• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.05.2020

09:11

PARE, PARE PARE... Malo mu 16.000 evra nedeljno, pa je zarađivao MILIONE, a danas je spao na....

Fudbal

PARE, PARE PARE... Malo mu 16.000 evra nedeljno, pa je zarađivao MILIONE, a danas je spao na....

Podeli vest

Kamerunac Aleks Song priznaje da mu je tokom karijere bio bitan samo novac

Na svojoj koži je osetio kako je brz put od vrha do dna. U jednom trenutku je bio igrač Barselone, već u sledećem je mogao da pronađe angažman samo u Švajcarskoj.

Karijeru je započeo u francuskoj Bastiji, da bi sa 18 godina prešao u londonski Arsenal gde je izrastao u sjajnog zadnjeg veznog.

- Možda nećete verovati, ali većina fudbalera živi iznad svojih mogućnosti. U Arsenalu sam bio osam godina, a počeo sam dobro zarađivati tek u poslednje četiri godine. Uspeo sam da uštedim nešto novca jer mi je plata porasla, ali i jer sam shvatio na kakve sam gluposti trošio novac - rekao je Song.

PAO DOGOVOR! DETONACIJA U BARSELONI! Bosanac oblači dres španskog velikana!

DA LI OVAKO IMA SMISLA? LaLiga će se igrati svakog dana!

 

Foto: Reuters

 

Zarađivao je 16.500 evra nedeljno, ali tu mu je svejedno bilo malo.

- Kada sam stigao u Arsenal, bio sam mlad i uzbuđen. Zarađivao sam 15.000 funti nedeljno, a hteo sam da budem rame uz rame s velikim momcima. Mogao sam da kupujem gde sam hto i izlaziti u noćne provode. Sećam se da sam ostao fasciniran u kakvom automobilu se Tjeri Anri pojavio na treningu i rekao sam sebi da po svaku cenu želim isti automobil. Kupio sam ga na rate. Kunem vam se da sam za samo dva meseca morao vratiti automobil, nisam više mogao da plaćam gorivo. Sav novac mi je odlazio na to. Rekao sam im: 'Dajte mi Tojotu, ovaj automobil je preskup za mene'. Ljudi su mislili da sam milioner, a ja u osam godina u Arsenalu nisam uspeo da uštedim ni 100.000 evra - otkriva Song.

Foto: Reuters

 

Potom je 2012. prešao u Barselonu koja ga je kupila od Arsenala za 19.000.000, a njemu dala višemilionski ugovor. Znao je da neće igrati mnogo, ali njemu su bili bitniji milioni. 

- Kada sam dobio ugovor i pogledao koliko ću zarađivati, odmah sam potpisao. Nisam ni dvaput razmislio. Znao sam da će mi supruga i deca biti finansijski osigurani jednom kad mi se završi karijera. Sportski direktor Barselone mi je rekao da ne očekujem da ću imati veliku minutažu, ali bolela me je neka stvar. Znao sam da ću postati milioner. Sada znam da je momak koji s 20 godina vozi Ferari niko i ništa, a muškarac koji s 50 godina vozi Bentlija čovek koga treba poštovati -  ističe Kamerunac.

 

 

Za Barsu je odigrao samo 65 mečeva,  dve godine proveo na pozajmici u Vest Hemu, ali mu povratak u London nije pomogao. Katalonci su jedva dočekali istek njegovog ugovora 2016. godine kada je otišao u ruski Rubin kao slobodan igrač. U Kazanju je igrao do 2018. godine pa prešao u švajcarski Sion koji je pre nekoliko dana raskinuo ugovor jer zbog pandemije koronavirusa ne može da ga plaća.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija