• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

21.02.2020

18:29

REAL MADRID U PRVOM MEČU OSMINE FINALA LIGE ŠAMPIONA DOČEKUJE MANČESTER SITI! Gvardiola zna kako da odoli na "Bernabeuu"!

Ostali sportovi

REAL MADRID U PRVOM MEČU OSMINE FINALA LIGE ŠAMPIONA DOČEKUJE MANČESTER SITI! Gvardiola zna kako da odoli na "Bernabeuu"!

Podeli vest

Strateg "građana" Pep Gvardiola je kao trener 17 puta vodio tim protiv "kraljevskog kluba" i ostvario je devet pobeda * Englezi su već ispali iz trke za titulu u domaćem prvenstvu i fokusirani su isključivo na osvajanje evropske titule

 

Trinaestostruki prvak Evrope protiv tima koji očajnički želi "pehar s velikim ušima" i koji će na sledeću takvu šansu morati da čeka najmanje tri godine! Real Madrid dočekaće ekipu Mančester sitija u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona u sredu na "Santjago Bernabeuu" (21.00, RTS 1 i Arena sport 1).

Pored toga što je 13 puta bio prvak Evrope, Real ponovo na klupi ima Zinedina Zidana, koji je tri puta zaredom osvojio LŠ kao trener sa "kraljevima". Ipak, Špance ni to nije kvalifikovalo da makar u prvoj utakmici protiv Sitija budu favoriti. Identične su kvote na keca i dvojku, iako je Siti klub koji nije igrao čak ni finale Lige šampiona, a odavno se pozdravio s titulom u Premijer ligi. Pritom, dodatno ga je demoralisala odluka UEFA da ga suspenduje iz evrokupova na dve godine počev od naredne sezone.

(VIDEO) MURINJO PROVOCIRA! Umesto o Lajpcigu, Portugalac govorio o KAZNI Sitija...

KO ĆE UMESTO SITIJA U LIGU ŠAMPIONA? Kreće žestoka borba za mesto u eliti!

Špancima važnije domaće prvenstvo



Koliko god to neobično zvučalo, navijači Reala pristali bi bez razmišljanja da 14. trofej prvaka Evrope menjaju za domaću titulu. Naime, "kraljevski klub" je u poslednjih osam sezona samo jednom bio šampion države, i to 2017. Budući da je tekuća sezona od starta do danas turbulentna na "Bernabeuu", ne bi trebalo da začudi ako Zinedin Zidan žrtvuje Ligu šampiona. Real se još navikava na život bez Kristijana Ronalda, a osim toga francuski stručnjak je svestan da Madriđani u ovom momentu jednostavno nemaju dovoljno kvalitetan tim da idu do samog kraja.


Realnost je, međutim, da je posle dve uzastopne titule prvaka Engleske, a prošla je osvojena na najdominantniji način u istoriji ostrvskog fudbala, Siti sve karte bacio na Ligu šampiona. To je trofej koji traže vlasnici kluba i za kojim žude navijači, a svega toga je svestan i menadžer Pep Gvardiola. Priznao je pre nekoliko dana da ga neće iznenaditi ako dobije otkaz u slučaju da izgubi od Real Madrida. I upravo u toj njegovoj izjavi ogledaju se sva očekivanja, nadanja, pritisak i stanje u Mančesteru...

Najozbiljniji favoriti

Pep Gvardiola je u trenerskoj karijeri najčešće odmeravao snage sa Real Madridom i Arsenalom, po 17 puta. Protiv "kraljevskog kluba" je ostvario devet pobeda, uz četiri remija i četiri poraza. Predvodeći Barselonu, izbacio je Madriđane u polufinalu Lige šampiona 2011. godine rezultatima 1:1 i 2:0, a naredne godine je večitog rivala tukao i u četvrtfinalu elitnog klupskog takmičenja (2:1, 2:2).

Jedini ozbiljan neuspeh protiv Reala doživeo je kao šef stručnog štaba Bajerna, pošto je u polufinalu Lige šampiona 2014. izgubio obe utakmice, i to 1:0 i 4:0. Protiv "kraljevića" je s Barselonom slavio i u dvomeču u Superkupu Španije - 2:2, 3:2. Izgubio je, međutim, finale Kupa kralja od Reala 2011. godine, ali je odigran jedan meč i rezultat je bio 1:0.

LIGA ŠAMPIONA NIJE USLOV! Gvardiola: Ako me ne otpuste, ostaću u Sitiju!

URNEBESNO! Otac sina umesto u školu ODVEO NA UTAKMICU, a OPRAVDANJE JE CEO SVET OSTAVILO BEZ TEKSTA!



Mančesterski "nebeskoplavi" trenutno su u svim domaćim i svetskim kladionicama prvi favoriti za osvajanje Lige šampiona. Bez obzira što u Premijer ligi zaostaju 20 i kusur bodova za Liverpulom, veruje se da će Gvardiola naštelovati ekipu da odigra najbolje u finišu sezone i u najvažnijim mečevima. Kao što je to uradila prošle sezone u Premijer ligi.

Englezi žele osvetu za 2012. i 2016. godinu

 

Siti u predstojećem dvomeču osmine finala želi, između ostalog, i da se osveti Real Madridu za poraz iz sezone 2015/16. Ovi timovi su se tad sudarili u polufinalu Lige šampiona. Prvi meč u Engleskoj završen je bez golova, dok je na "Bernabeuu" Real slavio 1:0 i to autogolom Fernanda.
Kasnije su Madriđani u finalu srušili gradskog rivala Atletiko na penale i postali prvaci Evrope 11. put. Više uspeha imao je Real i u sezoni 2012/13. kad su se sreli u grupnoj fazi.
Meč u Španiji obeležili su preokreti, pošto se "kraljevski klub" dva puta vraćao iz minusa i pobedio 3:2. Jedan od strelaca za engleski tim tad je bio i Aleksandar Kolarov. Meč na "Itihadu" završen je 1:1, pa je s ta četiri boda Real kao drugoplasirani u grupi prošao dalje, dok je Manćinijev Siti završio kao poslednji na tabeli.

Siti je u poslednjih deset nastupa u Ligi šampiona postigao ukupno 30 golova. S druge strane, Mančester ima očajan učinak protiv španskih timova u Ligi šampiona. Od pet dvomeča izgubio je četiri, uz samo jednu pobedu. Na pet gostovanja na Pirinejskom poluostrvu u nokaut-fazi ostvario je remi i četiri poraza. Na tlu Španije doživeo je i najteži poraz u klupskoj istoriji u međunarodnim kupovima, pošto je u sezoni 2016/17. poražen od Barselone 4:0.

Real je, s druge strane, dobio samo tri od poslednjih devet međunarodnih utakmica na svom terenu, dok je po tri puta gubio i remizirao. Statistika "kraljevića", međutim, može da se sagleda i iz drugog ugla. Real je od poslednjih 49 evropskih mečeva u Madridu izgubio samo četiri. Najtrofejniji evropski klub silno želi da popravi utisak od prošle sezone, kad mu se prvi put od 2010. dogodilo da ispadne pre polufinala. Tad ga je u osmini finala šokirao Ajaks i naš reprezentativac Dušan Tadić.

Golovi na obe strane

Real protiv engleskih timova u nokaut-fazi evrokupova ima osam pobeda i četiri poraza, ali je trenutno u seriji od tri trijumfa. Gledajući pojedinačne mečeve, "kraljevići" na svom terenu imaju osam pobeda, šest remija i dva poraza u okršajima sa engleskim ekipama.

U duelu ovakve dve ekipe, sa dva izuzetna stručnjaka na klupi, nijedan ishod ne može se smatrati iznenađenjem. Tako bi mogla da se okvalifikuje samo nečija ubedljiva pobeda od tri ili više golova razlike. Ipak, takav epilog ne očekujemo, ali verujemo da će se Siti izvući "živ" iz Madrida. Igrajte dvoznak X2, a možete da probate i sa GG, jer s obe strane prete strašni golgeteri.
 

Bonus video




 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija