• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.01.2020

14:51

"IZAĐI MALA", LALATOVO KLANJE, "CRNCI I POR*IĆI"... O ovim skandalima BRUJALA JE SRBIJA! (VIDEO)

Fudbal

"IZAĐI MALA", LALATOVO KLANJE, "CRNCI I POR*IĆI"... O ovim skandalima BRUJALA JE SRBIJA! (VIDEO)

Podeli vest

Na kraju svake kalendarske godine poželimo što bolji sport u narednoj. Bez incidentata, bez nepotrebnih ružnih reči... ali bez toga kao da ne možemo. Ni 2019. nije prošla bez stvari kojima nije bilo mesto u sportu

Retko kada možemo reći da je jedna sportska godina prošla bez zapaženih incidenata, skandala i događaja koji nisu ni morali da se dogode. Ipak, jako je teško tako nešto očekivati, pa je tako i 2019. imala svoje "izgrednike". Izdvojili smo TOP 5 skandala o kojime je brujala Srbija. Krenimo redom...

ZBOG OVOG NAM JE ZASTAJAO DAH! Momenti 2019: Đoković i Vimbldon, Beron, vaterpolo na kiši i zlatne odbojkašice!

 

"IZAĐI MALA"...

Foto: Starsportphoto

Početak aprila meseca doneo je košarkašku poslasticu na Jadranu i reprizu finala iz 2018. godine. Crvena zvezda želela je da se osveti Budućnosti iz Podgorice i vrati pehar ABA lige u svoje vitrine te se plasira u Evroligu. Međutim, finalna serija nije prošla baš kako je trebalo.

Naelektrisana atmosfera, pljuvanje, gađanje "ciglama"... Mnogo toga ružnog je viđeno u pet utakmica plej-ofa. Na kraju pobeda Crvene zvezde ostala je u senci "bombardovanja" saopštenjima, intervenisanja policije, straha igrača da uopšte i izađu na teren.

 

 

 

 

PRVOLIGAŠKO "ŠTELOVANJE"

Foto: printscreen

Srpski fudbal nalazi se na osudi navijača da su nečasne radne često prisutne na terenima Superlige, ali i Prve lige Srbije. Tako nešto dobilo je i zvaničnu potvrdu kada su prvoligaši Kabel iz Novog Sada i Smederevo dokazano namestili utakmicu pa su dobili kaznu Fudbaslkog saveza.

Obe ekipe platile su po 3.000.000 dinara, ali i ostali bez 10 bodova. Takođe, kasnije se pojavilo mnogo osuda na razna druga nameštanja. U centru pažnje je bio meč Radničkog iz Niša i Javora na kom su "meraklije" slavile sa 7:0. Naravno, daleko od toga da su samo oni bili na tapetu, dosta drugih utakmica, penala, ofsajda... prošlo je sa epitetom sumnjivih tokom 2019. godine...

"TATINI SINOVI"...

Foto: Starsportphoto

Domaća košarka ponovo je bila u prvom planu, tačnije Crvena zvezda. Jedan od junaka prošlogodišnje polufinale serije plej-ofa ABA lige protiv Partizana Filip Čović, našao se na osudi jednog dela navijača crveno-belih. Sve je počelo na utakmici upravo sa crno-belima u novoj sezoni kada je omaleni plej promašio nekoliko bitnih šuteva.

Kasnije se tenzija pojačavala iz meča u meč, a kako Čović nije popravljao formu tako je i odnos sa navijačima postao gori. Sve je eskaliralo na meču protiv Olimpijakosa koji je šampion Srbije pobedio. Navijači su ovaj put nikad žustrije vređali Filipa, a na tribinama se pojavio i transparent "Tata kupi mi klub". 

Foto: Starsportphoto

Nakon toga Branko Lazić je rekao da će cela ekipa izaći pred novinare te da više ne mogu da igraju u ovakvoj atmosferi. Rečeno, učinjeno. Samo dva dana kasnije crveno-beli su se obratili javnosti i rekli da ne žele da neko vređa njihove saigrače ta da će se preduzeti radikalne mere ukoliko se tako nešto nastavi.

Foto: Starsportphoto

KLANJE U NIŠU

Foto: Starsportphoto

Početkom sezone novi trener Vojvodine postao je Nenad Lalatović, doskorašnji šef stručnog štaba Radničkog, sa kojim je postao vicešampion Srbije. Međutim, poznat kao čovek koji "nema mira" Lalat je na svom povratku na "Čair" napravio veliki skandal.

Tokom prvog poluvremena raspravljao se pored klupe sa članovima uprave Radničkog, nije ni Milorad Kosanović uspeo da ga smiri pa je čitava situacija došla do vrhunca kada ga je sudija isključio i poslao na istočnu tribinu.

Foto: printscreen

Lalatović je tada gestikulirao klanje, upućeno ljudima iz Niša. Takođe, govorio je da će progovoriti o nameštenim utakmicama dok je bio trener Nišlija, ali se ništa od toga nije desilo.

"CRNCI I PORNIĆI"...

Foto: printscreen

Pred sam kraj godine jedna sasvim obična sreda na RTS-u. Prenos Lige šampiona od 21.00 i duel Barselone i Borusije iz Dortmunda. Teško da bi neko očekivao da će se baš tada nešto desiti, ali je u studio pored ostalih bio i bivši trener Rada Rade Bogdanović koji je na neobičan način podigao Srbiju na noge svojim sasvim "običnim" izjavama.

Očigledno je Rade Bogdanović odlučio da bez dlake na jeziku govori o mečevima Lige šampiona, ali je u tome preterao i prešao sve granice. Skandalozno je dosta toga što se čulo tokom komentara o prvom poluvremenu utakmice Barselone i Borusije, a uši je najviše zaparao komentar o padu forme "milionera" otkada je tener Favar odlučio da igra sa četiri crnca u poslednjoj liniji. Takođe, on je rekao da Dembele koji nije fokusiran na fudbal noću gleda por*iće i igra video igre.

Na kraju emisije komentarisao je utakmicu Crvene zvezde i Bajerna rekavši da fudbaleri crveno-belih ne znaju da igraju fudbal, da ne znaju ništa i da umesto da šutiraju loptu, oni je guraju.

 

 

 

 

Nama samo preostaje da se nadamo da ovakvih stvari neće biti tokom 2020.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija