• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

25.04.2020

07:15

GOLMAN ATALANTE NIKAKO DA SE IZLEČI OD OPASNOG VIRUSA!  Sportijelo ima koronu VEĆ MESEC DANA!

Fudbal

GOLMAN ATALANTE NIKAKO DA SE IZLEČI OD OPASNOG VIRUSA! Sportijelo ima koronu VEĆ MESEC DANA!

Podeli vest

Rezervni čuvar mreže kluba iz Bergama Marko Sportijelo (27) treći put bio pozitivan na kovid-19 iako nema nikakve simptome bolesti * Bolest mu potvrđena još 24. marta

Golman Atalante Marko Sportijelo (27) već mesec dana boluje od koronavirusa! Nesrećni čuvar mreže u sredu uveče je treći put bio pozitivan, a prvi put je testiran još 24. marta, kad je ustanovljeno da je zaražen!

Sumnja se da se Sportijelo zarazio na meču protiv Valensije u osmini finala Lige šampiona (4:1), koja je 19. februara odigrana na "San Siru" pred oko 40.000 navijača. Veruje se da je upravo ta utakmica bila "okidač" za katastrofu i veliki broj zaraženih i preminulih od korone u Bergamu, koji je treći po veličini grad u pokrajini Lombardiji.

Ostaje kod kuće

Mediji na Apeninima prenose da su lekari očekivali da će se Italijan brzo oporaviti, s obzirom da nije imao nikakve simptome bolesti.

Ostali u čudu

Lekari su iznenađeni što oporavak Sportijela toliko traje, s obzirom da je reč o mladom sportisti, zdravog i jakog organizma
"Gazeta delo sport"

- Sportijelo je ponovo pozitivan na kovid-19. Ovo mu je bio treći test u poslednjih mesec dana i zato ova situacija doktorima postaje pomalo čudna. Posle prva dva testiranja sredinom marta očekivalo se da će se oporaviti za dvadesetak dana i da će sada biti negativan, ali to se ipak nije desilo - piše "Gazeta delo sport".

Ovaj tiražni list navodi da će golman italijanskog prvoligaša lečenje nastaviti kod kuće i da vrlo verovatno neće moći sa ostatkom tima da počne pripreme za nastavak sezone u Seriji A.

- Marko nema ozbiljne simptome, ali vreme njegovog oporavka je prilično dugo. To iznenađuje i lekare, s obzirom da je reč o mladom sportisti, zdravog i jakog organizma. On će zato ostati na lečenju u kućnom karantinu i mala je verovatnoća da će moći da se priključi ostatku ekipe na početku priprema, koji je zakazan za 4. maj - prenosi "Gazeta".

Izlečili se Vlahović, Rugani, Maldini...

Među prvim fudbalerima na Apeninima koji su pobedili koronu jeste i srpski napadač iz redova Fiorentine Dušan Vlahović (20). On je zajedno sa saigračima Patrikom Kutroneom (22) i Hermanom Peceljom (28) bio negativan na testu 5. aprila. Takođe, od opakog virusa izlečili su se još i prvotimci Juventusa Danijele Rugani (25) i Blez Matuidi (33), kao i mladi napadač Milana Danijele Maldini (18) i njegov otac i legenda "roso-nera" Paolo Maldini (51).

Ima još obolelih

Sportijelo je, inače, jedini igrač Atalante koji je inficiran ovim opasnim virusom. Svi ostali prvotimci bili su negativni na testiranjima, ali su ipak boravili u obaveznoj izolaciji do 27. marta.

Što se tiče preostalih italijanskih prvoligaša, ima onih čiji su članovi pobedili koronu (pogledajte okvir), dok neki tek treba ponovo da se testiraju kako bi se utvrdilo da li su se izlečili. U tu grupu, između ostalih, spada i as Juventusa Paulo Dibala, kao i fudbaleri Sampdorije - Manolo Gabijadini, Omar Koli, Albin Ekdal, Morten Torsbi, Antonino la Gumina, Fabio Depaoli i Bartoš Berezinski.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija