• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.08.2020

22:37

(VIDEO) SAVIĆ TRAGIČAR! Lajpcig je u polufinalu Lige šampiona! Atletiko poražen u finišu, bivši igrač Partizana nije imao sreće!

Fudbal

(VIDEO) SAVIĆ TRAGIČAR! Lajpcig je u polufinalu Lige šampiona! Atletiko poražen u finišu, bivši igrač Partizana nije imao sreće!

Podeli vest

Fudbaleri Lajpciga plasirali su se u polufinale Lige šampiona pošto su na stadionu "Žoze Alvelade" u Lisabonu savladali Atletiko Madrid sa 2:1. Nemački tim će u borbi za finale odmeriti snage sa PSŽ-om

Viđena je tvrda utakmica u prvih 45 minuta. Lajpcig je napadao, a Atletiko igrao svoju standardnu defanzivnu igru. Ipak, u nastavku meča Dani Olmo udarcem glavom dovodi svoj tim u prednost. Činilo se da će nemački tim sačuvati minimalnu prednost, ali to se nije desilo. Žoao Feliks je pogodio za 1:1 sa bele tačke i tako doneo izjednačenje svom timu! Na kraju, u samom finišu, Lajpcig golom Adamsa dolazi do prednosti i polufinala Lige šampiona. Na putu do gola lopta je zakačila Setfana Savića i Oblak je bio nemoćan.

ĐANI ĆURČIĆ U ELEMENTU! Ko je traktorista, ko mister promašaj, a ko pesak fudbaler! A tu je i nova himna za navijače Partizana, DA GORI JUG!

 

Lajpcig - Atletiko Madrid 2:1

(Olmo 50, Adams 88 - Žoao Feliks 70)

Stadion: Žoze Alvelade     Sudija: Šimon Marčinjak

Lajpcig: Gulaši - Anhelinjo, Klosterman, Upamekano, Halstenberg - Laimer (Adams 72), Sabicer, Krampl - Nkunku (Haidara 83), Polusen, Olmo (Šik 83).

Atletiko Madrid: Oblak - Tripije, Savić, Himenez, Lodi - Karasko, Saul, Herera (Felisk 58), Koke - Košta (Morata 72), Ljorente.

KRAJ!

90+3. minut - I Oblak je krenuo u napad! Pritisak Atletika! Morata promašuje veliku šansu!

90. minut - Još pet minuta nadoknade na ovoj utakmici!

 

 

88. minut - Lajpcig vodi! Snažan udarac Adamsa iz daljine pogodio je Stefana Savića koji je skrenuo loptu u mrežu Atletika! 

85. minut - Sam finiš meča, sve smo bliži produžecima.

80. minut - Mirniji period igre u Lisabonu udarcem prekida Karasko, ali samo korner za Atletiko! Potom je Morata bio u šansi, ali nije reagovao na pravi način u završnici. Ostaje 1:1.

 

70. minut - Penal za Atletiko! Oboren je Feliks od strane Klostermana, a isti igrač je sa bele tačke poravnao na 1:1!

61. minut - Pao je Lodi u kaznenom prostoru Lajpciga. Marčinjak je ocenio da je to bilo simuliranje i pokazao mu žuti karton kaon duela sa Upmekanom.

 

 

56. minut - Sada Upomekano iz velike udaljenosti testira Oblaka, ali slovenački golman je na pravom mestu.

53. minut - Uzvraća Atletiko preko Ljorentea, ali Gulaši je bio brži i pokupio je tu loptu!

 

 

50. minut - Lajpcig vodi! Olmo pogađa glavom nakon centaršuta Sabicera!

46. minut - Bez izmena na startu drugog dela.

Kraj prvog dela

45+2. minut - Velika šansa za nemački tim nakon kornera sa leve strane! Upomekano je sa svega pet matara sam glavom šutirao direktno u Oblaka.

45. minut - Jođ četiri minuta sudijske nadoknade.

43. minut - Sam finiš prvog dela. Lopta je konstantno na polovini Atletiko Madrida, ali i pored toga Lajpcig teško ulazi u šanse.

40. minut - Lapcig ponovo preti po bokovima, ali odbrana Atletika je bez greške u prvom delu.

34. minut - Strašan sudar glavama Sabicera i Stefana Halestenberga! oba igrača našla su se na zemlji. Lekarska ekipa je odmah utrčala na teren. Na svu sreću oba fudbalera nastavila su duel.

Foto: Tanjug

26. minut - Udarac Saula sa nekih 16 metara od gola Lajpciga, ali neprecizno! Bio je u doboroj poziciji.

23. minut - Novi prodor Klostemana po desnoj strani! Ušao je u kazneni prostor, međutim, odbrana Atletika deluje savršeno za sada!

 

 

14. minut - Već u narednom napadu Atletiko je tražio pena! Saul je oboren u kaznenom prostoru Lajpciga, ali je Marčinjak odmahnuo rukom!

13. minut - Veliku šansu imao je Karasko, ali je Gulaš vrhovima prstiju izbio loptu u korner!

 

 

6. minut - Nastavlja se terenska inicijativa Lajpciga, što je i bilo za očekivati. Atletiko se brani i vreba grešku protivnika na sredini terena.

3. minut - Prvo uzbuđenje pred golom Atletika. Lep napad Lajpciga koji je lošim ubacivanjem upropastio Sabicer! Već u narednom napadu Halstenberg je sa svega pet metara prebacio gol udarcem iz voleja.

UTAKMICA JE POČELA!

 

 

20.30 - Dobrodošli na lajv prenos četvrtfinala Lige šampiona između Lajpciga i Atletiko Madrida. "Jorgandžije" su u osmini finala uspeli da eliminišu aktuelnog šampiona Evrope Liverpul, a pred Lajcpigom je težak zadatak da se probije odbrana Atletika, koja je u prethodnih nekoliko sezona savršena pod trenerskom palicom Dijega Simeonea!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija