• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2019

19:12

OVAJ ČOVEK JE NEUNIŠTIV! Ono što je Zlatan prošao, neko neće ni za pet života!

Fudbal

OVAJ ČOVEK JE NEUNIŠTIV! Ono što je Zlatan prošao, neko neće ni za pet života!

Podeli vest

Bez obzira na to što je većina njegovih fudbalskih vršnjaka već nekoliko sezona u penziji, Zlatan Ibarhimović ne namerava da u najpopularnijem sportu kaže poslednju reč

Prethodnih dana i nedelje intezivno se piše o Ibrahimovićevom povratku u Evropu, gde je ostavio najdublji trag i osvojio praktično sve što se osvojiti može, osim Lige šampiona.

Legendarni švedski napadač rođen na ovim prostoru turbulentnog Balkana obeležio je prve dve decenije ovog milenijuma i postao fudbaler koji je promenio devet klubova u čak sedam država.

Poslednjeg dana ove godine mu ističe ugovor sa Los Anđeles Galaksijem, ali ni ta okolnost, kao ni to da ima 38 godina neće biti dovoljna da se povuče iz fudbala.

AMER ZAPALIO, PA OHLADIO LJUBITELJE FUDBALA! Ibra i totalni preokret!

Brojne su spekulacije gde će završiti karijeru, ali niko ne spori da će i u 2020. godini popularni Ibra igrati fudbal.

Legendarni švedski fudbaler je karijeru počeo u Malmeu, a posle dve sezone u prvom timu prelazi u Ajaks za 7,8 miliona evra gde za tri godine postaje jedan od najperspektivnijih evropskih napadača.

U dresu "kopljanika" je skrenuo pažnju brojih evropskih klubova na sebe, a najsnalažljiviji u trci za njegovo dovođenje bio je Juventus koji je poslednjeg dana prelaznog roka 2004. godine platio Ajaksu 16 miliona evra.

VIDELA SAM SAMO NJEGOV VELIKI NOS I ZLATAN SAT Ovo je SUPRUGA POPULARNOG IBRE! Starija je od njega 11 godina, a njihov prvi susret bio je URNEBESAN

Period obeležen skandalom u čuvenoj aferi "Kalčopoli" nije ugrozio Ibrinu karijeru, već ga je po izbacivanju Juvetnusa u niži rang kupio Inter za nepunih 25 miliona evra, što im se itekako isplatilo, jer su sa njim u srcu napada osvojili tri uzastopne titule u Seriji A uz dva Kupa Italije.

Došlo je vreme za nove izazove, a Ibra je odlučio da se iz Milana preseli u Barselonu na leto 2009. godine za neverovatnih 69.5 miliona evra. Na prelazu između dve decenije on je doživeo najveću tržišnu vrednost, ali će mu ostati velika žal što je otišao iz Intera na leto kada se formirao tim koji je Žoze Murinjo popeo na vrh Evrope.

U Barseloni je njegov karakter došao do izražaja, pa su sukobi sa Pepom Gvardiolom uticali da se njegov boravak na "Kamp Nou" svede na samo jednu sezonu posle koje je prosleđen na jednogodišnju pozajmicu u Milan.

SVET FUDBALA JE NA NOGAMA! Ibrahimović doneo veliku odluku, evo za koga je potpisao!

Sa "rosonerima" je osvojila titulu, pa je ugovor otkupljen za 24 miliona evra, međutim posle samo jedne sezone ambuiciozni PSŽ ga je privoleo da dođe na "Park prinčeva", a četiri godine u Parizu donele su mu čak 12 trofeja, ali i nagli pad tržišne vrednosti, koja je omogućila Mančester junajtedu da ga na leto 2016. dovede kao slobodnog igrača.

Nepune dve godine na "Old Trafordu" donele su mu Ligu Evrope i dva Kupa, ali i zasićenost evropskim fudbalom koja je pre godinu i po dana okončana transferom u Los Anđeles Galaksi kao slobodnog agenta.

Trenutna tržišna vrednost Ibrahimovića prema podacima sa Transfermarketa iznosi tri i po miliona evra, što je daleko ispod njegovog zenita, ali imajući u vidu da je za transfere Šveđanina balkanskog porekla ukupno izdvojeno nepunih 170 miliona evra, jasno je koliko je novca Ibra zaradio u karijeri.

U Los Anđelesu, gde je u rangu božanstva, Ibrahimović zarađuje približno 138.000 dolara nedeljno. On je vrhunac zarada imao 2014. godine kada je prema Forbsovoj listi bio 12. najplaćeniji sportista na svetu, dok je pre dve godine ispao sa liste od prvih 100.

Čekamo januar ne bi li smo videli ko će ga naredni privoleti na potpis.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija