• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2020

15:09

SUPERLIGA SE BRZO VRAĆA NA 16 KLUBOVA! Šurbatović progovorio o kupovini mesta u ligi!

Fudbal

SUPERLIGA SE BRZO VRAĆA NA 16 KLUBOVA! Šurbatović progovorio o kupovini mesta u ligi!

Podeli vest

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović govorio je o trenutnoj fudbalskoj situaciji u našoj zemlji

To se odnosi na proširenje lige na 20 klubova koje Izvršni odbor FSS tek treba da usvoji.

- Klubovi su pretrpeli najviše štete tokom ove pandemije i jako je važno čuti njihov glas. Oni su doneli odluku da se lige prošire i da nema ispadanja - rekao je Šurbatović tokom gostovanja u Jutarnjem programu RTS-a.  

- Ukoliko IO FSS prihvati ovaj predolg, došlo bi do korekcije formata takmičenja. Igrao bi se klasičan dvokružni sistem, bez plej-ofa i plej-auta. Imali bismo sličan broj kola i utakmica. Ono što je posebno važno jeste činjenica da se ovo odnosi samo na sledeću sezonu i da bi se već od 2021/22 vratili na stari format od 16 timova koji je primeren našim uslovima.

DA LI MESTO U SUPERLIGI MOŽE DA SE KUPI? FSS dao objašnjenje: Primenjuje se ŠPANSKI model!

AKO JEDAN IGRAČ IMA KORONU SVI MORAJU U UZOLACIJU! Predsednik medicinske komisije FSS upozorava!

 

 

Pričao je Šurbatović i o "španskom modelu" kupovine mesta u ligi koji je nedavno izazvao veliku pažnju.

- Dosta se pričalo ovih dana o toj temi. Mi smo praktično primenili jednu meru iz evropske prakse kako bi rešili jednu negativnu pojavu koju smo imali u prošlosti, pre svega u nižim takmičenjima. Cilj ove mere je da se spreči odustajanje klubova od takmičenja. To se najčešće dešava pred sam početak, te je teško i reagovati. Cilj je i da se spreči nelegalno trgovanje takmičarskim statusom - istakao je Šurbatović, koji je još jednom podsetio da publike neće biti na početku Superlige 30. maja.

Takođe, kako je istakao generalni sekretar FSS, baraž Lige nacije bi trebalo da se igra ili u oktobru ili novembru, a ne u septembru.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija