• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

30.10.2019

07:10

BIZARNO BACANJE PARA! Nejmar košta PSŽ 4,8 miliona po meču!

Fudbal

BIZARNO BACANJE PARA! Nejmar košta PSŽ 4,8 miliona po meču!

Podeli vest

Paris Sen Žermen bukvalno baca pare za Nejmara! Francuski klub je u prethodne dve godine izdvojio 305,2 miliona za obeštećenje i platu brazilskog asa, koji je odigrao ukupno 63 utakmice, što znači da ih je koštao čak 4,8 miliona evra po meču

Čelnici "svetaca" su leta 2017. odličnog napadača učinili najskupljim fudbalerom sveta, pošto su ga kupili od Barselone za 222 miliona evra. Dali su mu godišnja primanja od 38,4 miliona, odnosno 3,2 miliona evra neto mesečno, ali do sada im se to na terenu nije isplatilo u pravoj meri!

Muči ga zadnja loža

Nejmar je od 127 duela propustio 64, od čega čak 52 zbog povreda i zato je na meti žestokih kritika navijača. Dosadašnji učinak mu je 55 golova i 31 asistencija, pa ispada da su Parižani svaki njegov pogodak plaćali oko 5,5 miliona evra.


Ove sezone je odigrao samo pet utakmica, a trenutno je na pauzi zbog povrede zadnje lože, koju je nedavno zaradio u nacionalnom timu na prijateljskom meču sa Nigerijom.

- PSŽ je bacio 305,2 miliona evra na Nejmara. Svaki njegov meč koštao je klub 4,8 miliona, a svaki gol 5,5 miliona evra. Otkako je došao u Pariz više od polovinu utakmica je propustio, najviše zbog povreda. Činjenica je da on donosi dobit kada je reč o marketingu, sponzorima i prodaji dresova. Ipak, postavlja se pitanje da li zaista vredi toliko novca kad ga uglavnom nema na terenu, što se odražava i na rezultate ekipe - pišu francuski mediji.

(VIDEO) NIJE ŠALA - MBAPE U ZVEZDI! Crveno-beli potpisali OGROMNO pojačanje!

Kada je Brazilac stigao iz Barselone u "grad svetlosti", dobio je posebne povlastice u ugovoru, poput ličnih fizioterapeuta, zabrane jakih startova nad njim tokom treninga, ali i oslobađanja defanzivnih zadataka na utakmicama. Predstavljen je kao glavni oslonac tima, zvezda oko koje će se vrteti igra i neko ko će imati presudnu ulogu u osvajanju pehara Lige šampiona.

Letos hteo da ode

Međutim, momak iz Sao Paula je sa "svecima" osvojio dve titule prvaka države, po jedan Liga kup i Kup Francuske, ali je izostao uspeh u najjačem takmičenju. Poslednja dva puta PSŽ je ispadao već u osmini finala, pošto ga je 2018. eliminisao Real, a prošle sezone Mančester junajted.

Foto: Reuters

Letos je Nejmar želeo da ode, pominjao se njegov povratak u Barselonu i transfer u Real, ali je na kraju ipak ostao na "Parku prinčeva".

- Sada sam srećan u PSŽ. Svi znaju šta je bilo tokom letnjeg prelaznog roka i da sam hteo da odem iz Pariza. Ali to je sada iza mene. Opušten sam i osećam se prijatno u klubu. Boriću se za ovaj tim svom snagom, trudiću se da budem uspešan i da dam maksimum kako bismo ostvarili dobre rezultate u svim takmičenjima - poručio je nedavno Nejmar.

El Kelaifi: Donosi veliku dobit

Predsednik Paris Sen Žermena Naser el Kelaifi tvrdi da Nejmar donosi veliku dobit klubu.
- Brazilac je idol mladima i velika zvezda. Predstavlja investiciju za narednih deset godina. Otkako je stigao u Pariz samo je prodaja dresova porasla za 75 odsto, TV prava za prenos naših mečeva otkupili su u Južnoj Americi, Bliskom istoku, Kini... On će doneti klubu mnogo više novca nego što smo izdvojili za njega - kaže El Kelaifi.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija