• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.04.2020

18:59

SPREMA SE POTRES U PARIZU! PSŽ uzima POLA PLATE Nejmaru, Mbapeu....

Fudbal

SPREMA SE POTRES U PARIZU! PSŽ uzima POLA PLATE Nejmaru, Mbapeu....

Podeli vest

Pandemija koronavirusa zaustavila je sport, pa i fudbal, mnogi klubovi su u finansijskoj krizi, što će na svojoj koži osetiti i igrači

Nema utakmica, samim tim nema ni prihoda, TV prava i prodaje karata, pa će većini plate biti "zrezane" barem 50 odsto, čak 70 odsto u Barseloni.

Procenjuje se da će PSŽ izgubiti oko 300 miliona evra, pa je neophodno ozbiljno smanjenje troškova. "Sveci" imaju plan, malo drugačiji, a najviše će biti pogođeni oni koji primaju najveće plate. Taj plan klub je dostavio i čelnicima Lige 1, koji smatraju da je to idealno rešenje za sve ekipe u Francuskoj.

ČOVEČE, DA LI SI NORMALAN? Francuzi bruje, Nejmar ZBRISAO U BRAZIL!

MILIONSKI TRANSFER U DOBA KORONE! PSŽ sve dogovorio, stiže zver!

 

Prvak Francuske je odlučio da igrači koji najviše zarađuju i vrate najveći deo novca, pa će njima biti skinuto 50 odsto od plate.

Zatim slede igrači koji imaju manja primanja, a njima će se plata smanjivati procentualno u odnosu na to koliko zarađuju na mesečnom nivou: 50 odsto igrači koji zarađuju više od 100.000 evra mesečno, 40 odsto igrači koji zarađuju između 50.000 i 100.000 evra mesečno, 30 odsto igrači koji zarađuju između 20.000 i 50.000 evra mesečno, 20 odsto igrači koju zarađuju između 10.000 i 20.000 evra mesečno. A, igračima koji zarađuju manje od 10.000 evra neće smanjivati platu.

Foto: Tanjug/AP

 

Jasno je svima da su PSŽ-u neki od najplaćenijih igrača sveta. Mbape koji ima 20.8 miliona godišnje dobiće 50 odsto manju platu, kao i Nejmar, koji zarađuje 37 miliona po sezoni, dok u najplaćenije spadaju i Kavani, Di Marija, Draksler...

 

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija