• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.01.2020

19:05

AJKULA RASTRGLA MLADOG FUDBALERA! Nestao pre 8 dana, a onda je OTKRIVENA STRAVIČNA ISTINA!

Fudbal

AJKULA RASTRGLA MLADOG FUDBALERA! Nestao pre 8 dana, a onda je OTKRIVENA STRAVIČNA ISTINA!

Podeli vest

Stravična vest objavljena je danas

Mladi australijski fudbaler Erik Birigiti (21) nastradao je pošto su ga rastrgli morski psi. Njegov nestanak prijavljen je još 2. januara, a sada su policija i mediji potvrdili stravičnu vest.

VIŠE OD FUDBALA I GOLOVA! Evo zašto u sledećem kolu Premijer lige morate da navijate ZA GOLMANE!

- Sestra i otac su videli kako ajkule napadaju čoveka. Jedna od njih bila je ogromna- pišu australijski mediji, prenoseći izjavu svedoka.

 

 

Pretpostavlja se da se nesrećni Birigiti okliznuo i upao u more, a tada su ga morske struje odvukle ka pučini. Mladić je igrao za univerzitetski tim Hejstings Bronkos. Plaža Tvajlajt gde se desio tragični događaj je zatvorena. Lokalna policija je izdala upozorenje da se u blizini nalaze ajkule.

Jedini zabeležni napad ajkule u Crnoj Gori

Što se tiče napada ajkula u našem regionu, jedini zabeležen slučaj je onaj iz 13. jula, davne, 1955. godine. Tri mladića odveslala su drvenom barakom ka Budvi iz pravca Jaza, gde su su letovali u koloniji studenata. Prekrasna voda na ovom neobičnom prostoru mamila ih je na kupanje.

Prvi u vodu je uskočio dvadesetjednogodišnji student elektrotehnike iz Čačka - Stevan Stevica Tomašević i ubrzo nakon toga bio je napadnut. Od strahovitog ugriza morske nemani mladić je bio gotovo prepolovljen.

Lokalni ribari su tvrdili kako je Tomaševića napala velika bela ajkula koju je primetila i mornarička straža, pokušavajući bezuspešno da je ulovi. Prema navodima, ajkula je bila dugačka skoro sedam metara. Prema sećanjima starih Budvana, doplivala je u Jadransko more za jednim američkim brodom, a ka obali crnogorskog primorja privukla ju je lešina magarca koju je neko bacio nedaleko od uvale na rubu plaže Mogren gde se dogodio smrtonosni napad.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija