• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

16.12.2019

07:15

BARSELONA ZOVE PEPA DA SE VRATI! Katalonci čekaju da Gvardiola napusti Englesku!

Fudbal

BARSELONA ZOVE PEPA DA SE VRATI! Katalonci čekaju da Gvardiola napusti Englesku!

Podeli vest

Pep Gvardiola bi narednog leta mogao da se vrati u Barselonu! Jedan od najboljih trenera današnjice u ugovoru sa Mančester sitijem ima klauzulu prema kojoj može narednog leta da ode iz kluba, a čelnici šampiona Španije spremni su da ga vrate na "Nou Kamp"

Gvardiola je na klupi Barse bio od 2008. do 2012. godine i u tom periodu osvojio je tri titule u Primeri, dve Lige šampiona, dva Kupa kralja, tri Superkupa Španije, dva UEFA Superkupa i dva Svetska klupska prvenstva. Posle toga je radio u Bajernu, a od februara 2016. je u Mančester sitiju, sa kojim ima ugovor do leta 2021.

Žena ga tera u Barselonu

Još jedan razlog zbog kog bi Pep Gvardiola mogao ponovo da sedne na klupu Barselone je njegova supruga, Kristina Sera. Ona ima modnu kompaniju sa sedištem u Barseloni i u septembru se, posle tri godine boravka u Mančesteru, preselila u Barselonu kako bi se više posvetila poslu. Pep i Kristina imaju troje dece, a jedno od njih je sa majkom otišlo u Španiju.

Predomislio se

Pre godinu i po dana Gvardiola je izjavio da više neće trenirati Barselonu, ali izgleda da se situacija promenila.

- Više nikada neću da budem trener Barselone. Sada je sve drugačije. Kada sam bio tamo, to je bio najbolji trenutak. Ja sam bio u najboljim godinama, a ekipa je imala vrhunske igrače i odličnu upravu. To je bila generacija najboljih igrača, uključujući i onog najboljeg na svetu, Lionela Mesija - rekao je tada Gvardiola.

Ipak, po onoj staroj "nikada ne reci nikada", Pep bi posle osam godina mogao ponovo da preuzme Katalonce. Gvardiola u ugovoru sa "građanima" ima klauzulu po kojoj na kraju sezone može da napusti klub s "Etihada", a britanski "Ekspres" sa oznakom "ekskluzivno" donosi vest da Barselona namerava da privoli Pepa da se vrati na "Nou Kamp".

Siti hoće Poketina


"Građani" ništa ne prepuštaju slučaju i već imaju spremnu zamenu ukoliko Pep Gvardiola na leto odluči da ode. "Ekspres" piše da Mančester siti želi Maurisija Poketina, koji je pre nekoliko nedelja dobio otkaz u Totenhemu. Argentinca želi i minhenski Bajern, ali će čak i Bavarci teško moći finansijski da pariraju klubu sa "Etihada".

- Gvardiola još nije odlučio da li će ostati u Mančesteru ili će otići. U Barseloni se nadaju da se Pep zasitio rada u Sitiju i da će napustiti klub. Zbog toga je i Ernesto Valverde, koji je nekoliko puta bio pred smenom, preživeo, jer na "Nou Kampu" veruju da će uspeti da ubede Gvardiolu da se vrati u klub - piše "Ekspres".

Ostaje bez titule

Ono što dodatno "gura" Gvardiolu iz Mančestera jeste to što je već na pola sezone praktično ostao bez titule u Premijer ligi. Siti ima 17 bodova manje, uz meč manje od Liverpula, koji će, po svemu sudeći, posle 31 godine osvojiti šampionski pehar. Najbliži ekipi Jirgena Klopa je Lester, koji je prošlog vikenda kiksnuo, odigravši nerešeno sa Noričom (1:1), pa sada ima deset bodova manje.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija