• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2020

09:25

ŠOK PROMENA U SVETU FUDBALA! Sprema se zatvorena LIGA BOGATIH, šuška se i o mestu za Zvezdu!

Fudbal

ŠOK PROMENA U SVETU FUDBALA! Sprema se zatvorena LIGA BOGATIH, šuška se i o mestu za Zvezdu!

Podeli vest

Sprema se evropska Superliga! Poznati engleski list "San" tvrdi da je zatvaranje lige bogatih sve bliže. Ipak, možda bude i prostora za Crvenu zvezdu

Zbog koronavirusa klubovi gube mnogo novca... Mnogi smatraju da će sada zagovornici teorije da najjači timovi današnjice igraju jednu ligu udariti jako. Pored bogatih klubova, ima interesovanja i za neke druge timove.

Takvo interesovanje će postojati i za klubove poput Crvene zvezde, Seltika, Galatasaraja i Ajaksa, jer su to istorijski klubovi sa velikim bazama navijača. Velike baze navijača doprinose većim TV pravima, širem marketingu itd.

Kako "Mondo" prenosi jedan od predloga za osnivanje evropske Superlige je da se napravi liga sa 20 ili 22 kluba, bez ulaska u ligu ili ispadanja iz iste, dok je druga da postoje dva ranga sa po 16 klubova, gde bi klubovi mogli da se menjaju unutar te dve lige. U priči je i Zvezda, tvrdi "San".

- Fudbal širom Evrope je na putu ka velikoj promeni - lige i klubovi su dostigle maksimum za TV prava, prihod od utakmica, sponzorstava i marketinga unutar svojih liga. Ne postoji bolji trenutak da naprave ovaj potez nego sada. Fudbal se menja. Da li zaista mislite da vlasnici najvećih klubova mare za tradiciju postojećih takmičenja - rekao je jedan insajder za "San".

Najveći problem je FIFA! Ova organizacija trenutno nema nameru da popusti i pristane na ovakve promene, ipak, zov novca je jak i sve je moguće.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tadija64ZEMUN

pre 3 godine

znaju svi na svetu ko je ko na ovim prostorima i ko ima koliko navijaca,naravno i ciji su bolji

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija