bitan meč protiv Ajaksa.

Foto: Tanjug

Fudbaleri Čelsija

18.38 - Poštovani čitaoci, dobro veče i dobro došli na blog povodom mečeva trećeg kola Lige šampiona, a koje će otvoriti duel između Ajaksa i Čelsija na "Amsterdam Areni". Domaće će sa kapitenskom trakom predvoditi srpski reprezentativac Dušan Tadić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija