• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

31.12.2019

07:08

SRPSKI FUDBALSKI ASOVI POSTAJU SLOBODNI IGRAČI! Zvezda i Partizan jure...

Fudbal

SRPSKI FUDBALSKI ASOVI POSTAJU SLOBODNI IGRAČI! Zvezda i Partizan jure...

Podeli vest

Među našim fudbalerima koji već od 1. januara mogu da dogovore transfer u drugi klub nalaze se Nemanja Matić, Branislav Ivanović, Miralem Sulejmani, Zdravko Kuzmanović...

Najveći asovi srpskog fudbala uskoro će biti slobodni igrači! Nemanja Matić, Branislav Ivanović, Miralem Sulejmani, Zdravko Kuzmanović i mnogi drugi naši bivši i sadašnji reprezentativci ulaze u poslednjih šest meseci ugovora.

ENGLEZI BRUJE: Zvezda i Siti pregovaraju, talentovani omladinac nadomak Etihada!

NEĆE MATIĆA! Ovaj klub je odustao od fudbalera "đavola"

 

Prema Bosmanovom pravilu, oni već od 1. januara mogu da pregovaraju s drugim klubovima i da na leto pređu u novu sredinu bez obeštećenja. Naravno, mogu da sačekaju i da im istekne ugovor, pa da kao slobodni igrači biraju gde će dalje.

Kolarov ostaje u Romi


Kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov zvanično još uvek nije produžio ugovor s Romom, ali suštinski već je dogovorio uslove nove saradnje. Iskusni levi bek dobiće ugovor do 2021. godine i platu od tri miliona evra po sezoni, kao i funkciju u rukovodstvu rimskog kluba nakon završetka karijere. Mediji su nedavno spekulisali da je plan da Kolarov od naredne sezone zaigra za Crvenu zvezdu, ali Dejan Stanković je tu mogućnost objasnio u delu gde je pričao o njemu i o Branislavu Ivanoviću.


Matić tražen

Matić gotovo sigurno neće naredne sezone nositi dres Mančester junajteda, koji želi da ga se otarasi. Za zamenika kapitena reprezentacije Srbije zainteresovani su Inter i Atletiko Madrid, koji će već ove zime probati da ga dovedu.

- Matić je nezadovoljan minutažom kod menadžera Ole Gunara Solskjera i radije bi otišao ove zime nego da čeka kraj sezone, kada mu ističe ugovor. Klub s "Old Traforda" ima opciju da mu produži ugovor, ali verovatno je neće iskoristiti. Matić verovatno neće morati da brine oko nove sredine, jer su za njega interesovanje pokazali brojni klubovi - nedavno je objavio "Mančester ivning", list vrlo blizak klubu s "Old Traforda".

Foto: Reuters

Zdravko Kuzmanović

 

SRBI KOJIMA ISTIČE UGOVOR


Nemanja Matić (Mančester junajted)
Branislav Ivanović (Zenit Sankt Peterburg)
Zdravko Kuzmanović (Bazel)
Miralem Sulejmani (Jang bojs)
Đorđe Despotović (Orenburg)
Zoran Tošić (Partizan)
Filip Mladenović (Lehija Gdanjsk)
Marko Jevtović (Konjaspor)
Slobodan Medojević (AEL Limasol)
Petar Škuletić (Monpelje)
Srđan Mijailović (Krila Sovjetov)
Petar Đuričković (Ksanti)
Aleksandar Kovačević (Ksanti)
Dušan Cvetinović (Jokohama)
Miladin Stevanović (Čukarički)
Nikola Gulan (Hapoel Haifa)
Milan Vilotić (Sent Galen)
Vladimir Silađi (TSC)
Bojan Šaranov (Karagumruk)
Aleksandar Stanisavljević (Voždovac)

Uz Matića, najveće ime među srpskim fudbalerima kojima ističu ugovori svakako je bivši kapiten Srbije Branislav Ivanović. On neće produžavati ugovor s ruskim Zenitom. Nedavno su ruski mediji spekulisali da će nakon završetka saradnje sa Zenitom preći u Crvenu zvezdu, ali to je demantovao i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, kao i trener Dejan Stanković.

- Bane Ivanović i Aleksandar Kolarov imaju klubove i jake ugovore. Ivanović je kapiten Zenita, Aleksandar zamenik u Romi. Realnost u ovom trenutku ne dozvoljava da mislimo o njima. Ako nekad požele da završe karijeru u Zvezdi, vrata su im otvorena - rekao je Stanković.

Ipak, nekoliko imena s liste igrača kojima za šest meseci ističe ugovor mogli bi da budu vrlo interesantna večitim rivalima Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Pre svega to se odnosi na crno-bele, koji imaju mogućnost da već od prekosutra pregovaraju o dolasku dva sjajna igrača, Miralema Sulejmanija iz Jang bojsa i Petra Škuletića iz Monpeljea. Klub iz Humske je već nekoliko puta pokušao da angažuje i jednog i drugog, a čini se da je upravo sada najbolja šansa za to.

PARTIZAN SKOVAO PLAN ZA PRELAZNI ROK! Na meti Boaći, Stefan Savić i zamena za Pavlovića!

VREME PROMENA NA "MARAKANI"! Deki već precrtao dva igrača!

Foto: Starsportphoto

Miralem Sulejmani



Hoće ih Zvezda

S druge strane, Zvezda je zainteresovana za Bazelovog defanzivnog vezistu Zdravka Kuzmanovića. Pošto se sve češće najavljuje odlazak levog beka Milana Rodića, nije isključeno da na listi želja crveno-belih uskoro bude i Filip Mladenović, kojem 30. juna ističe ugovor s Lehijom iz Gdanjska. Saradnja za šest meseci ističe i bivšem napadaču Zvezde Đorđu Despotoviću, koji nosi dres ruskog Orenburga i igra u životnoj formi. Ipak, sudeći po skorašnjim izjavama koje je dao, izgleda da mu Zvezda u ovom trenutku nije opcija.
 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija