• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2020

23:38 >> 23:26

(VIDEO) JUNAJTEDOV 21. PENAL U SEZONI ZA POLUFINALE! Mančester morao kroz produžetke, Inter izbacio Nemce i krenuo po trofej!

Fudbal

(VIDEO) JUNAJTEDOV 21. PENAL U SEZONI ZA POLUFINALE! Mančester morao kroz produžetke, Inter izbacio Nemce i krenuo po trofej!

Podeli vest

Fudbaleri Mančester junajteda i Intera plasirali su se u polufinale Lige Evrope nakon pobeda nad Kopenhagenom posle produžetaka sa 1:0, odosno Bajerom iz Leverkuena (2:1)

 

Ekipa Ole Gunara Solskjera propisno se namučila protiv odličnog Kopenhagena koji se nije dao tokom 90 minuta meča u Kelnu, ali su posustali već na početku produžetaka.

VELIKI JUNAJTEDOV PROMAŠAJ! Aleksis Sančez u Interu do 2023. godine!

Dosta zanimljivu utakmicu u Kelnu obeležili su poništeni golovi, odnosno poništene odluke sudije Turpana. VAR je odradio odličan posao u nekoliko navrata. Prvo je poništio penal Junajtedu, iako je arbitar pokazao na belu tačku. Ispostavilo se da je pre toga bio ofsajd. Nakon toga Junajted je tri puta poslao loptu iza leđa golmanu danskog predstavnika, ali je svaki put to učinjeno iz nedozvoljene pozicije.

Foto: Tanjug/AP

Ozbiljne je Kopenhagen namučio Engleze, navijači Crvene zvezde se sigurno sećaju duela sa Dancima prošle godine i pobede nakon jedanaesteraca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Čini se da je nakon toga danski tim igrao bez greške u Ligi Evrope, a to se videlo i večeras.

Otpor Danaca slomio je možda i prestrogo dosuđen jedanaesterac i to već 21. u sezonu za Junajted koji je u pogodak pretvorio Bruno Fernandes. Tada je Kopanhagen krenuo na sve ili ništa što je ostavilo prostor Junajtedu da napadne, ali je golman Johnson bio sjajan. Međutim rezultat se nije menjao i Englezi sada čekaju rivala, a to će biti bolji iz duela Vulverhemptona i Sevilje.

Sa druge strane fudbaleri Intera plasirali su se u polufinale drugog po jačini evropskog takmičenja pobedom nad Bajerom iz Leverkuzena sa 2:1 u meču odigranom u Dizeldorfu.

Vicešampion Italije zasluženo je našao mesto među četiri najbolje ekipe u Ligi Evrope. "Neroazuri" su bili bolji tokom 90 minuta u Nemačkoj, a najzanimljiviji detalji viđeni su u svega devet minuta prvog poluvremena.

Foto: Tanjug/AP

Inter je za šest minuta preko Barele u 15. i Lukakua u 21. minutu vodio sa 2:0, da bi već u 25. stigao odgovora Haverca koji je smanjio zaostatak i najavio neizvestan duel. Ipak, ispostavilo se da je to bilo sve od "farmaceuta" koji su morali da čestitatu Italijanima na pobedi.

Inter sada čeka boljeg iz duela Šahtroja i Bazela koji je na programu u utorak od 21.00.

MANČESTER JUNAJTED - KOPENHAGEN 1:0 (0:0)

Fernades u 95. minutu (penal) za Junajted

Stadion: Energi stadion (Keln), Sudija: Klemen Turpan (Francuska)

MANČESTER JUNAJTED: Romero – Van-Bisaska, Megvajer, Baji (od 70. Lindelof), Vilijams – Fred (od 70. Matić), Pogba – Fernandeš, Rašfrod, Grinvud – Marsijal. 

KOPENHAGEN: Johnson – Varela, Nelson, Bjeland, Boilesen (od 16. Bengston) – Biel, Stage, Zeka – Darami, Falk, Vind.

INTER - BAJER LEVERKUZEN 2:1 (2:1)

Barela u 15. minutu, Lukaku u 21. minutu za Inter - Haverc u 25. za Bajer

Stadion: Merkur Spil Arena (Dizeldorf), Sudija: Karlos del Sero (Španija)

INTER: Handanovič – Godin, De Fraj, Bastoni (od 84. Šrinijar) – D’Ambrozio (od 59. Mozes), Barela, Brozović, Galjardini (od 59. Eriksen), Jang – Martinez (od 64 Sančez), Lukaku

BAJER LEVERKUZEN: Hradecki – L. Bender (od 85. Belarabi), Ta, Tapsoba, Singraven (od 68. Vendel) - Baumgartlinger (od 68. Amiri), Palasios (od 59. Bejli) - Demirbaj, Haverc, Dijabi - Foland (Alario od 86)

KRAJ! JUNAJTED I INTER IDU U POLUFINALE!

110. minut - Opao je tempo meča, sada je dosta mirnije u odnosu na prvih 15 minuta nastavka.

106. minut - Počeo je drugi produžetak!

Kraj prvog produžetka!

105. minut - Lindelof je sada bio u šansi nakon kornera, ali od svega samo stativa.

105. minut - Šut Pogbe i još jedna sjajna odbrana Johnsona!

95. minut - GOOOOL! Junajted vodi!

94. minut - PENAL ZA JUNAJTED! Fernandes ima šansu za vođstvo!

93. minut - Kakva šansa za Junajted, Marsijal je promašio zicer.

91. minut - Počeo je prvi produžetak u Kelnu!

KRAJ! INTER U POLUFINALU! JUNAJTED I KOPENHAGEN IDU U PRODUŽETKE!

90. minut - U Kelnu se igra još tri, a u Dizeldorfu još šest minuta!

90. minut - Pomislili su Italijani da je penal, ali je VAR poništio odluku sudije Del Sera. Ostaje 2:1!

84. minut - Kakav šut Marsijala, ali i kakva odbrana golmana Kopenhagena!

70. minut - Solskjer umesto Freda u igru ubacuje Matića, a Lindelof menja Baija.

69. minut - Ređaju se šanse u Kelnu, ali nikako da neko od dve ekipe postigne pogodak.

63. minut - Stativa! Bruno Fernandes je šutirao, ali lopta pogađa samo okvir gola.

57. minut - Junajted je postigao još jedan pogodak, ali opet ofsajd, ovoga puta u nedozvoljenoj poziciji se našao Rašford.

54. minut - Galjardini je bio u dobroj situaciji, šutirao je, ali brani golman Hradecki.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Foto: Reuters

POLUVREME!

45. minut - Grinvud je postigao gol, ali se pre toga našao u ofsajdu pa je VAR poništio slavlje mladog napadača.

33. minut - Sjajna šansa u kojoj se našao Grinvud, ali brani golman Kopenhagena.

25. minut - GOOOOL! LEVERKUZEN UZVRAĆA! Haverc smanjuje zaostatak! Ludnica u Dizeldorfu!

21. minut - GOOOOL! VEĆ 2:0 ZA INTER! Lukaku duplira prednost!

16. minut - Kopenhagen mora da menja. Povredio se Boilesen, umesto njega na terenu je Bengston.

15. minut - GOOOOOL! VODI INTER! Barela dovodi Italijane u vođstvo!

9. minut - Grinvod je bio u prilici da ugrozi gol Danaca, ali je udarac bio slab za Jonsona.

21.00 - Utakmice su počele!

20.40 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen mečevima Mančester junajteda i Kopenhagena, odnosno Intera i Bajer Leverkuzena. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz Nemačke.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija