• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2020

08:27

UZEO JE 2.000.000 EVRA! Platini na udaru zbog malverzacija, nagrabusio je!

Fudbal

UZEO JE 2.000.000 EVRA! Platini na udaru zbog malverzacija, nagrabusio je!

Podeli vest

Bivši predsednik UEFA Mišel Platini i zvanično je osumnjičen u istrazi švajcarskih vlasti u vezi sa isplatom od 2.000.000 dolara koje je 2011. godine dobio od FIFA

Švajcarsko federalno tužilaštvo je ovog meseca pokrenulo krivični postupak protiv bivšeg predsednika Fife Sepa Blatera, za umešanost u isplatu Platiniju.

NOVI POTRESI U FUDBALU! UEFA menja način bodova, evo šta to znači za srpske klubove!

PARTIZANOV PUT DO EVROPE! Crno-belima će biti PAKLENO teško, ali bi nekoliko klubova moglo da im učini uslugu!

 

Kako se navodi u dokumentima u koje je agencija Asošiejted pres imala uvid, Platini se sumnjiči za saučesništvo u proneveri, krivotvorenju i malverzacijama.

- Planirana su različita saslušanja u Bernu tokom trećeg kvartala 2020. godine - navodi se.

Platini je u februaru 2011. godine od Fife dobio dva miliona dolara za konsultantske poslove radeći za Blatera od 1998. do 2002. godine. Otkako su švajcarski tužioci objavili optužbu u septembru 2015. godine, pet različitih sudova, uključujući i Etički komitet Fife, Sud za sportsku arbitražu i Evropski sud za ljudska prava, presudili su protiv Platinija.

Platini i Blater su dobili suspenzije od Fife, a obojica su negirali krivicu. Platinijeva četvorogodišnja suspenzija istekla je u oktobru i on planira da se vrati u sport. Nekadašnji slavni francuski fudbaler napunio je 65 godina prošle nedelje.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija