• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2019

20:00

STIGLA JE SPORTSKA 2020.GODINA! Evo šta nas sve čeka u 12 meseci pred nama!

Fudbal

STIGLA JE SPORTSKA 2020.GODINA! Evo šta nas sve čeka u 12 meseci pred nama!

Podeli vest

Iza nas je iako ne tako sportski bogata 2019. godina, ali je u prethodnih 12 meseci zaista bilo uzbudljivo. Međutim, ono što vam je nedostajalo tokom prethodne, stiže u godini koja je pred nama

Mnogi zaljubljenici u sport ne vole "te" neparne godine kada gotovo da nema nijednog velikog sportskog događaja. Sigurno da je Svetsko prvenstvo u košarkaci pokupilo svu slavu u proteklih 12 meseci, ali ne brinite... pred nama je čuvena Olimpijska godina.

ZBOG OVOG NAM JE ZASTAJAO DAH! Momenti 2019: Đoković i Vimbldon, Beron, vaterpolo na kiši i zlatne odbojkašice!

Dakle, posle četiri godine, koje su čini se proletele ispred nas ponovo je došao red na onu godinu kada je letnji period ispunjen isključivo sportom. Olimpijske igre, tenis, Evropsko prvenstvo.... pa krenimo redom.

JANUAR:

Foto: AP/Photo

Tokom prvog meseca u 2020. godini očekuje nas prava poslastica za ljubitelje tenisa. Australijan open i Novak Đoković ponovo se susreću u nadi da će naš najbolji teniser i po osmi put podići pehar prvog Grend slem turnira u novoj godini.

Pored toga gledaćemo i našu rukometnu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu od 10. do 26. januara u Norveškoj i Švedskoj i navijati za izabranike Nenada Peruničića.

Od domaćih klubova pratićemo Crvenu zvezdu u Evroligi, koja već drugog januara igra u Beogradu sa Bajernom iz Minhena. Takođe, Partizan svoju TOP 16 fazu Evrokupu započinje 8. januara duelom sa Virtusom iz Bolonje.

Što se tiče fudbala u januaru ćemo napraviti kratak predah, ali je uvek tu Premijer liga. Takođe, za ljubitelje košarke Evroliga i NBA ne prave pauze pa ćemo uživati u igri pod obručima kako sa terena u Evropi tako i u Sjedinjenim Američkim Državama. Šta je bolje od šolje tople kafe ili čaja i sjajnih utakmica pod obručima u zimskim danima...

Za ljubitelje vodenih sportova, od 14. do 26. januara čeka nas Evropsko prvenstvo u vaterpolu koje će se održati u Budimpešti.

FEBRUAR:

Foto: Starsportphoto

Sredinom drugog meseca u novoj 2020. godini ponovo nam se vraća domaći fudbal. Superliga Srbije vraća se u pogon posle zimske pauze 15. februara. Do tada ćemo videti kako će proći prelazni rok u našem fudbalu, a sigurno da će "zvezdaši" jedva čekati da dočekaju Dejana Stankovića na zvaničnoj premijeri na pravi način.

Takođe, ovaj mesec poslužiće i za košarkaška Kup takmičenja, pa ćemo biti svedoci novog Kupa Radivoja Koraća u niškom "Čairu" (13. do 16. februara). Videćemo hoće li Partizan uspeti da odbrani po drugi put trofej osvojen 2018. i 2019. godine. Pored toga i naši košarkaši započeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo duelima protiv Gruzije i Finske 20. i 23. februara.

Foto: Tanjug

Naravno, tu je i Liga šampiona, ali i Liga Evrope. Nokaut faze ova dva takmičenja počinju 18. februara. Nema sumnje da nas očekuje pravi spektakli širom "Starog kontinenta".

Pored toga ljubitelje američkog fudbala već drugog dana februara očekuje pravi spektakl i novi Super Boul koji se ove godine igra u toploj Floridi.

MART:

Foto: Starsportphoto

Mesec u kom ćemo poželeti dobrodošlicu proleću u prvi plan ističe fudbal. Naravno, neće baš svima biti zanimljivo, ali nama u Srbiji bez sumnje najbitniji meč(evi) naše reprezentacije. Krajem meseca, tačnije 26. marta očekuje nas duel sa Norveškom u polufinalu Lige nacija. Ukoliko "orlovi" prebrode prvu prepreku igraće samo tri dana kasnije u Beogradu sa boljim iz meča Škotska - Izrael. Biće to presudne borbe za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Ni klupski fudbal neće proći manje zapažen jer je za 7. mart zakazan duel "večitih" rivala na Marakani. Crvena zvezda će dočekati Partizan i sigurno da će već tada biti mnogo jasnija slika o tome ko bi mogao da osvoji titulu u Srbiji ove sezone.

Foto: Starsportphoto

Što se ostalih sportova tiče u prvim plan izbija košarka, odnosno fajnl-for ABA lige. Nikad uzbuljivije takmičenje na Jadranu završava svoju regularnu fazu 16. marta. Tada nas očekuje nekoliko dana pauze i krajem meseca ćemo uživati u borbi za šampiona.

Pored toga, čeka nas i Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo od 13. do 15. marta.

APRIL:

Foto: Tanjug

Nakon tri zanimljiva sledi nam jedan mesec u kom ćemo malo manje uživati. Ipak, nikako ne treba zaboraviti da se u aprilu sezone kako u fudbalu, tako i u košarci bliže kraju pa ćemo videti kakav će rasplet biti širom Evrope i ko će doći na korak do titule.

Ne treba zaboraviti i da će 18. aprila biti završen regularan deo Superlige Srbije u fudbalu te nas tada očekuje početak plej-of i plej-of nadmetanja.

Foto: Starsportphoto

Takođe, kao što smo pomenuli za mart, fajnl-for ABA lige svoju završnu, finalnu fazu imaće baš u aprilu.

MAJ:

Foto: reuters

Omiljeni mesec mnogih sportskih fanatika. Baš tada čitava sezona dolazi na naplatu kako u fudbalu i košarci tako i u drugim sportovima. U maju ćemo saznati šampiona Srbije u fudbalu, pobednika mnogih evropskih liga... čeka nas fajnl-for Evrolige od 22. do 24. u Kelnu, a kao šlag na tortu ovog sjajnog sportskog meseca tu je finale Lige šampiona 30. u Istanbulu, kao i borba za trofej Lige Evrope 27. maja u Gdanjsku.

Foto: AP/Photo

Ako se pitate šta je sa tenisom, maj je mesec Rolan Garosa koji će ove godine biti održan od 25. pa sve do 1. juna.

JUN:

Foto: Reuters

Nakon što se zaključi još jedna sporta klupska sezone čeka nas nikad vrelije leto! Na vreme uzmite odmor i spremite se za sve što nas čeka. Već 12. juna počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu na kojem ćemo, nadamo se, gledati i našu reprezentaciju. Čitavih mesec dana uzbuđenja i uživanja sve do 12. jula. Takođe, u isto vreme održaće se i čuvena Kopa Amerika, pa će ljubitelji latino-američkog fudbala moći da uživaju.

U junu ćemo gledati i nadmetanje na Vimbldonu, gde trofej brani naš Novak Đoković. Od 29. juna pa do 6. jula čeka nas najbolji tenis na najvećem Grend slem turniru.

Foto: AP PHOTO

Ovaj mesec je jako bitan i za naše košarkaše koji će od 23. do 28. juna u Beogradu pokušati da izbore plasman na Olimpijske igre. U prestonicu Srbije stižu Italije, Novi Zeland, Portoriko, Dominikanska republika i Senegal. Samo jedna reprezentacije izboriće plasman na najveću sportsku smotru. Pored momaka i naše devojke će protiv SAD-a, Mozambika i Nigerija pokušati da učine isto. Amerikanke su već izborile plasman, pa naše dame čeka, nadamo se, lak posao kako bi se našle među dve najbolje i otišle u Tokio.

Pored toga očekuje nas i finalna serija NBA lige.

JUL:

Foto: Reuters/AP

Mislili ste da su sva sportska dešavanja stala u prethodni mesec. Prevarili ste se. Nešto ranije nego obično Olimpijske igre stižu na velika vrata. Posle četiri godine i takmičenja u Rio de Žaneiru, Tokio je ove godine domaćin najveće sportske smotre na planeti. Od 24. jula pa do 9. avgusta gledaćemo najbolje takmičare u svim mogućim sportskim disciplinama i navijati za naše sportiste. Nadamo se da će veliki broj njih obezbediti vizu za Japan.

Foto: Starsportphoto

U julu ćemo ponovo gledati i klupski fudbal. Kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope opet će biti aktuelne, a videćemo ko će Srbiju predstavljati u njima. Takođe, prvog dana jula počinje prelazni rok u fudbalu pa treba očekivati bombastične transfere.

Ovog meseca počinje i domaća Superliga Srbije.

AVGUST:

Foto: Tanjug

Mesec novih početak za mnoge, bar što se tiče fudbala jer će avgust označiti povratak fudbala u Premijer ligu, Bundesligu, La ligu... Takođe, ovo je mesec kada ćemo saznati ko će u grupnu fazu Lige šampiona i Lige Evrope.

Pored toga, čeka nas i novi Grend slem. US Open ponovo se vraća na male ekrane. 

Za kraj meseca očekuje nas i Superkup Evrope između pobednika Lige Šampiona i Lige Evrope.

SEPTEMBAR:

Foto: Starsportphoto

Sa početkom jeseni poželećemo dobrodošlicu i ABA ligi, ali neće samo košarka biti u prvom planu. Dočekaćemo početak grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope u kojima ćemo, nadamo se, gledati i naše klubove.

OKTOBAR:

Foto: Euroleague.net

Oktobar će označiti i početak borbe u Evroligi i Evrokupu. Nadamo se da će neki od naših klubova predstavljati našu zemlju u eliti. Mada, prvo treba sačekati plej-of ABA lige, ali i odluku o licenci.

NOVEMBAR:

Foto: Tanjug/AP

Tokom novembra zahuhtaće se borba u mnogih evropskim klupskim fudbalskim, ali i košarkašim takmičenjima. Ponovo ćemo gledati borbe u Ligi šampiona i Ligi Evrope, a tu su i Evroligi i Evrokup.

DECEMBAR:

Foto: Reuters

Ovu, 2020. godinu ispratićemo sa zavšetkom grupne faze u Ligi šampiona i Ligi Evrope odnosno žrebovima koji će odrediti parove u nokaut fazi. Takođe, poslaćemo na odmor domaće klubove u Superligi i sumirati utiske nakon 20. odigranih kola širom Srbije.

Takođe, pratićemo završetak polusezone u Evroligi, kao i ko će izboriti plasman među TOP 16 u Evrokupu.

Tada nas ponovo očekuje ista situacija kada ćemo se upoznati sa dešavanjima koja nam dolaze u 2021. godini, ali do tada da prvo uživamo u onome što sledi.

Srećna vam Nova, sportska, 2020. godina!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija