• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

14.11.2019

12:13

ALEKSANDAR MITROVIĆ UOČI MEČA SA LUKSEMBURGOM: Moramo da pobedimo da bi se dogodilo čudo!

Fudbal

ALEKSANDAR MITROVIĆ UOČI MEČA SA LUKSEMBURGOM: Moramo da pobedimo da bi se dogodilo čudo!

Podeli vest

Za plasman na Evropsko prvenstvo potreban nam je kiks Portugala, ali pre i mi moramo da odradimo svoj deo posla i trijumfujemo u našim utakmicama, kaže Mitrović


Moramo da pobedimo Luksemburg, pa tek onda da se nadamo čudu i kiksu Portugala, poručuje najbolji strelac fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović.

"Orlovi" će večeras na stadionu Crvene zvezde dočekati "crvene lavove" od 20.45 (Nova S) u 8. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. Portugal će u isto vreme dočekati poslednjeplasiranu ekipu Grupe B Litvaniju.

POTPIS NA MARAKANI! Zvezda odradila veliki posao, vezista u crveno-belom do 2023. godine!

PARTIZAN PROPUSTIO TRANSFER DECENIJE! Džejmi Vardi bio nuđen crno-belima!

 

Foto: Starsportphoto

 



Rekord u drugom planu

Santoš: Ronaldo nije povređen


Selektor Portugala Fernando Santoš saopštio je da Kristijano Ronaldo nije povređen i da će predvoditi "selesao" u obe odlučujuće utakmice kvalifikacija.
- Svi žele da pričaju o Ronaldu jer je najbolji na svetu. Ronaldo je ovde, dobro je i igraće - poručio je Santoš.
Juventusov as zamenjen je posle samo 54 minuta u derbiju protiv Milana i bio je vidno besan zbog toga. Trener "bjankonera" Mauricio Sari pravdao se na konferenciji posle meča da je Ronaldo već neko vreme povređen i da zato nije mogao duže da igra.


Naša reprezentacija dva kola uoči završetka kvalifikacija ima bod manje od Kristijana Ronalda i drugova. Da bi stigla do druge pozicije, koja vodi na EP, moraće da dobije i Luksemburg i Ukrajinu, a da Portugal kiksne protiv Litvanije ili u poslednjem kolu u nedelju protiv Luksemburga.

Mitrović ne odbacuje mogućnost da se dogodi senzacija i da aktuelni prvak Evrope ispusti direktan plasman na EP, ali upozorava da Srbija prvo mora da odradi ono što je do nje.

- Moramo da se fokusiramo na našu utakmicu protiv Luksemburga. Potrebna nam je pobeda da bismo uopšte imali razlog da pratimo šta se dešava na drugoj utakmici u grupi. Očekuje nas utakmica protiv nezgodne ekipe, o kojoj sve znamo i koja nas je namučila u prvoj utakmici pre dva meseca. Srećom, tad smo dali golove na vreme i uspeli da pobedimo. To je recept i za večerašnji susret - kaže Mitrović.

Napadač Fulama trenutno je šesti na večnoj listi strelaca našeg državnog tima sa 31 pogotkom. Gol više dao je Rajko Mitić, ali Mitrovićev san je da sruši nedodirljivog Stjepana Bobeka, koji je postigao rekordnih 38 golova.

NADAM SE DA ĆE SE OD PONEDELJKA PROMENITI SLIKA! Mitrović veruje da može da će protiv Luksemburga i Ukrajine uvećati golgeterski saldo!

SRBIN DOBIO OTKAZ U AMERICI! Veljko Paunović više nije trener Čikaga!

 

GRUPA B


Četvrtak
Srbija - Luksemburg 20.45
Portugal - Litvanija 20.45

Nedelja
Srbija - Ukrajina 15.00
Luksemburg - Portugal 15.00

- Nadam se da ću uskoro oboriti rekord o kojem se toliko priča, ali zaista se ne opterećujem time. Fokusiran sam na igru i rezultat, a čini mi se da više vi u medijima pridajete važnost rekordima i tome kako napredujem na listi strelaca. Moje je da razmišljam samo o svakoj narednoj utakmici, o igri našeg tima, o tome kako se kreće lopta, da ulazim u šanse... Ako se napadač unapred opterećuje velikim brojkama, onda će golovi izostati - ističe Mitrović.

 

Foto: Starsportphoto

 



Opasni iz kontri

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković debitovao je porazom od Portugala u Beogradu (4:2), a onda savladao Luksemburg u gostima (3:1).

- Ništa posebno se nije promenilo u odnosu na taj susret, s izuzetkom da smo dodatno skautirali Luksemburg. U njihovom sastavu i načinu igre nema promena. Oni se neće braniti, pokušaće da iskoriste kvalitet koji imaju. Igraće tzv. direktan fudbal, preko polukontri i kontri. Ako im dozvolimo, onda će biti opasni. Što se tiče borbe za drugo mesto, jasno je da ne zavisi sve od nas. Ne verujem mnogo u taj scenario da će Portugal kiksnuti, ali hajde da mi uradimo šta je do nas - naglašava Tumbaković.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Bonus video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija