• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.02.2020

19:48

STRAŠAN SKANDAL! Nećete verovati kome je predsednik PSŽ-a kupio vilu od 5.000.000 evra!

Fudbal

STRAŠAN SKANDAL! Nećete verovati kome je predsednik PSŽ-a kupio vilu od 5.000.000 evra!

Podeli vest

Evropska fudbalska unija zabranila je Mančester sitiju učešće u evropskim takmičenjima u naredne dve sezone zbog kršenja finansijskog fer pleja

Pod lupom je i PSŽ, ali predsednik francuskog šampiona Naser Al Kelaifi ipak malo "mudrije" poslovao. Bio je dobar prema pravim ljudima  pa je tako prošao neograbani na suđenju za korupciju u Švajcarsku, iako je sasvim jasno da tu nisu sasvim čista posla.

Al Kelaifi je naime isprva osumnjičen zato što je krajem 2013. kupio luksuznu vilu na Sardiniji za 5.000.000 evra. I ništa tu ne bi bilo čudno da je odmah nije ustupio bivšem generalnom sekretaru Fifa Žeromu Valku.

On naravno nije ništa plaćao i procenjuje se da je tako izvukao korist u visini od 900.000 evra do čak 1.800.000.

(VIDEO) SRBIJO, ČUVAJ SE! NORVEŽANIN JE PRAVO ČUDO! Halandova lekcija Nejmaru i kompaniji, Atletiko ide u Englesku sa prednošću!

(VIDEO) TADIĆEV SAIGRAČ JE APSOLUTNI HIT! Babel na urnebesan način ismevao glumu protivničkog fudbalera!

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ne samo da nije plaćao nego je u istrazi otkrivenoj 2017. otkriveno da je malo-malo vršio pritisak na Al Kelaifija da - plati račune.

- Računi još nisu plaćeni. Možeš li to hitno da središ? - pisalo je u jednoj Valkovoj poruci Al Kelaifiju, koju je iz optužnice izvukao francuski istraživački sajt Mediapart.

- Da, šefe -  odgovorio je Al Kelaifi januara 2014.

U razgovoru sa trećom osobom, Valk se kasnije hvalio...

- Izvikao sam se na njega, platiće odmah".

Nakon što je švajcarsko tužilaštvo zvanično objavilo da će tražiti suđenje, FIFA je odustala. Obavestila je tužioce da je postiglo "prijateljski dogovor" sa Al Kelaifijem i da povlači žalbu. I Al Kelaifi i Valk tako bi eventualno mogli da budu optuženi za delo koje bi moglo da se prevede kao "nesavesno poslovanje", svakako mnogo blaža varijanta od eventualnog suđenja za korupciju.

NISAM BIO IZNENAĐEN INTERESOVANJEM BARSELONE! Tadić otkrio zbog čega nije otišao u Španiju!

(VIDEO) ATALANTA JE APSOLUTNI HIT! "Slepi miševi" se pogubili u Milanu, Verner rastužio Murinja!

 

Foto: Tanjug/AP

 


Ako bi ih tužilaštvo sada i izvelo pred sud, on bi mogao samo da odlučuje da li će Al Kelaifi mimo propisao doneo neku korist Valku.

Navodno je sve to bila borba za dobijanje domaćinstva Svetskog prvenstva koje će se 2022. održati baš u Al Kelaifijevom Kataru.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija