• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.03.2020

09:43

JEZIVE ISPOVESTI SPORTISTA ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM! Neki nisu imali snage da se kreću, drugima ne staje kašalj...

Fudbal

JEZIVE ISPOVESTI SPORTISTA ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM! Neki nisu imali snage da se kreću, drugima ne staje kašalj...

Podeli vest

Koronavirus nije poštedeo ni sportiste... Sve je više zaraženih iz ove sfere, a nekoliko sportista pričao je o paklu koronavirusa

Luka Kilijan (20), fudbaler Paderborna i mladi nemački reprezentativac, zvanično je prvi fudbaler u nemačkoj Bundesligi koji je zaražen. I Žonatas de Žezus, 31-godišnji napadač i član Elčea prošao je kroz iste muke, kao i I Kameron van der Burg (32), južnoafrički plivač i olimpijski šampion.

Ovo su njihove priče:

- Počelo je 10. marta malom iritacijom grla. Sutradan sam dobio glavobolju, ali sam nastavio da treniram. Već 12. marta počeo sam da osećam talase vrućine. Krenula je groznica. Bilo me je strah. Ja sam sportista i u formi, ali teško sam se borio protiv ovog virusa. Za ljude koji su već bolesni ovaj virus može da bude opasan po život. Treba ga shvatiti ozbiljno - rekao je Kilijan.

Brazilac De Žezus svoje iskustvo ispričao je brazilskom "Globu".

- Nisam mogao da treniram zbog slabosti. Pogotovo tokom prva tri dana. Nisam imao snage ni da se krećem. Kada sam otišao do kupatila da se istuširam, zamalo sam se onesvestio. Bila je to tako jako bol, kakvu nikada ranije nisam osetio. Ovaj virus nije šala - rekao je Žonatas, koji se nalazi u samoizolaciji u Španiji.

Ka kraju ove priče, Van der Burg je ispričao da se sa koronom borio 14 dana.

- To je najgori virus koji sam imao u životu, a iako sam zdrava individua sa snažnim plućima, koja vodi zdrav stil života i koja je mlada. Iako su najčešći simptomi nestali, i dalje osećam veliki zamor i kašalj ne prestaje. Satima sam izmoren čak i od najobičnije fizičke aktivnosti kao što je šetnja - napisao je Van der Burg na društvenim mrežama.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija