• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2019

16:49 >> 16:05

NIŠTA OD ČUDA, MORAĆEMO KROZ BARAŽ NA EURO! "Orlovi" u nadoknadi ostali bez pobede protiv Ukrajine! (VIDEO/FOTO)

Fudbal

NIŠTA OD ČUDA, MORAĆEMO KROZ BARAŽ NA EURO! "Orlovi" u nadoknadi ostali bez pobede protiv Ukrajine! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Ništa od čuda, Srbija će preko baraža tražiti put do Evropskog prvenstva. "Orlovi" su odigrali sa Ukrajinom 2:2 na "Marakani" , primili su gol u poslednjem minutu i ispustili pobedu

Za odlazak na Evropsko prvenstvo našem timu bila je neophodna pobeda i da Luksemburg zaustavi Portugal. Nije se desilo ni jedno ni drugo, mi smo odigrali 2:2, a Portugalci su trijumfovali sa 2:0.

Srbija će na proleće igrati protiv selekcije Norveške u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo. U drugom polufinalu igraju Škotska i Bugarska, a pobednik baraža plasiraće se na EURO 2020, koji se odražava od 12. juna do 12. jula u dvanaest gradova Evrope.

Foto: Starsportphoto©

 

Srbija je bila nadomak trijumfa na sablasno praznoj "Marakani", ali  je bez njega ostala u svom stilu, golom u 93. minutu utakmice. Besedin je u 93. minutu savladao Rajkovića i tako ostavio Srbiju bez tri boda. Golove za naš tim postigli sun Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović koji je postigao 34. gol u dresu nacionalnog tima. 

Srbija je povela sa penala pogotkom Dušana Tadića. Tadić je šutirao ka golu, lopta je pogodila u ruku Matvijenka i arbitar je pokazao na belu tačku. As Ajaksa je hladan kao špricer poslao loptu u jednu, a golmana Ukrajine u drugu stranu pa su orlovi od devetog minuta vodili sa 1:0.

Samo četiri minuta kasnije Mitrović je promašio zicer za 2:0, ali je lopta završila pored gola. Potom je Rajković skinuo loptu Jermolenku, koji je nešto kasnije pogodio stativu. Šansu da dupliraju predost prokockali su potom Radonjić i Ljajić u nekoliko navrata, što su gosti kaznili u 33. minutu. Čim su primili gol, fudbaleri Ukrajine zaigrali su angažovanije i stvarali šanse. Jaremčuk je posle loše reakcije Maksimovića glavom savladao Rajkovića za 1:1.

Ljajić je imao dobru šansu u 50. minutu utakmice, ali je na mestu bio golman Ukrajine. Ipak, Srbija je opet povela u 56. minutu. Tadić je odlično pronašao Mitrovića, ovaj je grudima spustio loptu i poslao je u dalji ugao gola Pjatova. Bio je ovo njegov 34. gol u dresu orlova, a 10. u ovim kvalifikacijama.

Imali su "orlovi" trijumf u rukama, ali nisu uspeli bar pobedom da se oproste od kvalifikacija, kada već nisu izborili odlazak na šampionat Starog kontineta. Besedin je u 93. minutu savladao Rajkovića i tako ostavio Srbiju bez tri boda.

 

Besedin je u 93. minutu savladao Rajkovića i tako ostavio Srbiju bez tri boda.

 

Srbija - Ukrajina 2:2 (1:1)


Strelci: Tadić 9pen, Mitrović 56. minut- Jaremčuk 32. minut, Besedin u 93. minutu

Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Bobi Maden (Škotska). 

Srbija: Rajković - Milenković, Nik. Maksimović, Kolarov, Rodić - Gudelj, Nem. Maksimović (od 76. Milivojević) - Tadić, Lajić (od 69. Gaćinović), Radonjić - Mitrović.

Ukrajina: Pjatov - Karavajev, Krivcov, Matvijenko, Mukolenko - Sidorčuk - Cigankov (od 77. Besedin), Kovalenko (od 77. Šepelijev), Malinovski (od 88. Šakov), Jarmolenko - Jaremčuk.

Drugo poluvreme 

KRAJ UTAKMICE - 2:2!

93. minut - GOL! Neverovatno, u poslednjem minutu primamo gol. Ukrajina  je izjednačila na 2:2 bolom Besedina! Bez poraza Ukrajinci završavaju kvalifikacije.

87. minut - Gotovo je, nade više nema, Portugal vodi 2:0.

80. minut - Portugal i dalje vodi. Ako stvari ovako ostanu Srbija se neće putem kvalifikacija plasirati na Evropsko prvenstvo. To će morati preko baraža. 

76.minut - Nova promena u timu Srbije - Nemanja Maksimović ide a klupu, a umesto njega u igri je Luka Milivojević.

Foto: Starsportphoto

 

74. minut - Portugal od 39. minuta vodi 1:0 i taj rezultat je i dalje aktuelan.

73. minut - Opet šansa za Mitrovića, ali brani Pjatov. Gaćinović je poslao sjaju loptu za Tadića, a ovaj je još bolje spojio našim napadačem, šteta što nije bio gol.

69. minut - Adem Ljajić napušta igru, a umesto njega na teren će Mijat Gaćinović.

68. minut - Dobra prilika za Ukrajinu sada, ali je Maksimović otklonio opasnost ispred našeg gola-

62. minut - Radonjić je sada bio u dobroj prilici da donese Srbiji dva gola prednosti, ali je u poslednjem momentu ispred njega loptu pokupio  Matvijenko.

56. minut - GOL! Srbija opet vodi - 2:1! Mitrović je postigao 34. gol za reprezentaciju, a deseti u ovim kvalifikacijama. Tadić je odlično pronašao napadača, ovaj je grudima spustio loptu i poslao je u dalji ugao gola Pjatova.

55. minut - Dobar centaršut Ukrajinaca, ali Rajković je bio na mestu i pokupio loptu.

50. minut - Dobar šut Ljajića sa ivice šesnaesterca, ali je Pjatov bio na mestu i odbranio šut našem fudbaleru.

48. minut - Jarmolenko je lako prevario Ljajića, centrirao, a Maksimović je glavom izbio loptu. Na nju je natrčao Malinovki koji je šutirao pored gola Rajkovića.

Foto: Starsportphoto

 

Prvo poluvreme: 

45+1. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

40. minut - Opao je tempo posle gola gostiju.

39. minut - PORTUGAL VODI, strelac je Fernandeš.

Foto: Starsportphoto

32. minut - GOOOOOOLLLLL - Gosti su izjednačili, strelac Jaremčuk!

28. minut - Ljajić sa distance, bilo je blizu.

Foto: Starsportphoto

26. minut - Gužva pred golom, ali je Pjatov na mestu.

23. minut - Velika šansa za goste, Rajković je odbio loptu do Jarmolenka, ovaj je šutirao ali je pogodio stativu.

20. minut - Jarmolenko je pokušao, Rajković je na mestu.

19. minut - Posle gola Srbije rival se probudio, sve više napadaju.

13. minut - Imali smo veliku šansu, Tadić nije uspeo na pravi način da zahvati loptu.

Foto: Starsportphoto

11. minut - Jarmolenko je tukao sa distance, ali nije precizan.

9. minut - GOOOOLLLLL - Srbija vodi, Tadić je precizan!

8. minut - Penal za Srbiju! Tadić je šutirao, lopta je pogodila u ruku igrača rivala.

6. minut - Ubacio je Radonjić, ali je Pjatov lako uhvatio loptu.

3. minut - Srbija drži loptu na startu meča.

1. minut - Utakmica je počela!

14.40 - Selektor rivala Andrej Ševčenko ima poseban plan za ovaj susret. O čemu je reč pogledajte OVDE.

Foto: REUTERS/Gleb Garanich

14.25 - Prema prvim procenama na stadionu bi moglo da bude oko 10.000 navijača.

14.17 - Kristijano Ronaldo počinje meč protiv Luksemburga.

Foto: reuters

14.10 - U prvom meču ove dve selekcije rival nas je pobedio sa 5:0!

13.56 - Šta je Dušan Tadić rekao pred meč pogledajte OVDE.

13.42 - Ponovo je promešao karte iskusni stručnjak na terenu je od prvog minuta Rodić, tu je i Gudelj dok počinje i Radonjić. Na golu će umesto Dmitrovića biti Rajković.

(VIDEO) ENGLESKA STOKA! Stigli u Prištinu, pa vređali Srbiju pred meč sa tzv. Kosovom!

 

13.41 - Selektor Tumbaković tražio je podršku pred ovaj meč uz konstataciju da nemamo drugu selekciju.

13.40 - Dobar dan i dobro došli na naš blog posvećen utakmici Srbije i Ukrajine. "Orlovi" moraju da pobede, ali i da čekaju kiks Portugala protiv selekcije Luksemburga

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Misa

pre 4 godine

SRAMOTA. OVAKOM IGROM. NAJGORI FUTBAL IGRAMO NA SVETU I TO SA KAKVIM IGRACIMA I TO VRHUNSKIM. SA NORVESKOM BICE TESKO AKO SE NE PROBUDE IZ KOME. ZIVELA SRBIJA

Dragan

pre 4 godine

Utakmicu izgubio selektor. Kriminalna igra, sastv i krajnje lose vodenje ekipe sa klupe.

Goran

pre 4 godine

U Srpskoj ligi bolji fudbal!!!!! Doklece pojedinci poput Kolarova, Oba Maksimovica , Rodic Gacinovic Sergej ( iako nije igrao vise od 10 minut imati proviziju za dres reprezentacije?????? Kolarov, baba jedna bolje bi grala, Rodic ni u zvezdi nema mesta covek neume i nemoze bolje .( krivac za drugi gol ukrajne) nesmes dozvoliti centarsut , Maksimvici neznaju gdesu, Gudelj izgubljen, milivojevic nemoze da trci A selektor mora kako mu se naredi. Dokle god bude tako nasa reprezentacija bice u rabgu Andore, Malte i drugih mali reprezentacija.A tumbakovicu preporuka da podnese ostavku. Eh de je Radomir Antic ?????

exo

pre 4 godine

Hahahahahahahahahahaha LA PAPA....pozdrav iz Hrvatske hahahahahahah...a ste jadni

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija