• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2019

16:42

Srpski sport ujedinjen u borbi protiv nasilja nad ženama!

Fudbal

Srpski sport ujedinjen u borbi protiv nasilja nad ženama!

Podeli vest

Кampanji protiv nasilja nad ženama koju u okviru “16 dana aktivizma” zajedničkirealizuju Кoordinaciono telo za rodnu ravnorpavnost, na čijem je čelu potpredsednica Vlade Srbije prof. dr. Zorana Mihajlović, i kompanija "Mozzart" pridružile su se i nacionalne lige u fudbalu, rukometu i odbojci

 

Više od 500 sportista ovog vikenda poslalo je jasnu poruku da je nasilje nad ženama nedopustivo.

JEDAN OD NAJLEPŠIH GOLOVA U MOJOJ KARIJERI! Tomane puca od samopouzdanja nakon makazica Spartaku!

- Nasilje nad ženama, kao ogroman društveni  problem,  zahteva da se uključimo svi unjegovo   rešavanje. Izuzetno je značajno što su uz nas u ovoj borbi sportisti, koji predstavljaju važne uzore mladima. Ako znamo da je 1,7 miliona žena u Srbiji, daklegotovo svaka druga, preživela neki oblik nasilja, a da ih je 28 ubijemo samo ove godine,onda je jasno da nam treba široka društvena akcija da ovaj problem rešavamo. Da ne zatvaramo oči pred nasiljem, da nasilnike prijavljujemo, da javnost osvestimo o kakvoj pošasti je reč - izjavila je Mihajlovićeva.

Foto: Promo/Mozzart

Mozzart se bori protiv nasilja nad ženama više od decenije kroz donacije Sigurnoj kući,  zapošaljavanjem žrtvi nasilja,besplatnim obezbeđivanjem objekata Sigurne kuće.70% zaposlenihu kompaniji Mozzart su žene, dok čak 40% top menadžmenta čine žene.

- Partneri smo najvažnijim institucijama srpskog sporta i saradnja sa Vladom Srbije u promovisanju rodne ravnopravnosti i borbi protiv nasilja nad ženama je prirodno proistekla iz našeg dugogodišnjeg društveno odgovornog rada. Smatramo da jeaktiviranje tri nacionalne lige najpopularnijih sportova na svetu jako velika stvar ida smo sada poslali glasno poruku da je zlostavljanje žena nedopustivo i da nasiljemoramo svi prijaviti - izjavila je Кoviljka Lončar, generalna direktorka u Mozzartu.

Foto: Promo/Mozzart

Nakon fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan koji su u okviru Lige šampiona iLige Evrope podržali kampanju, kao i večitih rivala u košarci i ragbiju, kampanju protiv nasilja nad ženama  podržali su rukometaši, odbojkaši i fudbaleri svih prvoligaških klubova u Srbiji.

Foto: Promo/Mozzart

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija