• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

27.02.2020

07:40

ŠPANCI SVE "ČEŠLJAJU", ISTRAŽUJU I TRANSFER GAĆINOVIĆA! Ramadani i Damjanac oštetili i Srbiju, evo kako su se bogatili!

Fudbal

ŠPANCI SVE "ČEŠLJAJU", ISTRAŽUJU I TRANSFER GAĆINOVIĆA! Ramadani i Damjanac oštetili i Srbiju, evo kako su se bogatili!

Podeli vest

Sumnja se da su Fali Ramadani i Nikola Damjanac preko Apolona iz Limasola obavili fiktivnu prodaju Mijata Gaćinovića u Ajntraht, čime su stekli novčanu korist, a oštetili Vojvodinu i našu državu


Španske vlasti istražuju transfer srpskog fudbalera Mijata Gaćinovića (25) iz Vojvodine u Ajntraht zbog sumnje da su menadžeri Fali Ramadani (57) i Nikola Damjanac (48) na nezakonit način stekli novčanu korist!

TRANSFERI KOJI SE ISPITUJU


Luka Jović Ajntraht - Real M.
Mijat Gaćinović Vojvodina - Ajntraht
Nikola Kalinić Milan - Atletiko M.
Stefan Savić Fiorentina - Atletiko M.
Haris Seferović Fiorentina - Sosijedad
Stevan Jovetić Inter - Sevilja
Jevgen Konopljanka Dnjepar - Sevilja
Čarli Musonda Čelsi - Betis
Nemanja Radoja Vojvodina - Selta
Ante Ćorić Roma - Almerija
Stefan Šćepović Partizan - Hihon
Saša Zdjelar Olimpijakos - Majorka
Armando Sadiku Levante - Malaga
 

Tim za borbu protiv organizovanog kriminala došao je do informacija da je agencija "Lian sports", koja je u vlasništvu albanskog agenta, preko kiparskog Apolona pre pet godina obavila fiktivnu prodaju našeg reprezentativca u nemački klub za 1,25 miliona evra. Tom prilikom Novosađani ništa nisu zaradili, a oštećena je i država Srbija, koja nije dobila novac za porez.

Prodaja vlasništva

Civilna garda "češlja" dokumente koje je zaplenila prilikom pretresa Ramadanijeve vile na Majorki, a do najnovijih saznanja došla je pomoću dokumenata "Fudbal liksa".

- Agencija "Lian sports", koju zastupaju Ramadani i Damjanac, obavljala je fiktivne transfere. Među njima je i onaj Mijata Gaćinovića u Ajntraht. Tadašnji predsednik Vojvodine, Zoran Šćepanović je većinsko vlasništvo nad mladim vezistom u martu 2015. prodao firmi "Juropijan sports menadžment", koja je registrovana u Kanadi, a bankovni račun ima u Švajcarskoj. Četiri meseca kasnije klub iz Frankfurta nije želeo toj kompaniji da plati 1,25 miliona evra, pa je kao posrednik u obavljanju transfera iskorišćen Apolon iz Limasola - saopštila je španska policija.

Foto: Starsportphoto

Mijat Gaćinović

(FOTO) KAKAV ŠOK! Ramadanija i Damjanca svi već videli iza rešetaka, ali je onda usledilo iznenađenje!

HAPSE RAMADANIJA? Albanac je sarađivao sa Zvezdom i Partizanom, evo da li STRAHUJU "večiti"!



Kiprani su nagrađeni za učešće u ovom poslu, s obzirom da će zaraditi kada bundesligaš bude prodao našeg asa.

Predsednik "lala" bio iza rešetaka


Nekadašnji predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović bio je uhapšen u decembru 2015. zbog sumnje da je učestvovao u malverzacijama u oblasti poljoprivrede i građevinarstva. On je na čelu "lala" bio od juna 2014. do septembra 2016. i učestvovao je u prodaji prava na Mijata Gaćinovića. Spekuliše se da je novosadski klub tada dobio 850.000 evra za 75 posto prebačenog vlasništva na kompaniju "Juropijan sports menadžment". Preostalih 25 posto imala je američka agencija "Frends fudbal internešenel" iz Delavera.

- Apolon je u avgustu kupio Gaćinovića za 1,25 miliona evra, a novac je uplatio na račun "Juropijan sports menadžmenta" u Švajcarskoj. Osam dana kasnije, Kiprani su za istu sumu prodali Mijata u Ajntraht, a za tu transakciju stekli su pravo na 50 odsto od narednog transfera srpskog igrača. Vojvodina nije dobila ni cent, kao ni država Srbija, kojoj je trebalo da bude plaćen porez. To je samo jedan od primera kako su se na nezakonit način bogatili Ramadani i Damjanac, a potom novac "prali" kupovinom nekretnina i jahti na egzotičnim ostrvima - tvrde vlasti na Pirinejima.

Danas pred sudom

Pored Gaćinovićevog, pod lupom istražnih organa su i transferi Luke Jovića u Real Madrid, Stefana Šćepovića u Sporting Hihon, Saše Zdjelara u Majorku, Nemanje Radoje u Seltu, iza kojih je stajala agencija "Lian sports". Takođe, sumnjive su i prodaje Nikole Kalinića i Stefana Savića u Atletiko Madrid, Harisa Seferovića u Sosijedad, Stevana Jovetića i Jevgena Konopljanke u Sevilju...

ALBANCU ZBOG NJEGA PRETI ZATVOR! Evo ko je "otkucao" Ramadanija vlastima u Španiji!

POLICIJA UPALA U RAMADANIJEVU VILU! Moćni menadžer na meti zbog pranja para! Civilna garda mu šest sati pretresala kuću!



Osumnjičeni menadžeri i dvoje članova njihovih porodica trebalo bi danas da se pojave pred Nacionalnim sudom u Madridu. Kada budu dali zvanične izjave, biće doneta odluka o podizanju optužnice.


Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija