• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

13.11.2019

07:15

SELIMOVIĆ ZA INFORMER: HOĆU DA POMOGNEM SRBIJI! Štoper Luksemburga veruje da njegov tim može da pobedi Portugal!

Fudbal

SELIMOVIĆ ZA INFORMER: HOĆU DA POMOGNEM SRBIJI! Štoper Luksemburga veruje da njegov tim može da pobedi Portugal!

Podeli vest

Možemo da pobedimo Portugal i tako poguramo Srbiju ka Evropskom prvenstvu, kaže za Informer fudbaler reprezentacije Luksemburga Vahid Selimović (22)

 "Orlovi" u preostala dva meča kvalifikacija moraju da osvoje dva boda više od Ronalda i drugova kako bi se posle 20 godina plasirali na kontinentalni šampionat.

Srbija će u četvrtak igrati protiv Luksemburga na "Marakani" (20.45, Nova S), a u nedelju će na istom stadionu ugostiti Ukrajinu (15.00, Nova S). S druge strane, Portugal prvo dočekuje Litvaniju, a zatim gostuje Luksemburgu, za koji igra Selimović.

Igraće i protiv Srbije

Moji roditelji su Srbi i normalno je da će mi u meču protiv "orlova" emocije biti pomešane
Vahid Selimović, fudbaler Luksemburga

Igrao za "orliće"

Ovaj momak rođen je u malenoj kneževini, ali su mu roditelji iz Srbije. Štoper Apolona iz Limasola čak je odigrao i jednu utakmicu za našu mladu reprezentaciju pre nego što je postao član A tima Luksemburga. Zbog toga želi da pomogne Srbiji da se dokopa EP.

- Pre Portugala igraćemo protiv Srbije u Beogradu i u obe utakmice idemo da pobedimo. Da ne očekujem da možemo da iznenadimo Portugal, ne bih se ni bavio fudbalom. Sve je moguće, ali mi ćemo pre svega igrati za sebe, za svoj račun, a ako se nekako namesti da time pomognemo Srbiji, meni će biti drago. Srbija ima kvalitet za EP i nadam se da će otići na šampionat kroz kvalifikacije ili kroz Ligu nacija - kaže Selimović.

Đuričić: Dešavala su se i veća čuda

Povratnik u reprezentaciju Srbije Filip Đuričić nada se da će Portugal izgubiti bodove u jednoj od preostale dve utakmice kvalifikacija.

- Moramo da pobedimo Luksemburg i Ukrajinu i da verujemo u čudo. Nada poslednja umire, a dešavale su se i čudnije stvari, zašto i Portugal ne bi mogao da kiksne na jednoj od naredne dve utakmice. Moramo da odemo na EP, jer nema te emocije koja može da se poredi sa igranjem za svoju zemlju na završnom turniru Evropskog ili Svetskog prvenstva - podvlači Đuričić.

Ovaj defanzivac 2016. godine nastupio je za U19 reprezentaciju Srbije u prijateljskom duelu sa selekcijom Bugarske. Tadašnji direktor mlađih selekcija u FSS Mitar Mrkela najavio ga je kao novog Nemanju Vidića. Selimović je, međutim, odigrao samo taj jedan meč i nestao iz nacionalnog tima.

- I dalje ne znam zašto je bilo tako i zašto sam dobio samo taj jedan poziv. U tom trenutku bio sam član francuskog Meca i igrao sam dobro. Budući da sam, eto bar jednom, nosio dres Srbije, biće mi neobično da u četvrtak uveče igram kao gost u Beogradu. Moji roditelji su Srbi i normalno je da će mi emocije biti pomešane. Ipak, Luksemburgu sam zahvalan na svemu što mi je pružio i što veruje u mene - poručuje Selimović.

Da se ponovi 1961.

Portugal i Luksemburg igrali su 16 puta dosad i "selesao" ima 14 pobeda uz jedan remi i jedan poraz. Luksemburg je slavio 8. oktobra 1961. na svom terenu sa 4:2 u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Neporažen je ostao i u prijateljskom susretu iz oktobra 1991. godine, takođe kao domaćin, a rezultat je bio 1:1. Posle toga odigrali su još devet utakmica, a sve je dobio Portugal uz gol-razliku 32:1.

Što se Litvanaca tiče, oni su s Portugalom igrali tri puta i sve mečeve su izgubili uz ukupno gol-razliku 14:3.

Bonus video:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija