• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2019

12:34

UEFA U PANICI ZBOG LAŽNE DRŽAVE! Takozvano Kosovo u OVIM DRŽAVAMA NE ŽELE ako se plasiraju na EURO!

Fudbal

UEFA U PANICI ZBOG LAŽNE DRŽAVE! Takozvano Kosovo u OVIM DRŽAVAMA NE ŽELE ako se plasiraju na EURO!

Podeli vest

Pored toga što je održan žreb za predstojeće Evropsko prvenstvo u fudbalu, postoje još neke nedoumice oko grupa

Mečevi baraža Lige nacija igraju se tek u martu , a u zavisnosti od nekih rezultata moguća su dalja pomeranja unutar već izvučenih grupa. Najveća dilema je sa grupom "C" u koju je žreban pobednik staze "A" plej-ofa Lige nacija, međutim ako to ne bude Rumunija - onda će u tu grupu pobednik staze "D" plej-ofa Lige nacija.

Razlog zbog kog je Rumunija određena za grupu "C" je vrlo jednostavan - predviđeno je da se ta grupa igra u Bukureštu (i u Amsterdamu), međutim da bi se naši istočni susedi plasirali na EURO2020 prvo će biti potrebno da pobede Island, a onda i boljeg iz duela Bugarske i Mađarske.

 

Sa tzv. Kosovom nisu mogli u istu grupu Srbija, Rusija i Bosna i Hercegovina, dok nije bio moguć ni duel Ukrajine i Rusije. Ovo se odnosi samo na grupnu fazu i mečevi svih timova su mogući u nokaut fazi

To bi UEFA smanjilo komplikacije, kako piše Mondo, ali ako neko od pomenutih timova napravi iznenađenje u tom slučaju Island/Bugarska/Mađarska bi išli u grupu "F" sa Portugalom, Nemačkom i Francuskom (koji igraju u Minhenu i Budimpešti), dok bi u grupu "C" došao pobednik najslabije staze "D" plej-ofa Lige nacija - u kom igraju Gruzija i Belorusija, odnosno Severna Makedonija i takozvano Kosovo.

Upravo poslednja reprezentacija pravi najveći problem. Takozvano Kosovo bi u slučaju plasmana na EURO i u slučaju neuspeha Rumunije u baražu, tako bilo smešteno u grupu u zemlji koja ih zvanično nije priznala. Rumunija je jedna od pet članica Evropske unije koja ne priznaje nezavisnost lažne države Kosova pored Španije, Slovačke, Kipre, i Grčke, tako da bi to dovelo do niza poteškoća u organizaciji dve utakmice koje su za reprezentativce "Kosova" predviđene u Bukureštu.

URNEBESNA SCENA! Bosanka podigla REGION NA NOGE, zaboravila da je na poslu pa je ovo uradila! (VIDEO)

DA LI BIH VOLEO SRBIJU? Hrvati su vicešampioni sveta, a STRAHUJU OD "ORLOVA"!

 

Foto: ap photo

 

Ulazak u zemlju sa "kosovskim papirima" je dozvoljen uz posebnu vizu, što bi otežalo putovanje navijačima, a da li bi bilo dozvoljeno odigravanje meča, puštanje himne i tako dalje?

Takođe tzv. Kosovo bi u slučaju plasmana na EURO2020 bilo smešteno i u grupu sa reprezentacijom države koja ih takođe ne priznaje - Ukrajinom. Ove dve reprezentacije već su bile u istoj grupi u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine zbog čega je dignuta velika frka. Ukrajina je odbila da ugosti "Kosovo" na svom terenu, pa je UEFA odredila da se meč igra na neutralnom terenu u poljskom Krakovu (3:0 za Ukrajinu), dok je revanš bio smešten u albanski Skadar (0:2 za Ukrajinu).

SRBI? NE PLAŠIMO SE NJIH, BOLJI SMO! Počele provokacije, Hrvat pecnuo "orlove"!

BOLESNICI! Navijači poručili Grizmanu da UMRE, gađali ga MRTVIM PACOVIMA! (FOTO)

 

Foto: ap photo

 

Najveći strah je zbog potencijalnih sukoba navijača Ukrajine i tzv. Kosova u Rumuniji, pošto je UEFA upozoravala na slične incidente i pred pomenuti duel u Krakovu, a već ih je bilo i u kvalifikacijama u susretima lažne države sa Češkom Republikom čiji se navijači ne slažu sa politikom svoje zemlje i smatraju Kosovo delom Srbije.

 

Bonus vide




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija