• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.01.2020

16:15

MITAR I TADIĆ - TIHA VODA BREG RONI! Srpski dvojac će pamtiti 2019. godinu, Jović od sjaja do očaja!

Fudbal

MITAR I TADIĆ - TIHA VODA BREG RONI! Srpski dvojac će pamtiti 2019. godinu, Jović od sjaja do očaja!

Podeli vest

Nekoliko poslednjih godina srpski fudbaleri Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović prednjače u dresu "orlova", a u godini na izmaku briljirali su i na klupskom nivou

Godinu za pamćenje imao je Tadić, koji je sa Ajaksom osvojio holandsko prvenstvo, igrao polufinale Lige šampiona gde su ga minuti delili do plasmana u veliko finale, ali je u godini gde je kročio u četvrtu deceniju života poneo i kapitensku traku slavnik "kopljanika" sa Amsterdama.

Foto: Reuters

Briljirao u 2019. Dušan Tadić

Obarao je klupske rekorde smireni momak iz Bačke Topole, istina nije briljirao u dresu Srbije, kako je to znao da radi prethodnih godina, ali će mu 2019. svakako ostati u lepom sećanju kao godina u kojoj je dostigao fudbalski zenit i potvrdio da je povratak u Holandiju prava stvar.

Tadić je nedavno i proglašen za najboljeg srpskog fudbalera na svečanosti upriličenoj u Narodnom pozorištu, a osim za finalom Lige šampiona popularni Duća mogao žaliće i za trećim mestom u aktuelnoj sezoni elitnog takmičenja koje je njegov Ajaks odvelo u Ligu Evrope.

Mitru srce leži pored Temze

Kada je u prvoj polovini godine ispao sa Fulamom u Čempionšip postavljalo se pitanje kluba koji će srpski fudbaler Aleksandar Mitrović odabrati na leto. Vagao je brojne ponude uglavnom iz Engleske, bio je nadokak Betisa, ali je odlučio da ostane u Londonu i produžio ugovor sa klubom, svestan da tu pripada.

I nije progrešio. Fulam ima solidan zaostatak za vodećim dvojcem u Čempionšipu, ali je pobedom u nedelju nad Stoukom učvrstio svoju poziciju tik ispod Lidsa i VBA, a samo veliko čudo može da odvojiti od plej-ofa i borbe za povratak u Premijer ligu.

Foto: Reuters

Gol mašina - Aleksandar Mitrović

Kada je reč o ličnom učinku Mitrovića, retki su mečevi kada nije zatresao protivničku mrežu, a ove se sezone upisao 18 puta u strelce u Čempiošipu na 24 utakmice.

Istovremeno, sa 34 gola u dresu Srbije na 55 utakmica Mitrović u predstojećoj godini ima priliku da sruši rekord Stjepana Bobeka, strelca 38 pogodaka za državni tim.

Jović dotakao visine u Ajntrahtu, pa osetio i lošiju stranu medalje u Realu

Kada je reč o srpskim fudbalerima koji su obeležili godinu na izmaku, na trećem mestu, prema našem izboru nalazi se Luka Jović. Mladi fudbaler rođen u okolini Bjeljine je postao prava fudbalska zver u prvom polovini 2019. gde je sa Ajntrahtom igrao polufinale Lige Evrope i na penalima pao u bori za odlazak u finale.

Jović će pamtiti i pet golova Fortuni iz Dizeldorfa, lakoću sa kojom je tresao mreže rivala širom Nemačke i Lige Evrope, a onda je usledio poziv koji je ne odbija. Da, onaj iz Madrida, najvećeg kluba na svetu, ali isto tako sredine u kojoj si brzo ili pukovnik ili pokojnik.

Foto: reuters

Osetio teret velikog kluba - Luka Jović

Mladi srpski napadač je brzo osetio koliki je teret Realovog dresa, dugo mu je trebalo da se adaptira na sredinu, postigao je samo jedan gol, pa su sve češće spekulacije koliko će još dugo dužiti mesto u svlačionici kraljevskog kluba.

Istovremeno, koliko god su bombastični naslovi u prvoj polovini 2019. godine dizali ego i samopouzdanje Joviću, toliko se se stvar dijametralno promenila od prelaska u Real. Pisanja o vezi sa manekenkom Sofijom Milošević i sukobu sa selektorom Srbije Ljubišom Tumbakovićem izbili su u prvi plan, a u kom pravcu će se karijera perspektivnog napadača nastaviti znaće se tokom predstojeće godine.

Sergeju je sudbina "Olimpiko"

Četvrtu godinu za redom srpski vezista Sergej Milinković Savić završio je u dresu Lacija, iako je poslednjih nekoliko prelaznih rokova dospeo u žižu javnosti kao želja najvećih evropskih klubova.

Foto: reuters

Napada titulu u Italiji - Sergej Milinković Savić

Izdanak omladinske škole Vojvodine, koji je sa Lacijom vezan ugovorom do 2024. godine, živi sezonu iz snova u dresu kluba sa "Olimpika". Istina, tri gola i pet asistencija nisu impozante brojke za talentovanog vezistu, "nebeskoplavi" ne znaju za poraz već više od dva meseca u Seriji A i čekaju kraj godine sa samo šest bodova razlike u odnosu na vodeće Inter i Juventus.

U prvoj polovini 2020. godine je sve moguće, pa i titula, zašto da ne, a tad bi svi napori da se ostane u dresu Lacija dobili pun smisao.

Kolarovu godine ne mogu ništa

Iako gazi ka sredini četvrte decenije života, kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov i dalje igra na vrhunskom nivou. Fudbaler Rome je uvršten u idealnih 11 italijanske Serije A kao najbolji levi bek u jednoj od najjačih liga na Starom kontinentu.

Godinu na izmaku obeležile su i spekulacije o njegovom dolasku u Crvenu zvezdu, ali je sam fudbaler jednom prilikom rekao da to nije realno.

Foto: reuters

Kao vino - Aleksandar Kolarov

Majstor za slobodne udarce je ove jeseni postigao pet golova za Romu sa kojom mu na leto ističe ugovor, ali prema najavama italijanskih medija velike su šanse da mu bude produžen.

Naredna godina će najverovatnije biti poslednja za Kolarova u dresu Srbije, a nadamo se da će oproštaj od dresa "orlova" imati na Evropskom prvenstvu, ukoliko izabranici Ljubiše Tumbakovića uspešno premoste dve prepreke u martovskom baražu,


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija