• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2020

23:20 >> 23:06

(VIDEO) FULAM SLAVI! MITROVIĆ SE VRAĆA U PREMIJER LIGU! Brajanov gol sa 35 metara i srpski napadač odveli "Kotidžerse" u elitu!

Fudbal

(VIDEO) FULAM SLAVI! MITROVIĆ SE VRAĆA U PREMIJER LIGU! Brajanov gol sa 35 metara i srpski napadač odveli "Kotidžerse" u elitu!

Podeli vest

Fudbaleri Fulama plasirali su se u Premijer ligu nakon što su savladali ekipu Brentforda sa 2:1 u finalu plej-ofa Čempionšipa na Vembliju

 

Možda su ove sezone posustajali, gubili bodove tamo gde nije trebalo, ali kada je bilo najbitnije, na meču koji prati čitava planeta i koji stavlja tačku na jako tešku sezonu, onda su bili oni pravi i zasluženo se vraćaju tamo gde im je mesto. Fulam je ponovo u Premijer ligi!

(VIDEO) ČOVEČE, O ČEMU PRIČAŠ? Mitar REŠETA, a trener mu "trubi" o jednoj stvari!

Čekao se povratak Aleksandra Mitrovića, nadali su se svi da će nakon povrede biti spreman za presudni meč. Ni trener Skot Parker nije želeo da rizikuje pa ga je sačuvao, ispostaviće se, za presudan period utakmice.

Foto: Reuters

Ne tako zanimljiva utakmica, bez mnogo prilika, ali su fudbalski zaljubljenici navikli na takav fudbal u finalu plej-ofa. Nekoliko šuteva Kebana, ali previše slaba da bi se ugrozio odlični Raja. Ipak, oružje je sačuvano za produžetke.

Reprezentativac Srbije zaigrao je od 90. minuta meča. Prvi gol desio se u 105. minutu kada je lukavi bek Fulama, Džo Brajan video je da se do tada odlični golman Brentforda nije dobro postavio i uputio udarac sa 35 metara iz slobodnog udarca. Lopta je završila u mreži i krenulo je veliko slavlje.

Foto: Reuters

Isti igrač potvrdio je trijumf "Kotidžersa" na asistenciju Aleksandra Mitrovića u 118. minutu meča, a Delsgard je samo uspeo da postigne počasni gol u praktično poslednjem momentu utakmice jer je odmah nakon toga sudija Etkinson svirao kraj.

Dakle, sada je sve poznato. Stavljena je tačka na sjajnu sezonu u Engleskoj, a sigurno da su u Srbiji zadovoljni što još jedan reprezentativac "orlova" ide u elitu. 

 

FULAM - BRENTFORD 2:1 (0:0)

Brajan u 105. i 118. minutu za Fulam - Dalsgard u 124. minutu za Brentford

Stadion: Vembli, Sudija: Martin Etkinson

FULAM: Rodak - Odoj, Hektor, Rim, Brajan - T.Rid, Kerni, B.Rid (od 90+2. Mitrović), Onoma, Kebano (od 81. Nokart) - Kamara (od 106. Kavaljero).

BRENTFORD: Raja - Enri, Pinok, Janson, Dalsgard - Da Silva (Kanjos), Norgard, Jensen (od 106. Dervisoglu) - Benrahma, Mbeumo (od 61. Markondes) - Votkins.

KRAJ! FULAM SE VRAĆA U PREMIJER LIGU!

124. minut - GOOOOOL! Dalsgard smanjuje u poslednjem minutu!

120. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade.

118. minut - GOOOOOOL! BRAJAAAAN! Mitrović asistira beku Fulama i stavljena je tačka na finale!

106. minut - Nova promena u Fulamu, Kavaljero umesto Kamare. Menja i Frank i na teren šalje Dervisoglua umesto Jensena. 

KRAJ PRVOG PRODUŽETKA!

105. minut - GOOOOOOL! KAKAV GOL! Džo Brajan je video da je golman Brentforda izašao sa linije i pogodio iz teške pozicije!

94. minut - Kamara je probao šut sa distance, ali je to bilo slabo za Raju koji brani šut napadača Fulama.

91. minut - Počeo je prvi produžetak!

KRAJ! Gledaćemo produžetke na Vembliju!

90+2. minut - Mitrović na terenu! Srbin menja Bobija Rida.

Foto: Reuters

90. minut - Biće još tri minuta nadoknade.

83. minut - Druga promena u redovima Brentforda. Da Silvu menja Kanjos.

81. minut - Trener Fulama je krenuo da uvede Mitrovića u igru, ali je odustao od toga. Na terenu je Nokart umesto Kebana.

71. minut - Opasan šut Votkinsa i prva intervencija na meču Rodaka.

 

 

61. minut - Prva promena na meču u redovima Brentforda. Umesto Mbeuma na terenu je Markondes.

58. minut - Nova šansa za Fulam, Kamara je bio u šansi, ali je loše zahvatio loptu.

46. minut - Utakmica je nastavljena!

POLUVREME!

45. minut - Igra se još minut nadoknade.

36. minut - Opao je tempo meča, bez pravih prilika.

25. minut - Mbeumo je mogao da dovede Brentford do prednosti, ali je Hektor reagovao u poslednjem momentu.

17. minut - Onoma je još jednom bio jako blizu, ali je bio u nezgodnoj poziciji napadač Fulama te nije uspeo da šutne kako bi ozbiljnije ugrozio golmana Brentforda.

13. minut - Bolja ekipa Fulama u dosadašnjem delu meča. Bez pravih prilika, ali se uglavom igra na polovini Brentforda.

4. minut - Prva dobra prilika za Fulam. Onoma je šutirao sa nekih 20 metara, ali je bio spreman Raja.

20.45 - Utakmica je upravo počela!

 

 

20.36 - Fulam je prošle sezone ispao u Čempionšip posle samo godinu dana u eliti, dok Brentford nije igrao Premijer ligu čak 73 godine pa će imati motiv da konačno zaigraju u najjačem rangu engleskog fudbala.

Foto: Reuters

20.31 - Fulam je regularan deo završio na četvrtom mestu Čempionšipa, dok je Bretford bio treći tako da su dva najbolje plasirana tima stigla u finale.

20.26 - Obe ekipe stigle su u finale posle jedne pobede i poraza. Brentford je izgubio meč u Velsu protiv Svonsija sa 1:0, ali je slavio na svom terenu sa 3:1. Sa druge strane Fulam je prvi meč protiv Kardifa u gostima pobedio 2:0, dok je na "Krejven kotidžu" poražen 2:1.

 

 

20.18 - Brentford je ove sezone bio neumoljiv protiv Fulama. Ostvarili su obe pobede, kako na svom terenu, tako i na gostovanju.

20.06 - Zanimljivo da se trener Fulama Skot Parker odlučio da oporavljenog Mitrovića ostavi na klupi. Srbin će tako čekati svoju šansu u finalu, a sigurno da će je dobiti u određenom trenutku.

19.55 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen finalu plej-ofa za ulazak u Premijer ligu između Fulama i Brentforda. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja sa čuvenog Vembli stadiona.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija